Skip to main content
images easyblog images 928 54f5be3ea3d707845e48b51427471fd9 XL 01100f41

Ξαφνικά ανεπιθύμητο σπυράκι…SOS

ΤΗΝ ΠΙΟ ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΗ ΣΤΙΓΜΗ ΕΜΦΑΝΙΖΕΤΑΙ ΤΟ ΣΠΥΡΑΚΙ ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΤΙ ΚΑΝΟΥΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΦΥΓΕΙ ΑΜΕΣΑ;
ΤΟ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΑΜΕ ΜΕ ΑΣΠΙΡΙΝΗ…
 
Εκεί που ετοιμάζεσαι για το πιο σημαντικό ραντεβού της ζωής σου κι έχεις προγραμματίσει με κάθε λεπτομέρεια τι θα φορέσεις, πως θα χτενίσεις τα μαλλιά σου, τι άρωμα θα φορέσεις, έχεις γυαλίσει τα αγαπημένα σου παπούτσια και έχεις διαλέξει το καταλληλότερο για σένα μακιγιάζ, να σου εκεί που δεν το περιμένεις βγαίνει ένα μικρό ανεπιθύμητο σπυράκι! Συνήθως βγαίνει από έντονο stress δύο με τρεις μέρες πριν από τα σπουδαιότερα ραντεβού της ζωής μας. Θυμάμαι στα τόσα χρόνια που κάνω αυτή τη δουλειά, την αγωνία και το stress που ένιωθα κάθε φορά που αναλάμβανα να κάνω νυφικό μακιγιάζ. Δεν είχα αγωνία για το αποτέλεσμα, είχα αγωνία για το πόσα σπυράκια θα μετρούσα στο πρόσωπο της νύφης την ώρα που θα ξεκινούσα να την μακιγιάρω.
 
 
 
Γι’ αυτό λοιπόν χρόνια τώρα, συμβουλεύω κάθε γυναίκα, για να αποφύγει όσο το δυνατόν τα ανεπιθύμητα σπυράκια, να ξεκινά μια εβδομάδα πριν το γάμο της σχολαστική καθαριότητα στο δέρμα της, πέρασμα με αντισηπτική-καθαριστική λοσιόν, μάσκες καθαρισμού και φαρμακευτική αγωγή με ασπιρίνη. Ναι, πολύ καλά διαβάσατε με ασπιρίνη. Επειδή η ασπιρίνη περιέχει σαλικυλικό οξύ, το οποίο καταπολεμά βακτήρια και μικρόβια που συντελούν στη δημιουργία της ακμής. Πίνετε μισή ασπιρίνη την ημέρα, τρεις μέρες πριν το ραντεβού σας, αλλά χρησιμοποιήστε και την εξής θεραπευτική λοσιόν για τοπική χρήση, σε περίπτωση που ήδη έχετε ανιχνεύσει σπυράκι. Βάλτε ένα κουταλάκι του γλυκού καθαρό οινόπνευμα με μια ολόκληρη ασπιρίνη και αφού διαλυθεί καλά, περάστε τη λοσιόν αυτή στο δέρμα σας τοπικά. Παλιά κλασική συνταγή που συνιστούσαν κάποτε οι δερματολόγοι για τα ανεπιθύμητα σπυράκια μας. Εάν χρειαστεί επιμείνετε τοπικά πάνω στο σπυράκι και αφήστε για όλο το βράδυ να δράασουν η ασπιρίνη με το οινόπνευμα. Το πρωί πλυθείτε με αντισηπτικό σαπούνι και χλιαρό νερό. 
 
 
Με εκτίμηση
Καλλιόπη (Πόπη) Γιαννάκου 

SHARE

Τάνια Νικολοπούλου

Είμαι παιδί της επικοινωνίας και του χαμόγελου και με αφορμή την μέχρι τώρα πορεία μου σε αυτή τη ζωή, θέλησα να «χρωματίσω» τον κόσμο με τη δική μου παλέτα. Έτσι δημιούργησα με πολύ αγάπη το δικό μου διαδικτυακό αποτύπωμα, το likewoman.gr, θέλοντας να γεμίσω τους ανθρώπους και ιδιαίτερα τις γυναίκες με τη δική μου αστερόσκονη. Πάντα λέω ότι «εκεί έξω βρίσκονται τα πιο μαγικά πράγματα…μη φοβάσαι λοιπόν να τα περπατήσεις».

RELATED