Skip to main content
images easyblog articles 2176 kalokairina frouta 11d61ad1

Τα Φρούτα Του Καλοκαιριού Στο Μικροσκόπιο. Δείτε Τι Μας Προσφέρει Το Κάθε Φρούτο!

Καλοκαίρι, ζέστη και μια από τις πιο χαρακτηριστικές εικόνες που μας έρχονται στο μυαλό είναι μια παγωμένη φέτα καρπούζι.

Οι θερινοί μήνες έχουν ταυτιστεί με τα ωραιότερα φρούτα που βγάζει η χώρα μας.
Η καθημερινή τους κατανάλωση κρίνεται απαραίτητη από τους ειδικούς ,στο θέμα της διατροφής μας.
Αλλά δεν θα μπορουσαμε να φάνταστουμε ελληνικό καλοκαίρι χωρίς τη γεύση των αγαπημένων μας φρούτων.

Πάμε να δούμε αναλυτικά το κάθε φρούτο κι να ξαναθυμηθούμε τους βασικούς κανόνες και τα οφέλη.

ΒΕΡΙΚΟΚΟ:
ΒΙΤΑΜΙΝΕΣ:Α 39% και C 17%
ΣΤΟΙΧΕΙΟ ΠΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΥΝ:Σίδηρο 2%, Ασβέστιο 1%, Κάλιο και Νάτριο 1 mg
ΘΕΡΜΙΔΙΚΗ ΑΞΙΑ:48 θερμίδες τα 100 γραμμάρια(3 θερμίδες από λιπαρά)
ΤΡΟΠΟΣ ΔΙΑΤΗΡΗΣΗΣ:Τόσο στο ψυγείο όσο και εκτός.
ΕΠΟΧΗ ΠΡΟΤΙΜΗΣΗΣ:Ιούνιος – Ιούλιος

ΚΑΡΠΟΥΖΙ:

ΒΙΤΑΜΙΝΕΣ:Α 11% και C 14%
ΣΤΟΙΧΕΙΟ ΠΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΥΝ:Σίδηρο 1%, Ασβέστιο 1%, Κάλιο και Νάτριο 1 mg.
ΘΕΡΜΙΔΙΚΗ ΑΞΙΑ:30 θερμίδες τα 100 γραμμάρια(1 θερμίδα από λιπαρά)
ΤΡΟΠΟΣ ΔΙΑΤΗΡΗΣΗΣ:Αφού κοπεί εντός ψυγείου.
ΕΠΟΧΗ ΠΡΟΤΙΜΗΣΗΣ:Ιούλιος – Σεπτέμβριος.

ΚΕΡΑΣΙ:

ΒΙΤΑΜΙΝΕΣ:Α 30%, Β και C40%.
ΣΤΟΙΧΕΙΟ ΠΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΥΝ:Κάλιο, Ασβέστιο 1%, Φώσφορο, Σίδηρο 1%, Μαγνήσιο και Χαλκό.
ΘΕΡΜΙΔΙΚΗ ΑΞΙΑ:33 θερμίδες τα 100 γραμμάρια(3 θερμίδες από λιπαρά).
ΤΡΟΠΟΣ ΔΙΑΤΗΡΗΣΗΣ:Στο ψυγείο.
ΕΠΟΧΗ ΠΡΟΤΙΜΗΣΗΣ:Μάιος – Ιούλιος.

ΝΕΚΤΑΡΙΝΙ:

ΒΙΤΑΜΙΝΕΣ:Α 7% και C 9%
ΣΤΟΙΧΕΙΟ ΠΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΥΝ:Σίδηρο 2%, Ασβέστιο 1% και μεταλλικά άλατα.
ΘΕΡΜΙΔΙΚΗ ΑΞΙΑ:44 θερμίδες τα 100 γραμμάρια(3 θερμίδες από λιπαρά).
ΤΡΟΠΟΣ ΔΙΑΤΗΡΗΣΗΣ:Τόσο στο ψυγείο όσο και εκτός αυτού.
ΕΠΟΧΗ ΠΡΟΤΙΜΗΣΗΣ:Ιούνιος – Αύγουστος.

