Skip to main content
admin ajax.php?action=kernel&p=image&src=%7B%22file%22%3A%22wp content%2Fuploads%2F2021%2F07%2Flikewomangr parafini gia omorfa

Κάντε αυτή την μαγική θεραπεία παραφίνης στο σπίτι και ενυδατώστε τα άκρα σας

Περιποιηθείτε τον εαυτό σας στο σπίτι και εξοικονομήστε χρήματα

Η θεραπεία παραφίνης προσφέρει σημαντική ενυδάτωση στο δέρμα, προστατεύει απ’τη γήρανση και τις φακίδες και δίνει ένα μεταξένιο αποτέλεσμα.

-Επίσης, ανοίγει τους πόρους του δέρματος, ενισχύει την κυκλοφορία του αίματος και προάγει την αίσθηση ηρεμίας και χαλάρωσης σε αυτόν που δέχεται τη θεραπεία.

-Τέλος, η θεραπεία παραφίνης είναι ευεργετική και για τα προβληματικά νύχια, διότι διατηρεί την ευελιξία τους και ενισχύει το δέρμα που τα περιβάλλει.

Συστατικά 

  • 1 μπλοκ κερί παραφίνης (περίπου 110 γραμμάρια)
  • 28 γραμ. λάδι
  • 20 σταγόνες αιθέριο έλαιο… η λεβάντα 
  • μερικές σταγόνες ελαιόλαδο ή λάδι καρύδας (θα το χρησιμοποιήσετε για να καλύψετε τα χέρια σας)
  • μια κατσαρόλα, αλειμμένη με λάδι
  • πλαστικές σακούλες σάντουιτς

Παρασκευή

Οι παρακάτω οδηγίες είναι για μια θεραπεία χεριών, μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε αυτή τη θεραπεία και στα πόδια.

1. Λιώνουμε την παραφίνη, τα 28 γρ. του λαδιού, το αρωματικό λάδι σε διπλό μπόιλερ. (Ο διπλός λέβητας είναι απαραίτητος για λόγους ασφαλείας).

2. Ρίξτε πολύ προσεκτικά το κερί στο πιάτο και περιμένετε μέχρι να σχηματιστεί μια πέτσα στην κορυφή του κεριού. Όταν συμβεί αυτό, η θερμοκρασία πρέπει να είναι περίπου κατάλληλη για να βυθίσετε τα χέρια σας. Δοκιμάστε το κερί στον καρπό σας για να βεβαιωθείτε ότι η θερμοκρασία δεν είναι πολύ υψηλή.

3. Προετοιμάστε τα χέρια πλένοντάς τα. Αλείφετε το ελαιόλαδο ή το λάδι καρύδας στα χέρια σας.

4. Βουτήξτε το κάθε χέρι στο κερί επανειλημμένα μέχρι να σχηματιστούν πολλές στρώσεις κεριού.

5. Ζητήστε από κάποιον να σας βοηθήσει να φορέσετε τα σακουλάκια σάντουιτς σε κάθε χέρι και μετά χαλαρώστε για περίπου 30 λεπτά. Για επιπλέον όφελος, τοποθετήστε μια πετσέτα μπάνιου στα χέρια σας καθώς περιμένετε.

6. Για να αφαιρέσετε το κερί, απλά ξεκολλήστε το ξεκινώντας από τον καρπό. Το κερί πρέπει να ξεκολλάει σε μεγάλα τμήματα. Κάντε στον εαυτό σας ένα μικρό μασάζ με τα χέρια και είστε έτοιμες.

Συμβουλές ασφαλείας

Το ζεστό κερί που χρησιμοποιείται σε αυτή τη θεραπεία θα πρέπει να χρησιμοποιείται με προσοχή. Βεβαιωθείτε ότι ακολουθείτε μερικές συμβουλές ασφαλείας για την αποφυγή εγκαυμάτων ή ατυχημάτων.

  • Πάντα να δοκιμάζετε το κερί πριν βυθίσετε τα χέρια ή τα πόδια σας σε αυτό. Μπορεί εύκολα να κάψει το δέρμα σας. Επίσης, μην βουτήξετε τόσο βαθιά όσο κάνατε στην πρώτη στρώση. Το καυτό κερί στο νέο στρώμα μπορεί να διαρρεύσει κάτω από τα προηγούμενα στρώματα και μπορεί να προκαλέσει εγκαύματα.
  • Ποτέ μην θερμαίνετε το κερί στο φούρνο μικροκυμάτων και μην αφήνετε τον διπλό σας λέβητα χωρίς επίβλεψη. Αυτός ο τύπος κεριού λιώνει σε χαμηλές θερμοκρασίες, γι’ αυτό είναι ιδανικό για αυτή τη χρήση, αλλά μπορεί επίσης να είναι εύφλεκτο εάν ζεσταθεί πολύ.
  • Μην κάνετε αυτή τη θεραπεία όταν έχετε ανοιχτές πληγές ή εξάνθημα στο δέρμα σας. Βεβαιωθείτε ότι τα πάντα έχουν καθαριστεί και το δέρμα σας είναι απαλλαγμένο από ατέλειες πριν το δοκιμάσετε.
  • Εάν έχετε δερματικές παθήσεις ή ιατρικά προβλήματα, όπως κακή κυκλοφορία του αίματος, ρωτήστε το γιατρό σας εάν είναι εντάξει να χρησιμοποιήσετε μια θεραπεία με κερί παραφίνης.

Φαίη Παπαχαραλάμπους

Ως φοιτήτρια του Πολιτικού Τμήματος της Νομικής στο ΕΚΠΑ , ενδιαφέρομαι πολύ για τα τοπικά και τα διεθνή θέματα, όμως μπορώ να ομολογήσω πως η μεγάλη μου αγάπη, ήταν ανέκαθεν η «γυναίκα» και ο,τι συμπεριλαμβάνει αυτή, ομορφιά, καλαισθησία, περιποίηση. Από μικρή διάβαζα πολλά βιβλία και έγραφα ποιήματα, στίχους και κείμενα γιατί αυτό με βοηθούσε να εκφράζομαι. Έτσι, το γράψιμο έγινε για εμένα τρόπος ζωής, μια συνήθεια που αδυνατώ να αποχωριστώ.

RECENT

RELATED