Skip to main content
likewomangr kalokairines symvoules 5288f6a2

7+1 συμβουλές που θα μας κάνουν να «χορεύουμε» στο χορό του καλοκαιριού

“Summertime. It was a song. It was a season. I wondered if that season would ever live inside me” – Benjamin Alire Saenz

Ναι, το καλοκαίρι ζει πάντα μέσα μας. Είναι σπίθα ζωής, είναι το φως στο οποίο τα άνθη μας ανοίγονται. Ο σπόρος σου, το «εγώ είμαι», είναι η πλήρης έκφραση του ποιος είσαι.

Το καλοκαίρι δε μένει τίποτα κρυμμένο και διακριτικό. Υπάρχει μια ανοδική και εξωτερική έκφραση.

Μια φωτιά, μια ζέστη γεμίζει τον ουρανό. Τα μπουμπούκια που είχαν ξεπετάξει την άνοιξη τώρα έχουν μεγαλώσει και έχουν ανθήσει. Τα άνθη και τα φρούτα έχουν ωριμάσει και έχουν φτάσει στη μέγιστη έκφρασή τους, έτοιμα να μοιράσουν μαζί μας την ομορφιά τους και την αφθονία τους.

Βλέπουμε μια εκδηλωμένη και ολοκληρωμένη εξέλιξη.

f9af1f27b459972bab249c43c3b3690c

Η φύση ανακλάται και στον άνθρωπο…

Η μέρα έχει μεγαλώσει και η νύχτα έχει μικρύνει. Ξυπνάμε με περισσότερη διάθεση και όρεξη, πολύ νωρίς το πρωί και πάμε για ύπνο πολύ αργά. Το περισσότερο φως μας δίνει την ευκαιρία να εξαπλώσουμε τη δημιουργικότητά μας σε όλες τις εκφάνσεις της ζωής.

Ήρθε η ώρα να απολαύσουμε τους καρπούς των κόπων μας, που έχουμε καλλιεργήσει στις προηγούμενες εποχές. Να μοιραστούμε την αφθονία μας με τους γύρω μας. Η ενέργεια είναι εξωστρεφής, στην πλήρη και μέγιστη έκφρασή της.

Δεν είναι τυχαίο ότι το χρώμα του καλοκαιριού είναι το κόκκινο, το συναίσθημα είναι η χαρά και πληρότητα. Γέλιο και διαύγεια.

Έχουμε την ανάγκη να επικοινωνήσουμε, να απολαύσουμε και να συναναστραφούμε με κόσμο και ανθρώπους, δημιουργώντας καινούριες σχέσεις και δυναμώνοντας παλιές. Είναι η φιλία, η αγάπη, το πάθος, η ανταλλαγή ιδεών και συναισθημάτων με ανθρώπους.

8aa66fdc01ad762f6222fdda225f058a

Συμβουλές για το καλοκαίρι:

  • Υπάρχουν διάφορα λαχανικά και φρούτα που βοηθούν το σώμα μας να προσαρμοστεί στην υψηλή θερμοκρασία προστατεύοντάς μας από την αφυδάτωση και δροσίζοντάς μας.
  • Απολαύστε την αφθονία φρέσκων τροφίμων της εποχής που αρχίζουν να κυκλοφορούν στην αγορά. Το πιο γνωστό είναι σίγουρα το καρπούζι. Είναι γεμάτο νερό, ζουμερό με θρεπτικά συστατικά και γεύση. Έχουμε τόσες πολλές επιλογές το καλοκαίρι. Πεπόνια, ροδάκινα, βερίκοκα, κεράσια κτλ
  • Ενυδατώστε το σώμα σας με δροσερά ροφήματα και πιείτε αρκετό νερό, οκτώ έως δέκα ποτήρια καθημερινά η όσο σας ζητάει ο οργανισμός σας. Μπορείτε να προσθέστε στο νερό σας λίγες φέτες λεμονιού και αγγουριού.
  • Να τρώτε πιο ελαφριά με λίγα λιπαρά. Προτιμήστε ψάρι και θαλασσινά με χόρτα, κολοκυθάκια και δροσερές σαλάτες με μαρούλι, αγγούρι, ντομάτες, άνηθο.
  • Επειδή έχουμε περισσότερη ενέργεια και όρεξη να κάνουμε πολλά πράγματα, να προσέχετε να μην κάνετε “burn out”. Να βρείτε μια ισορροπία στην καθημερινότητά σας, να χαλαρώσετε και να απολαύσετε τα πράγματα που αγαπάτε.
  • Επιλέξτε ένα ωραίο πίλινγκ σώματος για να αποβάλετε τα νεκρά κύτταρα και να ανανεωθεί το δέρμα σας. Έτσι θα κάνετε πιο ομοιόμορφο μαύρισμα.
  • Μην ξεχάσετε να προστατέψετε το δέρμα σας επιλέγοντας ένα καλό αντηλιακό. Το ξέρω μας αρέσει το μαύρισμα αλλά πρέπει να προσέχουμε να μην το παρακάνουμε.
  • Διαλέξτε ένα βιβλίο που θα σας ταξιδέψει από την παράλια σε όλο τον κόσμο.

Είσαι φωτιά, η φλόγα μέσα σου θέλει να μοιράσει την έμφυτη γνώση του σπόρου της ύπαρξής σου με όλους γύρω σου.

Ο Ήλιος ζει μέσα σε όλους μας!

Καλό καλοκαίρι!

cover photo freepik

Βασική μου αρχή είναι ότι με υποστήριξη της φυσικής ισορροπίας του σώματος και της ροής της ενέργειάς του, δημιουργείται αρμονία και ευεξία. Το πιο σημαντικό για μένα είναι πως κάθε άνθρωπος είναι μοναδικός, έχει διαφορετικές ανάγκες και χρειάζεται διαφορετική προσέγγιση. Το σώμα, το συναίσθημα και το πνεύμα είναι αδιάσπαστα και ενιαία, οπότε και η θεραπεία είναι και αυτή ολιστική.

RELATED