Skip to main content
admin ajax.php?action=kernel&p=image&src=%7B%22file%22%3A%22wp content%2Fuploads%2F2020%2F12%2F6 TROPOI NA PARAMEINETE DIMIOURGIKOI STIN KARANTINA

6 τρόποι για να παραμείνετε δημιουργικοί στην καραντίνα

Οι ιδέες είναι κάτι σαν το βούτυρο στο ψωμί μας ή το αλατοπίπερο στη ζωή μας.

Άραγε πώς μπορούμε να διατηρήσουμε μια σταθερή ροή στην δημιουργία τους και να καταφέρουμε να παράγουμε νέες ιδέες; Οι ιδέες μπορεί να στερέψουν;

Με τίποτα!

Το μυστικό είναι να διατηρήσουμε καθημερινά συγκεκριμένες συνήθειες που θα κρατούν το μυαλό σε εγρήγορση και γεμάτο με θαυμάσιες, νέες ιδέες. Διάβασε παρακάτω πως:

  1. Χρησιμοποιείστε δομημένες ασκήσεις

Η δημιουργικότητα χρειάζεται δομημένη σκέψη για να μπορέσει να ευδοκιμήσει. Υπάρχουν εκατοντάδες απλές ασκήσεις που μπορεί να κάνει κανείς. Δοκιμάστε μια εποικοδομητική άσκηση δημιουργικότητας, όπως το να επιλέξετε 4 λέξεις τυχαία και να  δημιουργήσετε μια ενδιαφέρουσα ιστορία με πλοκή, με τις λέξεις αυτές. Αυτό θα σας βοηθήσει να αποκτήσετε εφευρετική σκέψη!

Εξερευνήστε κι άλλες εναλλακτικές ασκήσεις για να βρείτε αυτή που σας ταιριάζει καλύτερα.

  1. Συνεργαστείτε

Πολλές ιδέες, λένε ότι «μεγαλώνουν» καλύτερα όταν «μεταμοσχεύονται» σε άλλο μυαλό από αυτό που «ξεφυτρώνουν».

Προκαλέστε προκαταλήψεις, ενθαρρύνετε διαφορετικές διαδικασίες σκέψης και κλιμακώστε νέες ιδέες σε συνεργασία με άλλους. Έτσι ο καταιγισμός ιδεών (brainstorming) δεν θα αργήσει να έρθει.

  1. Κρατείστε ημερολόγιο  

Η τήρηση ημερολογίου διεγείρει σκέψεις που σε διαφορετική περίπτωση απορρίπτονται από τον εγκέφαλο σε μια κουραστική μέρα. Καταγράψτε τις σκέψεις σας καθημερινά σε αυτό κι αρχίστε να αποτυπώνετε εκεί τις καλύτερες ιδέες σας. Πιθανότατα να κοιμηθείτε και λίγο καλύτερα!

  1. Διαβάστε βιβλία

Οι ιδέες συνήθως αναπτύσσονται μέσα από γνωστά γεγονότα, αντί να δημιουργούνται από σκέψεις που απλά αιωρούνται. Διαβάστε μυθοπλασία, διαλέξτε ένα παλιό μυθιστόρημα, τσεκάρετε μερικές δημοσιεύσεις σε ενημερωτικά site, διαβάστε εφημερίδα.

Προσπαθήστε ν’ αποφύγετε ότι σας αποσπά την προσοχή. Μείνε συγκεντρωμένοι! Το μυαλό επεξεργάζεται σκέψεις και ιδέες, αναρωτιέται αν οι πληροφορίες που δέχεται είναι χρήσιμες ή όχι και προσπαθεί να τις «χωνέψει». Stay focused!

  1. Να είστε περίεργοι

Τί κι αν λένε ότι η περιέργεια σκότωσε τη γάτα. Οι υπέροχες ιδέες δεν θα συμβούν αν βρίσκεστε κολλημένοι στον εσωτερικό σας κόσμο όλη την ημέρα. Ο εγκέφαλός απαιτεί διέγερση από εξωτερικές επιρροές.

Ένας κοντινός περίπατος, μια βόλτα στη φύση, ακόμη και μια επίσκεψη στο σούπερ μάρκετ μπορεί να βοηθήσει τους χυμούς της δημιουργικότητας ν’ αρχίσουν να ρέουν! Σημαντικό: Αλλάξτε την οπτική σας γωνία! Open your mind!

  1. Διδάξτε

Δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος για να μάθει κανείς ένα αντικείμενο από το να το διδάξει ή να το παρουσιάσει σε κοινό.

Η διδασκαλία αναγκάζει τον εγκέφαλο να ερευνήσει ένα θέμα σε βάθος κι έτσι νέες σκέψεις δημιουργούνται από τη διαδικασία αυτή.

Την επόμενη φορά, λοιπόν, που θα σας ζητηθεί να παρουσιάσετε κάτι, ξεβολέψτε τον εαυτό σας από τη ζώνη της άνεσης και της ασφάλειάς σας και «εκτεθείτε»!

brigitte tohm EAay7Aj4jbc unsplash scaled

Remember 

* Σημειώνετε τις ιδέες σας – όλοι έχουμε βιώσει τη στιγμή που οι ευρηματικές μας σκέψεις ξεχάστηκαν, καθώς το μυαλό μας περιπλανιόταν στο «τί θα φάμε σήμερα…;»

* Δώστε στον εγκέφαλό σας χρόνο και χώρο για να δουλέψει για εσάς.

* Κάντε συνήθεια τις αγαπημένες σας μεθόδους και θα ξεκινήσετε μια υπέροχη αρχή!

* Η δημιουργική γραφή και η δημιουργία ιδεών απαιτεί χρόνο και δέσμευση, αντί να είναι δώρο ή δεξιότητα με την οποία κάποιοι γεννιούνται.

Βρείτε τις πιο αποτελεσματικές μεθόδους για εσάς και συνεχίστε να δημιουργείτε με ενέργεια και ενθουσιασμό!

#δημιουργικότητα #ιδέες #δημιουργικέςιδέες #γράψιμο #διάβασμα #έμπνευση #δημιουργία #brainstorming #δημιουργίαιδεών #δημιουργικήγραφή

Για οτιδήποτε θέλετε να μοιραστούμε θα με βρείτε:

linktr.ee/gkstories
Instagram 

Γεωργία Κολοκούρη, Content Marketing PR & Communications Specialist

Είμαι η Γεωργία Κολοκούρη, έχω ασχοληθεί με το χώρο της Επικοινωνίας, των Δημοσίων Σχέσεων και της Κειμενογράφησης. Ξεκίνησα ως δημοσιογράφος και εργάστηκα σε site, εφημερίδες, περιοδικά, ραδιόφωνο, T.V. Στην πορεία με κέρδισε το Public & Media Relations – Digital Marketing. Τα τελευταία χρόνια δραστηριοποιούμαι ως freelancer στους τομείς: Social Media | Content Creation | Copywriting | Digital / On Line Public Relations. Μου αρέσει να εκφράζομαι μέσα από τη δημιουργία περιεχομένου και επιμέλεια κειμένων. Αγαπώ τη δημιουργικότητα και τη θετική ματιά στη ζωή.

RECENT

RELATED