Περπατάμε Ξυπόλητοι Στην Άμμο…Υπάρχει Λόγος!

Έχετε παρατηρήσει πως για να σύρουμε τα βήματά μας στην άμμο χρειάζεται λίγο περισσότερη προσπάθεια από το κανονικό; Αυτό συμβαίνει γιατί οι μυς δουλεύουν εντατικότερα, λόγω της σύστασης του εδάφους! Συγκεκριμένα, και σύμφωνα με τις επιστημονικές μελέτες, για να περπατήσουμε ή να τρέξουμε στην άμμο χρειαζόμαστε 2,1-2,7 φορές περισσότερη ενέργεια απ΄ ότι σε σκληρή επιφάνεια, με τον ίδιο πάντα ρυθμό. Έτσι η ενέργεια που καταναλώνουμε γυμνάζει όλους τους μύες του ποδιού, ιδιαίτερα αχίλλειους, τετρακέφαλους και γλουτούς. Παράλληλα καίμε έως και 50% παραπάνω θερμίδες. Η άμμος δρα ακόμα σαν φυσικό απολεπιστικό για τα πέλματά μας. Για να μην πούμε για την αναζωογονητική θαλάσσια αύρα και τον ήχο της θάλασσας που σκάει στα πόδια μας πόσο ευεργετικά επιδρούν στην υγεία και το νευρικό μας σύστημα.

#faceyoga #faceyogatip #sand #walkingbarefoot

Αλεξάνδρα Βεκιάρη Face Yoga Specialist

H Αλεξάνδρα Βεκιάρη είναι Face Yoga Specialist, πιστοποιημένη από το International Holistic Medicine College και το Flow Center, ενώ έχει παρακολουθήσει webinars με την World Leading Face Yoga Expert, Fumiko Takatsu και σεμινάρια με την Danielle Collins. Μετά από μια μεγάλη διαδρομή σε Πολιτικές Επιστήμες, Δημοσιογραφία, Επικοινωνία, Περιοδικά και Βιβλία που υπηρέτησε για πολλά χρόνια με συνέπεια έχει κάνει τη Face Yoga τρόπο ζωής και έχει αφοσιωθεί στην διάδοση της στην Ελλάδα.

Μπορείτε να την βρείτε στο facebook να την ρωτήσετε ότι θέλετε για να αποκτήσετε ένα λαμπερό, σφιχτό και υγειές πρόσωπο αλλά και να την ακολουθήσετε στα καταπληκτικά σεμινάρια που κάνει!

 

Τάνια Νικολοπούλου

Είμαι παιδί της επικοινωνίας και του χαμόγελου και με αφορμή την μέχρι τώρα πορεία μου σε αυτή τη ζωή, θέλησα να «χρωματίσω» τον κόσμο με τη δική μου παλέτα. Έτσι δημιούργησα με πολύ αγάπη το δικό μου διαδικτυακό αποτύπωμα, το likewoman.gr, θέλοντας να γεμίσω τους ανθρώπους και ιδιαίτερα τις γυναίκες με τη δική μου αστερόσκονη. Πάντα λέω ότι «εκεί έξω βρίσκονται τα πιο μαγικά πράγματα…μη φοβάσαι λοιπόν να τα περπατήσεις».

RELATED

Absolute Feminine Stories

© , LIKEWOMAN
All rights reserved
Created by Advalue