Skip to main content
likewomangr online shopping 12975244

Amazon Vs eBay – Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε οι λάτρεις του online shopping

Πως θα κάνετε σωστά και γρήγορα το online shopping

Σήμερα, οι πωλητές ηλεκτρονικού εμπορίου έχουν απεριόριστες επιλογές ως προς το πού μπορούν να πωλούν τα προϊόντα τους στο διαδίκτυο.

Το Shopify, η Walmart, το Etsy, απευθύνουν τα προϊόντα τους σε ένα μεγάλο εύρος καταναλωτών, ωστόσο, οι τρεις κολοσσοί του ηλεκτρονικού εμπορίου είναι: Amazon, eBay και Aliexpress. Όταν εξετάζετε το ενδεχόμενο να κάνετε ηλεκτρονικές αγορές η καλύτερη επιλογή δεν είναι πάντα η προφανής. Υπάρχουν πολλά που πρέπει να λάβετε υπόψη σας, όπως την επιλογή και την ποιότητα των προϊόντων, το κόστος, το χρόνο παράδοσης και πολλά άλλα.

Μπορείτε να βρείτε σχεδόν οτιδήποτε επιθυμεί η καρδιά σας στο eBay, στην Amazon, ή το Aliexpress. Η λήψη της απόφασης να ψωνίσετε από τον ένα ή τον άλλο ιστότοπο εξαρτάται από πολλά όπως:

  • Προτιμάτε καινούργια ή μεταχειρισμένα;
  • Έχει το κόστος μεγαλύτερη σημασία από την ποιότητα;
  • Ξέρετε τι θέλετε ή προτιμάτε να περιηγηθείτε;
  • Σας ενδιαφέρει η επικοινωνία με τον πωλητή;
  • Ψάχνετε για κάτι που είναι δυσεύρετο;

Οι απαντήσεις στις παραπάνω ερωτήσεις καθορίζουν και ποιον ιστότοπο θα πρέπει να επιλέξετε. Οι Amazon, AliExpress και eBay διαθέτουν μεγάλη ποικιλία ειδών σε διάφορες τιμές. Μπορείτε να βρείτε τόσο φθηνά όσο και ακριβά είδη ένδυσης σε όλες αυτές τις πλατφόρμες. Κάποια από τα αυτά πωλούνται απευθείας από τους κατασκευαστές ή τους εξουσιοδοτημένους πωλητές, ενώ άλλα πωλούνται από τρίτα άτομα. Ορισμένα προσφέρουν είδη ένδυσης σε χαμηλότερη τιμή, αλλά η ποιότητα τους μπορεί να διαφέρει, οπότε είναι σημαντικό πριν κάνετε οποιαδήποτε αγορά να ερευνήσετε τον πωλητή διαβάζοντας τις κριτικές των πελατών, για να έχετε μια ιδέα για την ποιότητα των ρούχων.

Στο AliExpress και το eBay είναι εύκολο να βρείτε μεγάλη ποικιλία επώνυμων και μη επώνυμων ειδών σε χαμηλή τιμή. Ορισμένα από τα ρούχα που προσφέρονται σε αυτές τις πλατφόρμες μπορεί να είναι και φθηνότερα από τα παρόμοια είδη που πωλούνται σε κανονικά καταστήματα ή σε άλλες πλατφόρμες. Στο AliExpress, πολλά brand εδρεύουν στην Κίνα, ενώ στο eBay μπορείτε να βρείτε και μεταχειρισμένα ρούχα. Ωστόσο, είναι πολύ σημαντικό να ελέγχετε τη γνησιότητα των ρούχων και τη βαθμολογία των σχολίων για τον πωλητή πριν από κάθε αγορά.

Στην Amazon, μπορείτε να βρείτε ρούχα τόσο από γνωστές μάρκες όσο και από λιγότερο γνωστές με τιμές χαμηλότερες από άλλες πλατφόρμες λιανικής πώλησης, αλλά όχι τόσο χαμηλές όσο στο AliExpress ή το eBay. Επιπλέον, η Amazon προσφέρει ρούχα και από διάφορους τρίτους πωλητές όπου μπορείτε να βρείτε φθηνά κομμάτια και μάρκες σε τιμές ευκαιρίας. Όμως μην ξεχνάτε ποτέ να ελέγχετε τις κριτικές, βαθμολογίες, φωτογραφίες του προϊόντος, αλλά και το προφίλ του πωλητή.