ΠΕΠΟΝΙ:

ΒΙΤΑΜΙΝΕΣ:Α 68%, Β και C 61%
ΣΤΟΙΧΕΙΟ ΠΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΥΝ:Σίδηρο 1%, Ασβέστιο 1% και Νάτριο 16 mg.
ΘΕΡΜΙΔΙΚΗ ΑΞΙΑ:34 θερμίδες τα 100 γραμμάρια(2 θερμίδες από λιπαρά).
ΤΡΟΠΟΣ ΔΙΑΤΗΡΗΣΗΣ:Αφού κοπεί εντός ψυγείου.
ΕΠΟΧΗ ΠΡΟΤΙΜΗΣΗΣ:Ιούνιος – Σεπτέμβριος. 

ΡΟΔΑΚΙΝΟ:

ΒΙΤΑΜΙΝΕΣ:Α 7% και C 11%
ΣΤΟΙΧΕΙΟ ΠΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΥΝ:Σίδηρο 1%, Ασβέστιο 1%, πηγή φολικού οξέος και Φωσφόρου.
ΘΕΡΜΙΔΙΚΗ ΑΞΙΑ:39 θερμίδες τα 100 γραμμάρια(2 θερμίδες από λιπαρά).
ΤΡΟΠΟΣ ΔΙΑΤΗΡΗΣΗΣ:Τόσο στο ψυγείο όσο και εκτός αυτού.
ΕΠΟΧΗ ΠΡΟΤΙΜΗΣΗΣ:Τέλη Μαΐου – Αύγουστος. 

ΣΤΑΦΥΛΙ:

ΒΙΤΑΜΙΝΕΣ:Α 1%, Β, C 18% και Ε. 
ΣΤΟΙΧΕΙΟ ΠΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΥΝ:Κάλιο, Ασβέστιο 1%, Φώσφορος, Σίδηρος2%, Μαγνήσιο, Νάτριο 2mg, Ελαγικό οξύ και Βόριο
ΘΕΡΜΙΔΙΚΗ ΑΞΙΑ:69 θερμίδες τα 100 γραμμάρια(1 θερμίδα από λιπαρά).
ΤΡΟΠΟΣ ΔΙΑΤΗΡΗΣΗΣ:Εντός ψυγείου.
ΕΠΟΧΗ ΠΡΟΤΙΜΗΣΗΣ:Αύγουστος – Νοέμβριος. 

ΣΥΚΟ:

ΒΙΤΑΜΙΝΕΣ:Α, Β και C.
ΣΤΟΙΧΕΙΟ ΠΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΥΝ:Ασβέστιο, Κάλιο, Φώσφορο και Μαγνήσιο.
ΘΕΡΜΙΔΙΚΗ ΑΞΙΑ:1 μέτριο σύκο 68 θερμίδες
ΤΡΟΠΟΣ ΔΙΑΤΗΡΗΣΗΣ:Εντός ψυγείου.
ΕΠΟΧΗ ΠΡΟΤΙΜΗΣΗΣ:Αύγουστος – Σεπτέμβριος.

ΦΡΑΟΥΛΑ:

ΒΙΤΑΜΙΝΕΣ:C 98%.
ΣΤΟΙΧΕΙΟ ΠΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΥΝ:Σίδηρο 2%, Ασβέστιο 2% και Νάτριο 1 mg.
ΘΕΡΜΙΔΙΚΗ ΑΞΙΑ:32 θερμίδες τα 100 γραμμάρια(3 θερμίδες από λιπαρά).
ΤΡΟΠΟΣ ΔΙΑΤΗΡΗΣΗΣ:Εντός ψυγείου.

RELATED