Skip to main content
images easyblog articles 10094 55cf81d9

Τι Μαγειρεύουμε Σήμερα; Kοτόπουλο Λεμονάτο Με Βότκα!

Σήμερα είναι η μέρα του κοτόπουλου. Την συνταγή μας την έστειλε η φίλη μας Λούσυ Λιθοξόου, η οποία εκτός από το να οργανώνει υπέροχους γάμους, μαγειρεύει και υπέροχα. Την ευχαριστούμε θερμά που μοιράστηκε μία απο τις αγαπημένες της συνταγές μαζί μας.

1 κοτόπουλου περίπου 1 ½ κιλό κομμένο κομμάτια

1 φλ. Λάδι

1 ποτηράκι του κρασιού βότκα

2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα

2 σκελίδες σκόρδο

2-3 λεμόνια χυμό + ξύσμα ενός λεμονιού

2 φύλλα δάφνης

½ κ.γ. γλυκιά πάπρικα

1 μικρό φακελάκι σαφράν και λίγο μοσχοκάρυδο

Ξερή ρίγανη, θυμάρι, αλάτι, πιπέρι

Σε ένα μεγάλο αντικολητικό τηγάνι ζεσταίνουμε 2 κουταλιές λάδι σε δυνατή φωτιά και τηγανίζουμε το κοτόπουλο. Το στραγγίζουμε. Σε μία κατσαρόλα ζεσταίνουμε το υπόλοιπο λάδι και σοτάρουμε τα κρεμμύδια και το σκόρδο και σβήνουμε με την βότκα και το χυμό λεμονιού μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ. Προσθέτουμε τη δάφνη, τη πάπρικα, το σαφράν και τα υπόλοιπα μυρωδικά. Προσθέτουμε νερό μέχρι να καλύψει το κοτόπουλο. Σε 10′ χαμηλώνουμε τη φωτιά και σκεπάζουμε τη κατσαρόλα. Σιγομαγειρεύουμε για 1 ½ ώρα μέχρι να μείνει με το λάδι του. 

Τάνια Νικολοπούλου

Είμαι παιδί της επικοινωνίας και του χαμόγελου και με αφορμή την μέχρι τώρα πορεία μου σε αυτή τη ζωή, θέλησα να «χρωματίσω» τον κόσμο με τη δική μου παλέτα. Έτσι δημιούργησα με πολύ αγάπη το δικό μου διαδικτυακό αποτύπωμα, το likewoman.gr, θέλοντας να γεμίσω τους ανθρώπους και ιδιαίτερα τις γυναίκες με τη δική μου αστερόσκονη. Πάντα λέω ότι «εκεί έξω βρίσκονται τα πιο μαγικά πράγματα…μη φοβάσαι λοιπόν να τα περπατήσεις».

RELATED