Skip to main content
admin ajax.php?action=kernel&p=image&src=%7B%22file%22%3A%22wp content%2Fuploads%2F2020%2F04%2Fimages easyblog articles 10141 2020

8 Απριλίου Πανσέληνος Στον Ζυγό…Τι Φέρνει Αυτή Τη Φορά;

Γράφει ο Γιώργος Πανόπουλος

Πανσέληνος στις 18ο44´ του Ζυγού (8.4, 05:36´)

Είναι θετική αυτή η Πανσέληνος; Όχι. Γιατί όχι; Γιατί η Σελήνη στον Ζυγό κάνει δύσκολη όψη (κουινκούξ) με τον Ποσειδώνα στους Ιχθύς. Και; Πρόκειται για ένα στρεσογόνο συνδυασμό με γεγονότα που οδηγούν σε μία νέα κατάσταση που σού επιβάλλεται είτε είσαι είτε δεν είσαι έτοιμος για αυτήν. Να θυμίσω ότι ο Ποσειδώνας σχετίζεται με το ανοσοποιητικό, με τους ιούς και τα βακτήρια και είναι αστρολογικά παρόν σε περιόδους πανδημίας.

Να θυμίσω επίσης ότι το τετράγωνο Άρη/Ποσειδώνα στους Τοξότη/Ιχθύς που έγινε ακριβείας στις 28 Ιανουαρίου και ήταν ενεργό για αρκετό καιρό πριν και μετά σηματοδότησε (στην Κίνα αρχικά) την έκρηξη του κορονα-ιού δημιουργώντας σύγχυση, τρόμο, παραπλανητικές ειδήσεις, σενάρια συνομωσιών, απώλειες, έλλειψη σωστής κρίσης, σπατάλη ενέργειας, και αδυναμία να συλλάβει ο υπόλοιπος κόσμος το μέγεθος της εξάπλωσής του με αποτέλεσμα πολλές χώρες να αργήσουν να πάρουν μέτρα καταπολέμησής του.

Θα μετριαστεί η εξάπλωσή του και έντασή του; Όπως είχα γράψει στη νέα Σελήνη στον Κριό (24.3) αυτές τις μέρες φτάνουμε στην κορύφωση της πανδημίας σε κάποιες χώρες ενώ αλλού αρχίζει η ύφεση. Οπότε ναι σε αυτή τη φάση θα αρχίσουμε να έχουμε τα πρώτα ενθαρρυντικά αποτελέσματα. Γιατί λέω «σε αυτή τη φάση» κι όχι κατευθείαν ναι χωρίς υποσημειώσεις; Γιατί τώρα με τον εγκλεισμό κερδίζουμε πιθανόν μια μάχη αλλά όχι τον πόλεμο.

Όταν ο Άρης γυρίσει ανάδρομος από 10 Σεπτεμβρίου- 14 Νοεμβρίου μπαίνοντας ξανά σε μια δύσκολη περίοδο που ενεργοποιούνται ξανά προηγούμενες εκλείψεις και η σύνοδος Κρόνου/Πλούτωνα του Ιανουαρίου, χωρίς να ξεχνάμε την επικείμενη έντονη έκλειψη Ηλίου στην Οο του Καρκίνου (21 Ιουνίου) θα ξέρουμε αν θα κερδίσουμε τη μάχη ή όχι.

Επίσης είχα μιλήσει στη νέα Σελήνη στον Κριό και για τη σύνοδο Δία/Πλούτωνα στον Αιγόκερω (που έγινε ακριβείας στις 5 Απριλίου και συνεχίζεται η επιρροή της), για μια πιθανή ανακοίνωση καλών νέων ή για κάτι πο σχετίζεται με θεραπεία, εμβόλια ή οτιδήποτε. Έχουμε και λέμε: η Ιαπωνία αρχίζει τη μαζική παραγωγή του Avigan, ενός αντι-ιικού που χρησιμοποιείται για την γρίπη και οι κλινικές δοκιμές είναι εξαιρετικά ενθαρρυντικές.

Ακόμα, (και εδώ βάζει το χέρι του ο Κρόνος στον Υδροχόο) εταιρίες όπως η DeepMind, θυγατρική εταιρεία της Google που ειδικεύεται στην τεχνητή νοημοσύνη, δημοσίευσε προβλέψεις «ανοιχτού κώδικα» σχετικά με τον κορονοϊό που θα μπορούσαν να βοηθήσουν τους ερευνητές στην παραγωγή αποτελεσματικού εμβολίου γρηγορότερα. Επίσης, 15.000 υπάρχοντα φάρμακα για διάφορες σχετικές ασθένειες ελέγχονται από ερευνητικές ομάδες σε όλο τον κόσμο για να διαπιστώσουν αν μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως θεραπεία για τον κορονα-ιό. Επίσης δοκιμάζεται ένα πειραματικό φάρμακο, το APN01 που μπλοκάρει τον SARS- CoV-2 σε αρχικά στάδια.

Κλείνοντας να υπογραμμίσω το δύσκολο τετράγωνο μεταξύ Άρη/Ουρανού στις 5ο Υδροχόου/Ταύρου κατά τη διάρκεια της Πανσελήνου που δημιουργεί απρόβλεπτες, ξαφνικές και εκρηκτικές αντιδράσεις και συμπεριφορές ούτως ή άλλως. Αν συνυπολογίσουμε ότι βρισκόμαστε κλεισμένοι στα σπίτια επί εβδομάδες πλέον αντιλαμβάνεστε ότι γίνεται πιο εύκολες οι αλλοπρόσαλλες έως και βίαιες αντιδράσεις. Η απάντηση βρίσκεται στις υδροχοικές αξίες και λύσεις: στη συνεργασία, στην αποστασιοποίηση για να δούμε τη μεγάλη εικόνα, στους φίλους, στην επικοινωνία, στις κοινές προσπάθειες. Πάμε καλά. Συνεχίζουμε. 

Τhe Cosmic Telegram

173577887 10224764341840464 61677497733566526 n 1

Τάνια Νικολοπούλου

Είμαι παιδί της επικοινωνίας και του χαμόγελου και με αφορμή την μέχρι τώρα πορεία μου σε αυτή τη ζωή, θέλησα να «χρωματίσω» τον κόσμο με τη δική μου παλέτα. Έτσι δημιούργησα με πολύ αγάπη το δικό μου διαδικτυακό αποτύπωμα, το likewoman.gr, θέλοντας να γεμίσω τους ανθρώπους και ιδιαίτερα τις γυναίκες με τη δική μου αστερόσκονη. Πάντα λέω ότι «εκεί έξω βρίσκονται τα πιο μαγικά πράγματα…μη φοβάσαι λοιπόν να τα περπατήσεις».

RECENT

RELATED