Skip to main content
likewomangr fthinoporo soma syxronismos be072435

9 συμβουλές που θα μας βοηθήσουν να συγχρονιστούμε με το φθινόπωρο!

Πώς να συγχρονιστούμε με το φθινόπωρο; Τι σημαίνει ακολουθώ το ρυθμό της φύσης;

Ο άνθρωπος είναι ένα αναπόσπαστο μέρος της φύσης.

Η φύση μας μιλάει κάθε μέρα με το τραγούδι της. Κάθε εποχή είναι ξεχωριστή και απαραίτητο τμήμα του κύκλου της ζωής. Κάθε εποχή κυλάει ομαλά με αρμονία στην επομένη. Κάθε εποχή μας καθοδηγεί με την ενέργειά της, να ανοίξουμε τις αισθήσεις μας, να τη δούμε, να τη μυρίσουμε, να την ακούσουμε, να τη γευτούμε και να την αγγίξουμε.

Η φύση είναι ένα σταθερό επίκεντρο και ότι κι αν συμβεί συνεχίζει τον κύκλο της με το ρυθμό της. Κάθε χρόνο ο κύκλος των εποχών δεν αλλάζει, το χειμώνα ο σπόρος κρύβεται κάτω από το χώμα μέχρι να έρθει η άνοιξη όπου τρυπάει το χώμα και το πράσινο βλαστάρι εμφανίζεται στο φως. Με χαρά αυτό το βλαστάρι μεταμορφώνεται σε καρποφόρο δέντρο το καλοκαίρι, το φθινόπωρο αρχίζει η πτώση των φύλλων προς τη γη για να επιστρέψει την ενέργεια στο σπόρο και τις ρίζες του χειμώνα. Ο κύκλος συνεχίζεται…

Καλωσορίσαμε το φθινόπωρο. Τα φύλλα αλλάζουν χρώμα και πέφτουν απαλά πάνω στη γη. Η μέρα μικραίνει, η ενέργεια αρχίζει να κάνει μια εσωστρεφή κίνηση. Βυθίζεται και αποθηκεύεται στις ρίζες για το χειμώνα.

Η φύση αντανακλάται και στον άνθρωπο

Αφού το καλοκαίρι με χαρά εξωτερικεύσαμε και ξοδέψαμε την ενέργειά μας, είναι τώρα μια καλή αρχή για τη νέα εποχή να κάνουμε μια ενδοσκόπηση και να δούμε τι χρειαζόμαστε και τι δεν έχουμε ανάγκη πια.

Ότι είναι βαρίδι και μας κρατάει κάτω, σκέψεις, γεγονότα, συναισθήματα, να τα αφήσουμε να φύγουν. Αυτή τη στιγμή του χρόνου είναι λογικό να αισθανθούμε θλίψη, η κατάπτωση είναι μέρος και συναίσθημα του φθινοπώρου. Όμως έτσι θα απελευθερώσουμε χώρο για καινούργια πράγματα.

Τι μπορούμε να κάνουμε για να συγχρονιστούμε με το φθινόπωρο:

1| Αδειάστε την ντουλάπα σας από ρούχα που έχετε χρόνια να τα φορέσετε και χαρίστε τα.

2| Πηγαίνετε πιο νωρίς για ύπνο.

3| Προσθέστε στην διατροφή σας αρκετά λαχανικά και φρούτα της εποχής (πχ σταφύλια, αχλάδια, μήλα, σπανάκι, μπρόκολο, λάχανο, μελιτζάνα)

4| Η αναπνοή σημαίνει ζωή, κάντε συνειδητές βαθιές αναπνοές στην διάρκεια της ημέρας σας.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη AnnaK (@annakypreou)

5| Προσθέστε μια άσκηση που σας ταιριάζει.

6| Μετά από την πολύωρη ηλιοθεραπεία ιδανικό θα ήταν να κάνετε μια απολέπιση σε όλο το σώμα. Για την ανανέωση και την αναζωογόνηση του δέρματος δοκιμάστε να αποβάλλεται τα νεκρά κύτταρα με ένα peeling ή να κάνετε στεγνό βούρτσισμα. Μετά απλώστε την κρέμα σώματος σας ή ένα λάδι από αμυγδαλέλαιο ή αβοκάντο.

7| Η επιδερμίδα του προσώπου σας χρειάζεται και αυτή φροντίδα μετά το καλοκαίρι. Ένας βαθύς καθαρισμός με ατμό και αρωματικά βότανα θα τη βοηθήσει να ξαναβρεί την ισορροπία και τη λάμψη της.

8| Προσθέστε ένα λεμφικό μασάζ για να ενεργοποιήσετε το λεμφικό και κυκλοφορικό σύστημα. Έτσι βοηθάτε τον οργανισμό σας να κάνει καλύτερη αποτοξίνωση.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη AnnaK (@annakypreou)

9| Ξεκαθαρίστε ότι είναι περιττό στο γύρω χώρο σας. Αφύστε τον να αναπνεύση με πράγματα όμορφα και απλά!

Καλή μας αρχή!

Εάν σας άρεσαν τα παραπάνω διαβάστε όλα μου τα άρθρα εδώ. ή στείλτε μου μήνυμα στο Instagram ή στο Facebook για μία προσωπική συνεδρία σε αυτό που σας ταιριάζει και τραβάει η ψυχή σας!

Άννα Κυπραίου, Wellness Therapist

Βασική μου αρχή είναι ότι με υποστήριξη της φυσικής ισορροπίας του σώματος και της ροής της ενέργειάς του, δημιουργείται αρμονία και ευεξία. Το πιο σημαντικό για μένα είναι πως κάθε άνθρωπος είναι μοναδικός, έχει διαφορετικές ανάγκες και χρειάζεται διαφορετική προσέγγιση. Το σώμα, το συναίσθημα και το πνεύμα είναι αδιάσπαστα και ενιαία, οπότε και η θεραπεία είναι και αυτή ολιστική.

RECENT

RELATED