Skip to main content
Likewomangr akrylika nyxia 7e8023f8

Ακρυλικά νύχια: 10 πράγματα που πρέπει να γνωρίζεις για την πιο διαδεδομένη τεχνική

Οι πιο γνωστές star του πλανήτη, από την Kylie Jenner μέχρι την Lady Gaga ορκίζονται στην τεχνική των ακρυλικών νυχιών. Τις έχουμε δει με τα πιο περίτεχνα και μοναδικά σχέδια που δύσκολα αντιγράφονται.

Σίγουρα θα έχεις ακουστά για τα ακρυλικά νύχια, και ίσως αυτή την τεχνική την έχεις δοκιμάσει εσύ ή κάποια φίλη σου.

Παρακάτω σου έχουμε όλες τις πληροφορίες που χρειάζεται να γνωρίζεις για την συγκεκριμένη τεχνική που ακολουθούν παγκοσμίως οι nail trendsetters:

 

 1| Πως διαδώθηκαν τα ακρυλικά νύχια;

Το 1954, ο Fred Slack, ένας οδοντίατρος, έσπασε το νύχι του στη δουλειά και δημιούργησε ένα τεχνητό νύχι ως ρεαλιστική εμφάνιση προσωρινής αντικατάστασης. Μετά από πειράματα με διαφορετικά υλικά για να τελειοποιηθεί η εφεύρεσή του, αυτός και ο αδελφός του,ο Tom, κατοχύρωσαν με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας μια επιτυχημένη έκδοση και ξεκίνησαν την εταιρεία Patti Nails.Παρ’ όλα ταύτα, ήδη στην αρχαία Αίγυπτο, οι γυναίκες φορούσαν επεκτάσεις από κόκαλο, ελεφαντόδοντο και χρυσό, ή στην Ελλάδα του 19ου αιώνα οι γυναίκες φορούσαν φυστίκια στα νύχια τους!

2| Ποιά προιόντα απαιτούνται για τα ακρυλικά νύχια και πώς γίνεται η εφαρμογή τους;

Τα προϊόντα που θα χρειαστείς για τα ακρυλικά νύχια είναι ένα σετ από μονομερές υγρό και μια πολυμερής πούδρα. Βυθίζεις ένα πινελάκι στο μονομερές υγρό, αφαιρείς την περίσσεια αυτού και στη συνέχεια βουτάς στην σκόνη. Με αυτό τον τρόπο δημιουργείται μια εύπλαστη πάστα που απλώνεται πάνω στο φυσικό νύχι.

3| Πόσος χρόνος χρειάζεται ένα πλήρες σετ ακρυλικών νυχιών;

Συνήθως διαρκεί από 1 έως 2 ώρες. Αυτό περιλαμβάνει τον χρόνο που χρειάζεται για να προετοιμαστούν τα νύχια σου, να εφαρμοστεί το ακρυλικό και στη συνέχεια να πολυμεριστούν με υπεριώδη ακτινοβολία ή φως LED.

4| Πόσος χρόνος χρειάζεται για να αφαιρεθούν τα ακρυλικά νύχια;

Η αφαίρεση των ακρυλικών νυχιών μπορεί να διαρκέσει από 10 έως 20 λεπτά συνολικά.

5| Πώς αφαιρούνται τα ακρυλικά νύχια;

Αν ζητάς την γνώμη μου, είναι προτιμότερο να γίνει από επαγγελματίες ειδικούς. Ξεκινούν αφαιρώντας το ανώτερο στρώμα ακρυλικού πριν τυλίξουν τα νύχια σε βαμβάκι εμποτισμένο με ασετόν και αλουμινόχαρτο για 15 λεπτά. Στη συνέχεια, χρησιμοποιούν έναν επαγγελματικό τροχό για να αφαιρεθεί το προιόν.

6| Πώς μπορείς να κάνεις τα ακρυλικά νύχια να διαρκέσουν περισσότερο;

Για να τα διατηρήσεις στο σπίτι, απόφυγε την παρατεταμένη έκθεση στο νερό και φόρεσε προστατευτικά γάντια για το καθάρισμα.Συνίσταται επίσης η χρήση ενός καλού λαδιού επιδερμίδας που θα στοχεύει στην ενυδάτωση,την θρέψη και την προστασία.

