Ακμή: Η αλήθεια του non edited skin

H ακμή αποτελεί ένα από τα συνηθέστερα “προβλήματα” και ένα πολύ μεγάλο μέρος των εφήβων καλείται κάποια στιγμή της ζωής του να το αντιμετωπίσει. Συγκεκριμένα, εκδηλώνεται με την εμφάνιση διαφόρων βλαβών στο δέρμα όπως είναι για παράδειγμα τα σπυράκια.

Πως όμως επιρεάζει όλο αυτό τη ψυχολογία; Παρόλο που η ακμή δεν εγκυμονεί σοβαρούς κινδύνους για την υγεία, έχει ψυχολογικές επιπτώσεις και ενδέχεται να αφήσει με το πέρασμα της “μόνιμα” σημάδια αλλά και ουλές.

Τι γίνεται, όταν τα σημάδια αυτά αποφασίζουν να “καλύψουν” τον αψεγάδιαστο καμβά του προσώπου μας;
Τι γίνεται, όταν το πρόσωπο μας αποκτά ένα πιο ελαφρύ ροζ χρώμα και δεν είναι λείο;
Τι γίνεται, όταν η επιλογή φίλτρου μετατρέπεται σε προτεραιότητα και η ανάγκη για το “τέλειο” δέρμα κηρύσσεται ως ύψιστη;

Γι’ αρχή, τι είναι τέλειο; Για εμένα τέλειο, είναι αυτό που με κάνει να νιώθω άνετα. Τέλειο είναι να γνωρίζω πως η ακμή μου δεν θα σταθεί εμπόδιο στο να χαμογελάσω μπροστά από τον καθρέφτη ή να ανοίξω την κάμερα μου άβαφη ξεκινώντας τη μέρα μου. Τέλειο είναι να ξέρω πως η ακμή μου και τα σημάδια μου με κάνουν αυτή που είμαι. Χωρίς ίχνος retouch, με την απουσία φίλτρων και με την παρουσία ενός μεγάλου χαμογέλου φανερώνω την δική μου αλήθεια.

5cc2a2aa03f8a41042412df8b54dbf37

Η ακμή είναι κάτι απόλυτα φυσιολογικό. Δεν είναι ιδαιτερότητα.

Αντιθέτως, είναι ένα φαινόμενο σύνηθες που πρέπει να σταματήσει να θεωρείται μάστιγα και να αποτελεί αιτία μειωμένης αυτοπεποίθησης. Η ακμή δεν σε κάνει λιγότερο όμορφη. Η ακμή δεν σου στερεί την ομορφιά και την χάρη σου. Η ακμή πρέπει να σταματήσει να σε προβληματίζει και να σου χαλά τη διάθεση.

Μην φοβάσαι να αναδείξεις το δέρμα σου χωρίς ίχνος φίλτρου. Τα κοινωνικά δίκτυα και συνακολούθως τα στερεότυπα που προωθούνται και έμμεσα προβάλλονται σε αυτά έχουν ανατρέψει τις ισορροπίες. Το αψεγάδιαστο δέρμα που προβάλλεται δεν είναι πάντα η αλήθεια. Είναι όμως καιρός για την δική μας αλήθεια. Είναι ώρα να αφήσουμε πίσω μας τα στερεότυπα και τις εικόνες που δεν κρύβουν ατέλειες και να αναδείξουμε την αληθινή πλευρά του εαυτού μας. Είναι ώρα να φανερώσουμε την ομορφιά που δύσκολα κρύβεται πίσω από φίλτρα. Την φυσική ομορφιά που είναι αναλλοίωτη και δεν πρέπει να ξεχνιέται.

69872e4aca6aa5b1480ab9d8002dad57

Αγάπησε τον εαυτό σου και αγκάλιασε ακόμα και αυτές που θεωρείς ατέλειες πάνω σου. Και για να σε προλάβω, η ακμή δεν είναι ατέλεια. Η ακμή είναι το δικό σου προσωπικό σημάδι ότι υπέμεινες σε μια διαδικασία που πόνεσες και πάσχισες να δεις την ομορφιά σε σένα. Η ακμή ήταν η σκυτάλη για να συνειδητοποιήσεις ότι τα σπυράκια και οι ουλές δεν στερούν τίποτα από την ομορφιά σου και συνεπώς δεν σε κάνουν άσχημη. Η ακμή ήταν αυτή που σε έκανε πιο δυνατή και σε έβαλε να τα βρεις με τον εαυτό σου. Σου επέτρεψε κοιτώντας σε στον καθρέπτη να συνειδητοποιήσεις ποιά είσαι και γιατί είσαι μοναδική. Η ακμή ήταν αυτή που σε έκανε να αμφιβάλλεις για το τι έιναι τέλειο και σου έδωσε την ευκαιρία να το επαναπροσδιορίσεις. Γιατί πώς μερικά σημάδια σε κάνουν να αμφιβάλλεις για τον εαυτό σου;

Να θυμάσαι, είσαι πανέμορφη και τίποτα δεν μπορεί να αλλάξει αυτό. Aυτή ήταν η αλήθεια μου και αυτή είναι και η αλήθεια του non edited skin.

Ποιά είναι η δική σου αλήθεια;

 

 

Έλενα Παληού, Youtuber

Είμαι η Έλενα Παληού και σπουδάζω Δημοσιογραφία και ΜΜΕ. Κάνω βίντεο στο κανάλι μου στο YouTube (DIY’s by Elena) και αγαπώ οτιδήποτε related με beauty και μόδα. Aκολούθησέ με στα social για να μαθαίνεις περισσότερα γύρω από την μόδα και την ομορφιά και περιμένω και τις δικές σου ιδέες και προτάσεις.

RELATED

Absolute Feminine Stories

© , LIKEWOMAN
All rights reserved
Created by Advalue