Skip to main content
likewomangr to vivlio tou mathew mc conaughey 1 95cd3adf

«Green Lights»: Το βιβλίο του Matthew McConaughey που μπορεί να σας αλλάξει τη ζωή

Το να γράφεις ένα αυτογραφικό βιβλίο και συγχρόνως να δίνεις μαθήματα ζωής , δεν είναι εύκολο.

Για τον Matthew McConaughey όλα είναι εύκολα τελικά, όσο είναι να παίρνει Όσκαρ για τους ρόλους του.

Το βιβλίο του είναι γεμάτο εμπειρίες απ’ τις εύκολες και δύσκολες στιγμές απ’ τη ζωή του, τις τρέλες και τα ταξίδια που έχει κάνει. Όπως έχει δηλώσει ο ίδιος, άλλωστε, δεν είναι μια κλασική βιογραφία ή ένα βιβλίο συμβουλών, αλλά αποτελεί ένα playbook βασισμένο στις περιπέτειες της ζωής του.

Keep on Livin' – Greenlights All The Way!

Η πρόκληση να γίνεσαι συγγραφέας και coach life σε μια εποχή που όλα αλλάζουν και όλα αμφισβητούνται, ο McConaughey έρχεται με την ανατρεπτική γραφή του και μετατρέπει μια “κόκκινή εμπειρία” σε “πράσινη”.

Γιατί λοιπόν ένας ταλαντούχος ηθοποιός νοιώθει την ανάγκη να μοιραστεί τόσα με το κοινό του; Η απάντηση είναι κάπου ανάμεσα στις σελίδες…

Υ.Γ. Το βιβλίο το τελείωσα μέσα σε 3 μέρες. Το κατέταξα στα 5 καλύτερα βιβλία του 2021 που διάβασα. Το σημείωσα μέχρι τέλους. Με βοήθησε να φτιάξω το δικό μου playbook για την καινούργια χρονιά.

Μην ξεχάσεις να το ψάξεις στο βιβλιοπωλείο της γειτονιάς σου.

4‌ ‌Lessons‌ ‌Nonfiction‌ ‌Writers‌ ‌Can‌ ‌Learn‌ ‌From‌ ‌Matthew‌ ‌McConaughey's‌ ‌Book‌ ‌'Greenlights'‌

 

«Είμαι σε αυτή τη ζωή εδώ και 50 χρόνια, προσπαθώ να επεξεργαστώ το αίνιγμά της για 42, και κρατώ ημερολόγια από ενδείξεις για αυτό το αίνιγμα τα τελευταία 35. Σημειώσεις για επιτυχίες και αποτυχίες, χαρές και θλίψεις, πράγματα που με έκαναν να θαυμάσω και πράγματα που με έκαναν να γελάσω δυνατά. Πώς να είστε δίκαιοι. Πώς να έχετε λιγότερο άγχος. Πώς να διασκεδάσετε. Πώς να πληγώσετε τους ανθρώπους λιγότερο. Πώς να πληγωθείτε λιγότερο. Πώς να γίνεις καλός άντρας. Πώς να έχει νόημα η ζωή. Πώς να είμαι περισσότερο εγώ. Πρόσφατα, βρήκα το κουράγιο να ασχοληθώ με αυτά τα ημερολόγια. Βρήκα ιστορίες που βίωσα, μαθήματα που έμαθα και ξέχασα, ποιήματα, προσευχές, συνταγές, πεποιθήσεις για το τι έχει σημασία, μερικές υπέροχες φωτογραφίες και ένα σωρό αυτοκόλλητα προφυλακτήρα. Βρήκα ένα αξιόπιστο θέμα, μια προσέγγιση στη ζωή που μου έδωσε περισσότερη ικανοποίηση εκείνη την εποχή, και ακόμα: Εάν ξέρετε πώς και πότε, να αντιμετωπίσετε τις προκλήσεις της ζωής – πώς να συσχετιστείτε με το αναπόφευκτο – μπορείτε να απολαύσετε μια κατάσταση της επιτυχίας που αποκαλώ «πιάνοντας πράσινα φανάρια». Έτσι πήρα ένα εισιτήριο απλής μετάβασης στην έρημο και έγραψα αυτό το βιβλίο: ένα άλμπουμ, ένα δίσκο, μια ιστορία της ζωής μου μέχρι στιγμής. Αυτά είναι 50 χρόνια από τα αξιοθέατα και τα βιώματα, τις συνειδητοποιήσεις, τις cool και ντροπιαστικές στιγμές. Χάριτες, αλήθειες και ομορφιές βαρβαρότητας. Να ξεφύγεις, να μαζέψεις και να σκουπίζεις ενώ προσπαθείς να χορέψεις ανάμεσα στις σταγόνες της βροχής. Ας ελπίσουμε ότι είναι φάρμακο που έχει καλή γεύση, μερικές ασπιρίνες αντί για το ιατρείο, ένα διαστημόπλοιο στον Άρη χωρίς να χρειάζεται την άδεια του πιλότου σας, να πηγαίνετε στην εκκλησία χωρίς να χρειάζεται να ξαναγεννηθείτε και να γελάσετε με τα δάκρυα. Είναι ένα ερωτικό γράμμα. Στη ζωή. Είναι επίσης ένας οδηγός για να πιάσετε περισσότερα πράσινα φανάρια – και να συνειδητοποιήσετε ότι τα πορτοκαλί και τα κόκκινα τελικά γίνονται επίσης πράσινα. Καλή τύχη» σημειώνει ο Μάθιου Μακόναχι στην επίσημη σύνοψη του βιβλίου.

Greenlights

Μαρία Χαρίτου

Πυρ Γυνή και Θάλασσα έλεγαν οι αρχαίοι ημών πρόγονοι και εγώ θέλω να πιστεύω ότι έχω κατακτήσει και τα τρία. Γυναίκα, μια λέξη που κρύβει τόσες πολλές ιδιότητες Πυρ σε ότι συναρπάζει τις αισθήσεις μου. Θάλασσα είναι η ψυχή της γυναίκας, που όπως μου έμαθε ο ναυτικός πατέρας μου, \” Τη θάλασσα τη σέβεσαι για να σου δείξει τα πιο απόκρυφα θέλγητρα της\” Καλώς βρεθήκαμε και μην ξεχνάτε… Do it \”Like Woman\”

RECENT

RELATED