Επίσης σημαντικό όταν αγοράζετε προϊόντα σε αυτές τις πλατφόρμες, να ελέγχετε τι σας χρεώνουν σε φόρους εισαγωγής, τέλη, και φυσικά τα έξοδα αποστολής, τα οποία μπορεί να ανεβάσουν αρκετά τη συνολική τιμή.

likewomangr online shopping 1 e1697620517965

eBay

-Καλύτερα η αγορά προϊόντων όπως πχ τα μεταχειρισμένα ρούχα να γίνεται από τους μεμονωμένους πωλητές αλλά χρειάζεται μεγάλη προσοχή στον έλεγχο του προφίλ τους

-Μπορεί επίσης να συναντήσετε καλές προσφορές σε κάποιες τοπικές ομάδες στο facebook ή σε καταστήματα μεταχειρισμένων ειδών.

Amazon

-Καλύτερη για την αγορά ρούχων που χρειάζεστε άμεσα με γρήγορη αποστολή (περίπου 1-2 ημέρες) και χαμηλότερες τιμές από τα περισσότερα καταστήματα λιανικής πώλησης.

-Όμως προσοχή, η ταχύτερη αποστολή δεν είναι συνήθως δωρεάν, οπότε το συνολικό κόστος ενός προϊόντος μπορεί στο τέλος να είναι κοντά στην τιμή του λιανικού εμπορίου.

Aliexpress

– Καλύτερη για την αγορά ρούχων που δεν τα χρειάζεστε άμεσα, λόγω του μεγάλου χρόνου αποστολής που μπορεί να διαρκέσει έναν ή και περισσότερους μήνες.

– Οι τιμές της είναι συνήθως χαμηλότερες από την Amazon για τα ίδια ή παρόμοια ρούχα και κοσμήματα. Επίσης αν αγοράσετε απλώς τα φθηνότερα υπάρχει ο κίνδυνος να βγουν ατυχείς και οι αγορές σας.

– Οι αποστολές για μικρότερα αντικείμενα είναι συνήθως δωρεάν, και χωρίς έξοδα εισαγωγής.

Γενικότερα, στην AliExpress μπορείτε να βρείτε φθηνότερα προϊόντα από τις πλατφόρμες eBay και Amazon. Αρκετοί πιστεύουν ότι είναι φθηνότερα επειδή είναι χαμηλής ποιότητας, και σε κάποιες περιπτώσεις ισχύει, όμως ένα φτηνό προϊόν από την Κίνα δεν σημαίνει απαραίτητα ότι δεν είναι καλής ποιότητας. Όλα εξαρτώνται από ποιον αγοράζετε και τι ακριβώς προσφέρει.

Οι κύριοι λόγοι που οι αγορές στο AliExpress είναι φθηνότερες από σχεδόν οποιαδήποτε άλλη πλατφόρμα, είναι ότι τα ρούχα που παράγονται στην Κίνα  είναι φθηνότερα από εκείνα που παράγονται σε άλλες χώρες, γιατί η Κίνα διαθέτει ένα ισχυρό επιχειρηματικό σύστημα με χαμηλούς φόρους, δασμούς και άλλες ανταγωνιστικές πρακτικές. Επιπλέον οι Κινέζοι πωλητές έχουν τη νοοτροπία να πουλήσουν περισσότερα κομμάτια με μικρότερο κέρδος, μόνο και μόνο για να έχουν περισσότερους πελάτες. Επιθυμούν οι πελάτες τους να επιστρέψουν να αγοράσουν ξανά από αυτούς και όχι από τους ανταγωνιστές τους, συνεπώς μειώνουν τις τιμές για να αυξήσουν τις πωλήσεις.

Με βάση τα παραπάνω μπορείτε να επιλέξετε τον αγαπημένο σας ιστότοπο και να διαμορφώσετε κομψά την ντουλάπα σας με τις νέες τάσεις της μόδας, αλλά μην ξεχνάτε ότι χρειάζεται πάντα έλεγχος πριν από κάθε αγορά!

photos freepik

Είμαι fashion designer με γνώσεις ψυχολογίας και με αντιπροσωπεύει o φουτουρισμός πάμε για πρωτοπορία !!!

RECENT

RELATED