7| Είναι τα ακρυλικά νύχια βλαβερά για τα νύχια;

Εάν θέλεις να έχεις τεχνητά νύχια για περισσότερο από μερικές εβδομάδες, θα χρειαστείς touch-ups κάθε 2 έως 3 εβδομάδες για να συμπληρώσεις τα κενά που εμφανίζονται καθώς μεγαλώνουν τα νύχια σου. Ωστόσο, η συχνή ανανέωση μπορεί να βλάψει σοβαρά τα φυσικά σου νύχια. Να γίνουν λεπτά, εύθραυστα και αφυδατωμένα, κάτι που σίγουρα δεν θα σου αρέσει!

8| Τι προκαλεί στα νύχια την αίσθηση του πόνου μετά το ακρυλικό;

Μερικές μπορεί να βιώσετε μια αίσθηση σύσφιξης λόγω του ακρυλικού που σχηματίζει μια σταθερή «σφραγίδα» πάνω από τα νύχια σου. Η αίσθηση μπορεί να προκαλέσει πόνο και ευαισθησία στα νύχια αμέσως μετά την εφαρμογή. Είναι κάτι που τα νύχια σου μπορεί να μην έχουν συνηθίσει στην αρχή, αλλά το συναίσθημα συνήθως εξαφανίζεται μέσα στις πρώτες 24 ώρες. Εάν,ωστόσο, τα νύχια σου εξακολουθούν να πονάνε μετά από 24 ώρες, θα πρέπει να τα αφαιρέσεις!

9| Πώς μπορείς να αποτρέψεις τον πόνο των νυχιών;

Εάν είσαι «φρέσκια» στα ακρυλικά, δεν υπάρχουν πολλά που μπορείς να κάνεις ώστε να αποφύγεις την ευαισθησία και τον πόνο. Μπορείς, όμως, να μιλήσεις με την τεχνήτριά σου εκ των προτέρων για να διασφαλίσεις, ότι μπορεί για να ελαχιστοποιήσει την πιθανότητα πόνου. Για παράδειγμα, να μην κάνει το ακρυλικό πολύ παχύ. Επίσης πρόσεξε το σχήμα που επιλέγεις! Tα μυτερά νύχια είναι πιο επιρρεπή στον πόνο. Αυτό το σχήμα μπορεί επίσης να είναι πιο ευαίσθητο σε μικρά ατυχήματα, τα οποία μπορούν να αυξήσουν και ενδεχομένως και να επιδεινώσουν την αίσθηση του πόνου.

10| Ποιό είναι το κόστος τοποθέτησης ακρυλικών;

Κυμαίνεται από τα 25 έως και τα 50 ευρώ

11| Ποια τα θετικά και ποιά τα αρνητικά τους

Όσον αφορά τα θετικά, είναι σκληρά και ανθεκτικά σε ζημιές. Παρέχουν μια λεία επιφάνεια στην εφαρμογή τεχνικής και επίσης μπορείς να επιλέξεις το μήκος του νυχιού που επιθυμείς.

Σχετικά με τα αρνητικά,τα ακρυλικά μπορούν να προκαλέσουν βλάβη στις φυσικές στρώσεις των νυχιών. Όταν εφαρμόζεται, η διαδικασία περιλαμβάνει δυσάρεστες χημικές ουσίες και αναθυμιάσεις. Σε αντίθεση με τα κανονικά μανικιούρ όπου το βερνίκι νυχιών μπορεί εύκολα να αφαιρεθεί, τα ακρυλικά νύχια πρέπει να εμποτιστούν με δυνητικά επιβλαβείς ουσίες.

cover photo instagram @nailsbymh

Ανατολή Λαμπρίδου

Είμαι εδώ να εξερευνήσουμε παρέα τον ατελείωτο κόσμο της μόδας και της ομορφιάς. Ακολούθησέ με σε αυτό το το υπέροχο ταξίδι!

RECENT

RELATED