Skip to main content
likewomangr vasilisa elisavet netflix 89565531

9 πράγματα που έμαθες για τη ζωή της μακροβιότερης Βασίλισσας μέσα από το Netflix!

Τί ξέρουμε τελικά για το παλάτι του Μπάκινγκχαμ; Το Netflix σου δίνει την ευκαιρία να γνωρίσεις καλύτερα την ιστορία της Βασίλισσας Ελισάβετ II, μία γυναίκα, σύζυγο, μητέρα, γιαγιά, προγιαγιά και κυρίως βασίλισσα της Αγγλίας!

Κι όμως για τις πριγκίπισσες και τους πρίγκιπες δεν μιλούν μόνο τα παραμύθια!

Η ζωή των Royals για πολλά χρόνια κεντρίζει την προσοχή και το ενδιαφέρον πολλών από εμάς από άποψη αισθητικής, μόδας, ιστορικής, πολιτικής, οικονομικής και κοινωνικής σημασίας. Δούκες, πρίγκιπες και βασιλιάδες αφήνουν το στίγμα τους καθημερινά με την ιδιαίτερη προσωπικότητα τους και το έργο που επιτελούν. Ο τύπος προσπαθεί να μάθει περισσότερα για αυτούς όμως οι υπεύθυνοι του παλατιού κρατούν καλά κρυμμένα τα μυστικά τους.

likewomangr vasilisa elisavet netflix 1

Αρχικά η σειρά «The crown» προβλήθηκε πρώτη φορά τον Νοέμβριο του 2016 γνωρίζοντας πολύ μεγάλη επιτυχία. Στη διάρκεια των 4 σεζόν η σειρά εξιστορεί την ζωή της βασίλισσας Ελισάβετ από τη στιγμή που ανέλαβε τον θρόνο μέχρι και τη σχέση του πρίγκιπα Καρόλου με την πριγκίπισσα Νταϊάνα. Ειδυλλιακά τοπία, αέρας παλιά εποχής και συγκλονιστικές ερμηνείες από την Claire Foy στο ρόλο της Ελισάβετ και τον Matt Smith στο ρόλο του Φιλίππου σε αυτήν την ακριβή παραγωγή του Netflix που κατάφερε να προσφέρει στο κοινό πολλές ιστορικές πληροφορίες διατηρώντας την κινηματογραφική της διάσταση.  Εστιάζει στον ψυχοσυναισθηματικό κόσμο των πρωταγωνιστών, στα διλήμματα, στα δράματα, στα αδιέξοδα και στις δυσκολίες που συναντούν οι Royals.

Ρίξε μία ματιά sτο παρακάτω trailer!

Αν ωστόσο προτιμάς να δεις ένα ντοκιμαντέρ για το παλάτι, την βασίλισσα Ελισάβετ και τους διαδόχους της μία καλή ιδέα είναι το «The majestic life of Queen Elisabeth II».

Εξίσου εντυπωσιακό είναι το ντοκιμαντέρ «Princes of the Palace».

Με πλήθος συγγραφέων, δημοσιογράφων, φωτογράφων, βιογράφων και αληθινά ντοκουμέντα θα απολαύσεις ένα ταξίδι στο χρόνο ξεκινώντας από την παιδική ηλικία της βασίλισσας Ελισάβετ και φτάνοντας στην εποχή του 2015 συλλέγοντας πολλές περίεργες και ενδιαφέρουσες πληροφορίες για όλα τα μέλη της βασιλικής οικογένειας.

Ωστόσο αξίζει να δούμε γρήγορα παρέα τι μάθαμε και τι μας εντυπωσίασε από το μακροβιότερο ζευγάρι βασιλιάδων της Αγγλίας!

