Skip to main content
admin ajax.php?action=kernel&p=image&src=%7B%22file%22%3A%22wp content%2Fuploads%2F2017%2F12%2Fimages easyblog images 927 c52e4b23e75ec27253444e795c47ca64 XL

Άκης Πετρετζίκης: Κουραμπιέδες με σοκολάτα

author likewoman

23 Δεκ 2017

Γιορτές χωρίς κουραμπιέδες γίνεται δεν γίνεται. Σήμερα βάζουμε και μία πινελιά σοκολάτας που όλοι αγαπάμε. 

Πάμε λοιπόν να φτιάξουμε την συνταγή του Άκη Πετρετζίκη για όσους δεν προλάβανε να φτιάξουν δεν είναι αργά!

Συστατικά

  • 500 γρ. φρέσκο βούτυρο πρόβειο
  • 160 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 2 βανίλιες
  • 1 κιλό αλεύρι γ.ο.χ.
  • 200 γρ. αμύγδαλο φιλέ ξεφλουδισμένο και καβουρδισμένο
  • 100 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα ψιλοκομμένη ή δάκρυα σοκολάτας
  • ροδόνερο
  • ζάχαρη άχνη, για το πασπάλισμα
Μέθοδος Εκτέλεσης
  • Βγάζουμε 2-3 ώρες νωρίτερα το βούτυρο από το ψυγείο και το αφήνουμε σε θερμοκρασία δωματίου για να μαλακώσει.
  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180o C στον αέρα.
  • Χτυπάμε καλά στο μίξερ με το σύρμα το βούτυρο για 5-6 λεπτά σε δυνατή ταχύτητα μέχρι να αφρατέψει και πάρει άσπρο χρώμα.
  • Στη συνέχεια προσθέτουμε την ζάχαρη άχνη, τις βανίλιες και συνεχίζουμε το χτύπημα για άλλα 5-7 λεπτά.
  • Μόλις βάλουμε τη ζάχαρη άχνη θα πέσει λίγο ο όγκος του βουτύρου αλλά με το xτύπημα θα ξαναφουσκώσει. Πρέπει στο τέλος το μείγμα να μοιάζει με σαντιγί χτυπημένη. 
  • Προσθέτουμε σταδιακά το αλεύρι, εκτός μίξερ, ανακατεύοντας με μία σπάτουλα, και στο τέλος προσθέτουμε τα καβουρδισμένα αμύγδαλα και τη σοκολάτα.
  • Για να καβουρδίσουμε τα αμύγδαλα, ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200ο C στον αέρα για 5-10 λεπτά.
  • Η ζύμη πρέπει να είναι μαλακή αλλά να μην κολλάει στα χέρια.
  • Φτιάχνουμε μπαλάκια ζύμης σε μέγεθος καρυδιού (25 γρ.)  και τα τοποθετούμε σε σειρά πάνω σε αντικολλητικό ταψί ή σε λαδόκολλα. Καλό είναι πάνω σε κάθε κουραμπιέ να κάνουμε ένα μικρό βαθούλωμα με το δάχτυλό μας για να κρατάει περισσότερο την άχνη.
  • Ψήνουμε στον φούρνο για 35-40 λεπτά μέχρι να πάρουν ένα ελαφρύ χρυσαφί χρώμα.
  • Αφαιρούμε τους κουραμπιέδες από τον φούρνο. Τους βγάζουμε με προσοχή από το ταψί και τους αφήνουμε να κρυώσουν πάνω σε σχάρα. Όταν είναι ζεστοί είναι πολύ μαλακοί.
  • Αφού κρυώσουν τους ραντίζουμε με λίγο ροδόνερο.
  • Σε ένα κόσκινο βάζουμε ζάχαρη άχνη και όταν κρυώσουν τους πασπαλίζουμε.

RELATED