Skip to main content
admin ajax.php?action=kernel&p=image&src=%7B%22file%22%3A%22wp content%2Fuploads%2F2022%2F11%2FLikewomangr SMARTPHONE

Ακολούθησε και εσύ το φως: H vivo παρουσιάζει την τεχνολογία αλλαγής χρώματος σε Smartphones

Η vivo προσφέρει την μοναδική εμπειρία προσαρμογής χρώματος του δικού σου Smartphone στον κύκλο ημέρας-νύχτας!

Έχεις αναρωτηθεί ποτέ τι είναι αυτό που κάνει τα vivo smartphones τόσο ξεχωριστά; Ένα από τα πιο δημοφιλή χαρακτηριστικά τους είναι ότι, εκτός από την μοναδική φωτογραφική εμπειρία που προσφέρουν έχουν την ικανότητα να…αλλάζουν χρώμα συνδυάζοντας την υψηλή τεχνολογία με το στυλ! H vivo, με τις υψηλές διακρίσεις στην επιτυχημένη αξιοποίηση της τεχνολογίας για τη δημιουργία εξαιρετικών κινητών, βασίστηκε σε μια πρωτοποριακή εργαστηριακή έρευνα για να εφαρμόσει την συναρπαστική τεχνολογία αλλαγής χρώματος στις συσκευές της.

Τι είναι η τεχνολογία αλλαγής χρώματος που χρησιμοποιεί η vivo;

Πρόκειται για ένα φωτοχρωμικό γυαλί που ανάλογα με τις συνθήκες φωτός, εμφανίζει δύο τελείως διαφορετικά χρώματα στο εξωτερικό της κινητής συσκευής.  Τα χρώματα αυτής της τεχνολογίας είναι πιο ζωντανά και πιο έντονα σε σχέση με την τεχνολογία ηλεκτροχρωμισμού που είναι διαθέσιμη στα σημερινά smartphones.

Η έρευνα για την ανακάλυψη αυτού του πρωτοποριακού υλικού ξεκίνησε το 2018 και είχε ως βασική ιδέα να χτίσει μια σχέση αλληλεπίδρασης μεταξύ του ανθρώπου και του περιβάλλοντος μέσω των..χρωμάτων! Στόχος ήταν, ο χρήστης να μπορεί να «ταξιδέψει» μαζί με το φως κατά την διάρκεια της ημέρας, βιώνοντας την απόλυτη εμπειρία. Η vivo, φρόντισε οι χρήστες όχι μόνο να βιώνουν μια έντονη φωτογραφική εμπειρία αλλά να βλέπουν στην συσκευή τους να αντικατοπτρίζεται η χρωματική παλέτα του φυσικού κόσμου!

Φαίνεται πρωτοποριακό και είναι καινοτόμο

Το πρωτοποριακό φωτοχρωμικό υλικό,  μπορεί να εφαρμόζεται, χωρίς να επηρεάζονται οι λειτουργίες στις συσκευής και κατ’ επέκταση  η ασφάλεια του χρήστη. Τα φωτοχρωμικά μόρια ανήκουν σε μια κατηγορία μορίων που αλλάζουν χρώμα, όταν αυτά δεχθούν ερέθισμα από μια πηγή φωτός και τα χρώματα που θα προκύψουν βασίζονται στην εσωτερική μοριακή δομή του υλικού.

Η ομάδα μηχανικών στις vivo υιοθέτησε πρωτοποριακές τεχνικές και εξασφάλισε την ομοιόμορφη εφαρμογή και ανάμειξη του υλικού που βρίσκεται στο κάτω μέρος στις συσκευής και του υλικού που αλλάζει χρώμα. Αργότερα, ακολούθησαν μια σειρά από αυστηρά πειράματα και ελάχιστα χρώματα κατάφεραν να περάσουν τον αυστηρό έλεγχο και στη συνέχεια, να χρησιμοποιηθούν στις συσκευές που χρησιμοποιούν οι καταναλωτές.

Τον Ιούλιο του 2021, η πρωτοποριακή τεχνολογία του φωτοχρωμικού γυαλιού που αλλάζει χρώμα, κυκλοφόρησε επιτυχώς. Για πρώτη φορά, χρησιμοποιήθηκαν φωτοχρωμικά υλικά σε προϊόντα μαζικής παραγωγής,  αφού θεσπίστηκαν νέα πρότυπα για δοκιμές, ενώ η καινοτόμα αυτή τεχνολογία εφαρμόζεται σήμερα σε τρεις σειρές vivo smartphones στην Ευρώπη.

