Αλεύρι Μπανάνας: Το Νέο Food Trend Που Θα Αγαπήσεις Και Μία Συνταγή Που Μπορείς Να Το Χρησιμοποιήσεις

Μπορεί να είσαι και εσύ μέσα στις αρκετές γυναίκες που δεν γνωρίζουν την ύπαρξή του, αλλά το συγκεκριμένο προϊόν κυκλοφορεί εδώ και χρόνια στην παγκόσμια αγορά και ειδικά τα τελευταία χρόνια, που γίνεται μεγάλη συζήτηση για τις τροφικές δυσανεξίες στη γλουτένη, το αλεύρι μπανάνας θεωρείται πλέον super food.

Το αλεύρι μπανάνας φτιάχνεται από άγουρες πράσινες μπανάνες και χρησιμοποιείται εδώ και αιώνες στην Αφρική και την Καραϊβική, ως φθηνή εναλλακτική του αλευριού σίτου. Μάλιστα το αλεύρι μπανάνας θεωρείται άριστος σύμμαχος στην ισορροπία των επιπέδων γλυκόζης και αυτό επειδή οι άγουρες μπανάνες συλλέγονται πριν ωριμάσουν, η περιεκτικότητά τους σε φυσικά σάκχαρα είναι λιγότερη σε σχέση με τις ώριμες. Έχει ήπια γεύση μπανάνας, την οποία χάνει όταν μαγειρευτεί. Λόγω της υφής του, μπορεί να αντικαταστήσει σε πολλές συνταγές το λευκό αλεύρι και το αλεύρι ολικής αλέσεως.

Σύμφωνα με μια βραζιλιάνικη μελέτη του 2012 πρόκειται ένα αλεύρι εντελώς απαλλαγμένο από γλουτένη και με εξαιρετικές θρεπτικές ιδιότητες ακόμα και για τους μη πάσχοντες από κοιλιοκάκη. Αξίζει όμως να γνωρίζεις, πως εάν έχεις δυσανεξία στη γλουτένη, βρήκες το αλεύρι σου! Είναι ιδανικό για vegans και όσα άτομα ακολουθούν τη δίαιτα Paleo.

Φτιάξε εύκολα και γρήγορα τα δικά σου μπισκότα με κομμάτια σοκολάτας και αλεύρι μπανάνας ( η συνταγή υπολογίζει περίπου 25 μπισκότα )

3/4 φλιτζάνι, συν 2 κουταλιές της σούπας αλεύρι μπανάνας

1/2 κουταλάκι του γλυκού μαγερική σόδα

Μία πρέζα κουταλάκι αλάτι κοσέρ

1 κομμάτι βούτυρο (στικ) σε θερμοκρασία δωματίου

3 μεγάλες κουταλιές καστανή ζάχαρη

1 μεγάλο αυγό

βανίλια

1 φλιτζάνι κομματάκια σοκολάτας

Προθερμαίνεις το φούρνο στους 190 βαθμούς. Σε ένα μικρό μπολ, αναμειγνύεις το αλεύρι μπανάνας και τη μαγειρική σόδα. Στη συνέχεια, χτυπάς το βούτυρο και τη ζάχαρη μέχρι να ενωθούν και έπειτα προσθέτεις το αυγό και ανακατεύεις μέχρι να ενσωματωθεί πλήρως. Προσθέτεις τη βανίλια και τα κομματάκια σοκολάτας και ανακατεύεις μέχρι να αναμειχθούν.  Έπειτα, ρίχνεις κουταλιά κουταλιά το μείγμα σε ένα ταψί με λαδόκολλα, αφήνοντας μια μικρή απόσταση μεταξύ τους. Ψήνεις περίπου για 7 έως 8 λεπτά.

RELATED

Absolute Feminine Stories

© , LIKEWOMAN
All rights reserved
Created by Advalue