Skip to main content
images easyblog articles 6408 3532 20180523152103876 cd9a6493

Η Chanel λανσάρει την ολοκαίνουργια της unisex σειρά αρωμάτων και θα την λατρέψετε!

Αν έχετε ποτέ συστηθεί στο ChanelNo.5, τότε γνωρίζετε καλά τις μυρωδιές της Chanel. Είναι λουλουδάτες. Είναι έντονες. Και δεν είναι ακριβώς unisex. Τα πράγματα όμως κλονίστηκαν στον κόσμο της μόδας και της ομορφιάς το 2018. Ο αρωματοποιός του οίκου Chanel, OlivierPolge, ο οποίος βρίσκεται στο τιμόνι της εταιρείας από το 2015, παρουσίασε μόλις τρία ελαφρά, εσπεριδοειδή και απροσδόκητα eaudetoilettesμε το όνομα LesEauxdeChanel. Σχεδιασμένα να βρίσκονται μέσα σε μινιμαλιστικό μπουκάλι, εμπνευσμένο από φλασκί, με φρέσκες νότες που βρίσκονται πιο συχνά σε κολόνια και τα τρία αρώματα πραγματικά δεν ανήκουν σε κανένα φύλο.

 «Αυτή είναι μια νέα συλλογή αρωμάτων, τα οποία ονομάζουμε LesEauxδιότι είναι φρέσκα, ρευστά, αφρώδη. Η πηγή έμπνευσής μου προέρχεται από την EaudeCologne και εκείνους τους συνδυασμούς ελαίων από φρέσκα εσπεριδοειδή», λέει ο Polge. Κάθε άρωμα εμπνεύστηκε και πήρε το όνομά του από έναν προορισμό ζωτικής σημασίας για τη ζωή της CocoChanel: τη Βενετία, το Biarritz και την παραλιακή πόλη Deauville, όπου άνοιξε την πρώτη της μπουτίκ το 1913. «Οι τρεις αυτές πόλεις είναι πολύ σημαντικές για την ιστορία του οίκου Chanel. Έγιναν ένα μέρος της ταυτότητάς μας αλλά και πηγή έμπνευσης», λέει.

DEAUVILLE

Το αγαπημένο μας άρωμα από τη συλλογή είναι το Deauville. Είναι αρωματικό και ξυλώδες, ξεκινώντας με ένταση και εσπεριδοειδή αλλά καταλήγοντας σε ένα ευχάριστο άρωμα πατσουλί. «Το Deauville είναι πολύ κοντά στο Παρίσι, δεν είναι μόνο μια πόλη κοντά στην πόλη του Παρισιού αλλά είναι και στη μέση της Νορμανδίας και αυτό είναι συχνά προορισμός για τα σαββατοκύριακα», λέει. «Είχα στο μυαλό μου τις μυρωδιές του τι θα μπορούσε να είναι ένα Σαββατοκύριακο στην ύπαιθρο. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο οραματιζόμουν ένα άρωμα, που εκτός από εκείνα τα αφρώδη έλαια πορτοκαλιού, να έχει μια πιο αρωματική, πράσινη όψη με βασιλικό, φύλλα πορτοκαλιάς, γεράνι και ένα άγγιγμα γιασεμιού».

BIARRITZ

Στη συνέχεια, υπάρχει το Biarritz, το οποίο είναι το πιο παραδοσιακό, τύπου-κολόνια, της συλλογής. Ο τόπος είναι εκεί όπου η ίδια η Chanel έκοψε όλα της τα μαλλιά και άνοιξε το πρώτο της Couture house, επιβεβαιώνοντας την ανεξαρτησία της με έναν τρόπο που δεν είχε παρουσιάσει ποτέ πριν. Ο Polge δούλεψε για τη σύλληψη αυτού του συναισθήματος. «Είναι πολύ πιο δυναμικό, πιο σπορ, είναι εδώ όπου παίρνουμε τις εικόνες της Chanel στις ακτές», λέει. «Είναι πιο ενεργητικό – νομίζω ότι είναι το πιο φρέσκο από τα τρία». Ο Polge χρησιμοποίησε ένα μείγμα από παραδοσιακές νότες εσπεριδοειδών, όπως το γκρέιπφρουτ και το μανταρίνι, το κρίνο της κοιλάδας και ένα συνθετικό μόριο που προορίζεται να μιμείται τη μυρωδιά του φρέσκου αέρα. Οι μυρωδιές τελειώνουν στις λεπτές νότες του λευκού ιβίσκου και του βετιβέρ.

VENISE

Το πιο παραδοσιακό θηλυκό άρωμα της σειράς είναι το Venise, εμπνευσμένο από τον χρόνο της Coco Chanel στη Βενετία της Ιταλίας. Ήταν εκεί όπου η Chanel ανακάλυψε για πρώτη φορά την αγάπη της για τη βυζαντινή και μπαρόκ τέχνη – οι επιρροές της οποίας εξακολουθούν να φαίνονται στις συλλογές που σχεδιάζει σήμερα ο KarlLagerfeld. Με δεδομένες τις επιρροές της Βενετίας, ο Polge δημιούργησε ένα πουδρένιο, ανατολίτικο άρωμα. «Η κορυφαία νότα είναι φρέσκια, με έλαιο νεραντζιάς neroli» «Μετά, είναι η ίριδα, η οποία έχει ορισμένους χαμηλούς τόνους βιολέτας, που στη συνέχεια γίνεται όλο και πιο ζεστό με το amberaccord και τον κέδρο». Είναι ένα άρωμα για τους λάτρεις της βανίλιας που ψάχνουν για μια ελαφριά προσέγγιση, ιδανική για τους θερμότερους μήνες.

Γιώτα Πετσιώτη

Τάνια Νικολοπούλου

Είμαι παιδί της επικοινωνίας και του χαμόγελου και με αφορμή την μέχρι τώρα πορεία μου σε αυτή τη ζωή, θέλησα να «χρωματίσω» τον κόσμο με τη δική μου παλέτα. Έτσι δημιούργησα με πολύ αγάπη το δικό μου διαδικτυακό αποτύπωμα, το likewoman.gr, θέλοντας να γεμίσω τους ανθρώπους και ιδιαίτερα τις γυναίκες με τη δική μου αστερόσκονη. Πάντα λέω ότι «εκεί έξω βρίσκονται τα πιο μαγικά πράγματα…μη φοβάσαι λοιπόν να τα περπατήσεις».

RELATED