Likewomangr SMARTPHONE 1

Σχετικά με την vivo

Η vivo είναι εκ των κορυφαίων εταιρειών τεχνολογίας παγκοσμίως, με κεντρικά γραφεία στην Κίνα, που υποστηρίζονται από δίκτυο Κέντρων Έρευνας και Ανάπτυξης σε Πεκίνο, Σαγκάη, Σενζέν, Ντονγκουάν, Νανζίνγκ, Χανγκζού  και Σιάν. Η vivo εστιάζει στην ανάπτυξη Τεχνολογικών Καταναλωτικών Προϊόντων αιχμής, όπως το 5G, η Τεχνητή Νοημοσύνη, ο Βιομηχανικός Σχεδιασμός, η Φωτογραφία αλλά και ορισμένες επιπλέον ανερχόμενες τεχνολογίες.

Tο 2014 έκανε το πρώτο βήμα στις διεθνείς αγορές, με παρουσία σε περισσότερες από 60 αγορές, δεσμευόμενη να παρέχει καινοτόμα και ποιοτικά προϊόντα στους καταναλωτές, καθώς αποτελεί ένα Brand με φανατικούς οπαδούς, που αγαπούν και επιλέγουν πάνω από 400 εκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο. Τον Νοέμβριο του 2019 εισήλθε στην Ευρωπαϊκή αγορά ιδρύοντας τα κεντρικά γραφεία της Ευρώπης στο Ντίσελντορφ Γερμανίας.

Σε κάθε χώρα που δραστηριοποιείται εφαρμόζει Στρατηγική Βιώσιμης Ανάπτυξης με όραμα να οικοδομήσει μία γέφυρα μεταξύ του ανθρώπου και του ψηφιακού κόσμου, κάτι το οποίο επιτυγχάνει επιλέγοντας στοχευμένα τα ικανότερα στελέχη και τα μεγαλύτερα ταλέντα σε κάθε επιχειρησιακή θέση.

Η εταιρεία δεσμεύεται να συνδέει χρήστες σε όλο τον κόσμο, μέσω του σχεδιασμού συναρπαστικών και καινοτόμων smartphones και συνοδευτικών συσκευών, καθώς και υπηρεσιών οι οποίες ενσωματώνουν κορυφαία τεχνολογικά και σχεδιαστικά χαρακτηριστικά.

Ακολουθώντας τις βασικές αξίες της εταιρείας, που περιλαμβάνουν την καινοτομία, τον προσανατολισμό στις σύγχρονες ανάγκες του καταναλωτή και το Benfen*, η vivo έχει ως όραμα να γίνει ο κορυφαίος κατασκευαστής τεχνολογικών προϊόντων παγκοσμίως.

Η vivo έχει επίσης δημιουργήσει πέντε κόμβους παραγωγής, σε όλη την Κίνα, τη Νότιο και τη Νοτιοανατολική Ασία, κατασκευάζοντας πάνω από 200 εκατομμύρια smartphones κάθε χρόνο. Από το 2019, η vivo έχει δημιουργήσει δίκτυο πωλήσεων σε περισσότερες από 60 χώρες και περιοχές, ενώ παράλληλα επιλέγεται από περισσότερους από 400 εκατομμύρια χρήστες σε όλο τον κόσμο.

(*Το Benfen είναι Κινέζικος όρος ο οποίος περιγράφει την στάση ζωής, του να υλοποιεί κανείς τα σωστά πράγματα με τον σωστό τρόπο – κάτι το οποίο αποτελεί την ιδανική περιγραφή της αποστολής της vivo.)

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα της vivo στο vivo.com/gr και  τις σελίδες των Social Media κάνοντας follow στα παρακάτω links:

FacebookInstagram

TAGS: #vivo, #vivo_smartphones, #Colour_Changing_Technology

Είμαι παιδί της επικοινωνίας και του χαμόγελου και με αφορμή την μέχρι τώρα πορεία μου σε αυτή τη ζωή, θέλησα να «χρωματίσω» τον κόσμο με τη δική μου παλέτα. Έτσι δημιούργησα με πολύ αγάπη το δικό μου διαδικτυακό αποτύπωμα, το likewoman.gr, θέλοντας να γεμίσω τους ανθρώπους και ιδιαίτερα τις γυναίκες με τη δική μου αστερόσκονη. Πάντα λέω ότι «εκεί έξω βρίσκονται τα πιο μαγικά πράγματα…μη φοβάσαι λοιπόν να τα περπατήσεις».

RECENT

RELATED