6 tips για να οργανώσετε την ντουλάπα των ονείρων σας!


16 Ιούλ 2017

Όπως καταλαβαίνετε η ντουλάπα είναι η δύναμη της γυναίκας. Έχοντας μία ντουλάπα γεμάτη από ρούχα σας κάνει να νιώθετε όμορφα και σας δίνει αυτοπεποίθηση. Μια όμορφη ντουλάπα είναι ζωή για την γυναίκα. Φανταστείτε ανοίγοντας την σας για να ντυθείτε πόσο ενθουσιασμένοι θα θέλατε να είσαστε. 

Οι περισσότερες όμως από εσας δεν φορούν τα περισσότερα από αυτά που βρίσκονται μέσα. Έχετε μπροστά αυτά τα καθημερινά, αγαπημένα και τα υπόλοιπα τα έχετε να κάθονται. Ακόμη κάποια ίσως και με τα καρτελάκι αγοράς επάνω τους.  Αυτά τα εγκαταλειμμένα λοιπόν είναι όλα αυτά που δημιουργούν την ακαταστασία και σας εμποδίζουν να διαλέξετε αυτά που πραγματικά θέλετε. 

Είναι σημαντικό να δώσετε προσοχή, να το αντιμετωπίζετε σαν μια όμορφη μπουτίκ και να του δείξετε την εμπιστοσύνη που χρειάζεται!

 

Ακολουθείστε αυτά τα 6 βήματα και “αναταράξετε” την ντουλάπα σας:

 

1. Αν δεν το αγαπάτε πολύ, αφήστε το να φύγει!

Δείτε μέσα στην ντουλάπα σας, συμπεριλαμβανομένων αξεσουάρ, παπούτσια, καπέλα, ζώνες, τσάντες και οτιδήποτε υπάρχει εκεί. Αξιολογήστε το στοιχείο. Είναι ακόμα στο ύφος; Θα το φορέσω και πάλι; Είναι οι ετικέτες ακόμα πάνω σε αυτό μετά από ένα χρόνο;
Αν η απάντησή σας δεν είναι 100% “ναι, “λατρεύω αυτό το στοιχείο” τότε σημαίνει ότι πρέπει να φύγει.  Δεν σας εξυπηρετεί πλέον και το μόνο που κάνει κρατά χώρο που ανήκει σε κάτι άλλο που θα σας δώσει καλύτερη υποστήριξη και θα κάνει την ζωή σας πιο λαμπερή. Όταν γεμίζουμε τη ζωή μας με πράγματα που αγαπάμε ΠΟΛΥ, αυτό είναι ένα σημάδι στο σύμπαν ότι πάντα θα υπάρχουν τα καλύτερα στην ζωή σας!

Αποτέλεσμα εικόνας για organize your closet

2. Είναι αυτό το στοιχείο σε καλή κατάσταση;

Εάν τα ρούχα σας είναι φθαρμένα, σχισμένα, ξεπερασμένα ή δεν ταιριάζουν πλέον, ήρθε η ώρα να αποφασίσετε τι θα κάνετε μαζί τους. Χαρίστε το, ανακυκλώστε το εάν είναι πολύ φθαρμένο αλλά μην το κρεμάσετε ή μην το διπλώσετε πάλι. 

3. Δημιουργήστε ένα σταθερό σύστημα οργάνωσης.

Όταν έχετε λιγότερα στην ντουλάπα σας, θα έχετε περισσότερο χώρο για να οργανώσετε το ντουλάπι σας, ώστε να φαίνεται κομψό. Ταιριάξτε τις κρεμάστε όπου μπορείτε να τις αγοράσετε από ένα e-shop για το σπίτι για να έχουν ομοιομορφία. Επίσης αγοράστε κουτιά αποθήκευσης και τακτοποίησης. Αυτό θα σας δώσει περισσότερο χώρο, έτσι ώστε η ντουλάπα σας να φαίνετε καθαρή και οργανωμένη. 

Αποτέλεσμα εικόνας για organize your closet

4. Το στοιχείο αυτό ταιριάζει με τον τρόπο ζωής μου;

Ίσως έχετε αλλάξει με την πάροδο των χρόνων και έχετε εξελιχθεί σε μια καλύτερη έκδοση του εαυτού σας. Όλοι πρέπει να εξελίσοντα συνεχώς στη ζωή. Η ντουλάπα σας θα πρέπει να αντικατοπτρίζει τη γυναίκα που επιθυμείτε να είστε. Π.χ αν κρατάτε τα παλιά τζιν με χαμηλή μέση που ήταν στην μόδα πριν από δυο χρόνια και φέτος είναι τα ψηλόμεσα, όσο κομψά κι αν σας φαίνονται ξεφορτωθείτε τα και να αναβαθμίσετε τα..

5. Αγοράστε μόνο ρούχα που λατρεύετε.

Μερικές φορές θέλουμε να αγοράσουμε κάτι επειδή είναι προς πώληση ή είναι χαριτωμένο, ή είναι σε καλή τιμή αλλά δεν τον αγαπάμε απαραιτήτως. Όλοι μας είσαστε τέτοια θύματα κατά καιρούς, η ντουλάπα σας είναι μάλλον η απόδειξη για αυτό. Αντί να ψωνίζετε με παρόρμηση, ψωνίστε με σκοπό! Κάντε το όραμα αυτό που βλέπετε και με τι θα το συνδιάσετε και πως θα το φορέσετε. Επιλέξτε μόνο τα στοιχεία που θα σας βοηθήσουν να δημιουργήσετε επιμελημένη ντουλάπα και να βελτιώσετε το προσωπικό στυλ που θέλετε.

Σχετική εικόνα

6. Μην ξεχνάτε τα ρούχα σας.

Πως αισθάνεστε με τα ρούχα σας; Όλο αυτό έχει να κάνει με εσάς και το από μέσα σας. Προσωπικά μου αρέσει να ψεκάζω τα ρούχα μου με άρωμα, ώστε να μυρίζουν φανταστικά. Διατηρώ επίσης ένα ξεχωριστό οργανωμένο συρτάρι για τα ρούχα γυμναστικής μου.

 

Ελπίζω να σας βοήθησαν οι συμβουλές κορίτσια μου, καλή επιτυχία  λοιπόν!

Τάνια Νικολοπούλου

RELATED

Absolute Feminine Stories

© , LIKEWOMAN
All rights reserved
Created by Advalue