Skip to main content
admin ajax.php?action=kernel&p=image&src=%7B%22file%22%3A%22wp content%2Fuploads%2F2015%2F02%2Fimages easyblog images 928 ea4adad29313636f2a6af94c948c6dee XL

Τραγανά μουστοκούλουρα από τη Αργυρώ

Όσο ακόμα βρίσκετε μούστο, αξίζει να φτιάξετε σπιτικά μουστοκούλουρα – θα μοσχοβολήσει όλο το σπίτι!
 
Υλικά συνταγής
500 ml μούστο 500 ml ελαιόλαδο ανάμεικτο με σπορέλαιο 250 γραμμ. ζάχαρη 2 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ 1 κ.γλ. σόδα μαγειρικής 1½ κ.γλ. κανέλα σκόνη 1½ κ.γλ. γαρίφαλο σκόνη 1 φλιτζ. ελληνικού καφέ κονιάκ όσο πάρει (γύρω στο 1½ κιλό) αλεύρι για όλες τις χρήσεις
 
Εκτέλεση
1. Σε μια μπασίνα (μεγάλο μπολ) ρίχνουμε το μούστο, το ελαιόλαδο, τη ζάχαρη, την κανέλα, το γαρίφαλο. Αραιώνουμε τη σόδα στο κονιάκ. Τα χτυπάμε με σύρμα να ενωθούν.
2. Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και τα προσθέτουμε λίγο λίγο μέχρι να έχουμε μια μαλακή ζύμη που δεν κολλάει στα χέρια. Πλάθουμε στρογγυλά ή ό,τι σχήμα θέλουμε τα μουστοκούλουρα και τα αραδειάζουμε σε λαμαρίνες στρωμένες με λαδόκολλα.
3. Ψήνουμε τα κουλούρια στον αέρα στους 170 βαθμούς Κελσίου για 40΄, ώσπου να φουσκώσουν ελαφρά και να ροδίσουν απ’ όλες τις πλευρές.
 
Mερίδες: 80
Χρόνος Προετοιμασίας: 5 λεπτά
Χρόνος Ψησίματος: 40 λεπτά
 
 
 
 
 

SHARE

Τάνια Νικολοπούλου

Είμαι παιδί της επικοινωνίας και του χαμόγελου και με αφορμή την μέχρι τώρα πορεία μου σε αυτή τη ζωή, θέλησα να «χρωματίσω» τον κόσμο με τη δική μου παλέτα. Έτσι δημιούργησα με πολύ αγάπη το δικό μου διαδικτυακό αποτύπωμα, το likewoman.gr, θέλοντας να γεμίσω τους ανθρώπους και ιδιαίτερα τις γυναίκες με τη δική μου αστερόσκονη. Πάντα λέω ότι «εκεί έξω βρίσκονται τα πιο μαγικά πράγματα…μη φοβάσαι λοιπόν να τα περπατήσεις».

RELATED