  • Η βασίλισσα Ελισάβετ ΙΙ όσο απίστευτο και αν σου ακούγεται γεννήθηκε το 1926 και ως παιδί έλαβε από δάσκαλο του Ίτον εξειδικευμένα μαθήματα στην συνταγματική ιστορία.
  • Η ώριμη συμπεριφορά της που επαινούταν συχνά από τους βιογράφους οφειλόταν αφενός στο γεγονός πως μεγάλωσε την εποχή της μεγάλης ύφεσης και αφετέρου του οικογενειακού «τραύματος» που βίωσε καθώς ο θείος της Εδουάρδος Η΄ παραιτήθηκε από τα βασιλικά του καθήκοντα. Αυτό το κομβικό γεγονός επηρέασε την Ελισάβετ και με πρότυπο τον πατέρα της αφοσιώθηκε στο καθήκον. Ήθελε να «περπατά» με τον ρυθμό του πιο αργού πολίτη για να μην νιώθει κανείς πως μένει πίσω.
  • Η βασίλισσα Ελισάβετ ήθελε να μπει στην BFY, βοηθητική εδαφική υπηρεσία, δηλαδή στο στρατό. Για μερικούς μήνες πήγαινε καθημερινά στο Όλντερσοτ και εκπαιδεύτηκε ως μηχανικός αυτοκινήτων.
  • Είχε έντονο χιούμορ και της άρεσε να κάνει μιμήσεις.
  • Αξιοσημείωτο είναι πως παντρεύτηκε τον πρώτο άνδρα που γνώρισε. Ο Φίλιππος υπηρέτησε στο θωρηκτό HMS Ramilies στην αρχή του Β΄ΠΠ και από τότε η Ελισάβετ είχε μία φωτογραφία του στο γραφείο της.
  • Στο γάμος της στο Αβαείο Ουέστμινστερ στις 20/11/1947 είχαν καταχωρηθεί επίσημα 1700 δώρα!
  • Ο πρίγκιπας Φίλιππος Μαουντμπάτεν της Ελλάδας γεννήθηκε σε ένα τραπέζι στην Κέρκυρα, οι γονείς του χώρισαν και η μητέρα του υπέστη νευρικό κλονισμό.
  • Σε συνέντευξη του ο Φίλιππος απέφυγε να αποδώσει στους νέους ένα συγκεκριμένο επίθετο (ενθουσιώδεις, τεμπέληδες, περίεργοι) όπως ζητούσε η ερώτηση που του είχε απευθύνει ο δημοσιογράφος. Επέλεξε να διατηρήσει μία ουδέτερη θέση δηλώνοντας πως «Είναι επικίνδυνο να γενικεύεις για την νεολαία γιατί μπορεί να βρεθεί η εξαίρεση. Κι όχι ένα άτομο αλλά μία ολόκληρη ομάδα εξαιρέσεων».
  • Πολλοί αναγνωρίζουν την αυτοπεποίθηση και την ειλικρίνεια του Φίλιππου, καθώς και το θάρρος του να εκφράζει αυτό που σκέφτεται και πιστεύει. Τον ενδιέφεραν οι επιστημονικές συζητήσεις, οι νέες τεχνολογίες και ιδέες.

Τα υπόλοιπα μυστικά θα τα ανακαλύψεις στο Netflix!

 

likewomangr stavroula

Σταυρούλα Βαϊδάνη

Σπουδάζω στο Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης του ΕΚΠΑ. Ποιος είπε ότι μία παιδαγωγός δεν μπορεί να ασχολείται με τον κινηματογράφο; Η μεγάλη μου αγάπη είναι οι ταινίες και οι τηλεοπτικές σειρές. Πάντα απολάμβανα να διαβάζω κριτικές και να αναζητώ πληροφορίες για τη ζωή των πρωταγωνιστών. Πολλές φόρες μάλιστα φιλοσοφώ και επεξεργάζομαι τον συναισθηματικό κόσμο, τις αντιλήψεις και τις πράξεις των ηρώων. Ο κινηματογράφος μπορεί να μας προσφέρει τόσα πολλά, ηρεμία, αίσθηση ρομαντισμού, αναστοχασμό για κοινωνικά διλήμματα ακόμα και νοητά ταξίδια σε άλλους πολιτισμούς. Για όλα αυτά και για πολλά ακόμα είμαι εδώ! Τι λες…πάμε να εξερευνήσουμε παρέα τον κινηματογραφικό κόσμο;

RELATED