Αναπνοή: Το απόλυτο εργαλείο σύνδεσης που χρειάζεσαι αυτές τις ημέρες

Η #αναπνοή μου είναι το απόλυτο εργαλείο για τη #σύνδεση, τη #γαλήνη, τη #διαύγεια και την #αυτοκυριαρχία μου. Και τα χρειάζομαι όλα… τούτες τις μέρες. Η σωματική φύση της αναπνοής με βοηθά να διώξω τους περισπασμούς από το μυαλό μου. Άρα να χαλαρώσω. Που είναι και το ζητούμενο. Μόνο που η αναπνοή δεν είναι πάντα… εύκολη.

Έχεις, πιθανότατα, παρατηρήσει ότι η αναπνοή αλλάζει με τα συναισθήματα. Όταν συγκεντρώνομαι κρατάω την αναπνοή μου, ενώ όταν είμαι αγχωμένος οι αναπνοές μου είναι ρηχές και κοφτές. Όμως αυτές οι αντιδράσεις είναι ενστικτώδεις. Εγώ μιλάω για την ελεγχόμενη αναπνοή. Την αναπνοή που, σταδιακά, σε οδηγεί στον διαλογισμό. Αν μάθω να συντονίζω την αναπνοή μου, θα μάθω να συντονίζω και τον εαυτό μου, να εστιάζω, να ηρεμώ. Αλλά ένα βήμα τη φορά. Ας ξεκινήσουμε, λοιπόν, μαθαίνοντας να αναπνέουμε σωστά και να ηρεμούμε. Και ναι υπάρχουν #μοτίβααναπνοών που μπορώ να εφαρμόζω καθημερινά για τις ανάγκες μου.

Εν προκειμένω την #ηρεμία μου.
Αναπνοές για ηρεμία και χαλάρωση
Εισπνέω από τη μύτη με το δικό μου ρυθμό και στο δικό μου χρόνο, μετρώντας ως το 4.
Κρατάω την αναπνοή μου, μετρώντας ως το 4.
Εκπνέω από τη μύτη, μετρώντας ως το 4.
Επαναλαμβάνω για 10 αναπνοές συνολικά.
Έχω προηγουμένως φροντίσει να κάθομαι αναπαυτικά με όρθια πλάτη ή να είμαι και ξαπλωμένος.
Ιδανικά αυτές τις αναπνοές τις παίρνω διαφραγματικά.
Για να αναπνεύσω με το #διάφραγμα ακουμπάω το ένα χέρι στο στήθος και το άλλο στην κοιλιά μου.
Όταν εισπνέω νιώθω την κοιλιά μου να φουσκώνει, όχι το στήθος .
Όταν εκπνέω νιώθω την κοιλιά μου να συστέλλεται.
Εστιάζω στον φυσικό ρυθμό της αναπνοής μου, χωρίς βιασύνη ή πίεση μέχρι να τη νιώσω ολοκληρωτικά.
Κάθε φορά που εισπνέω νιώθω ότι παίρνω θετική, αναζωογονητική ενέργεια. Κάθε φορά που εκπνέω νιώθω ότι απελευθερώνω την αρνητική, τοξική ενέργεια.

#breathing #breathingschool #breathingisliving #pranayama #takeabreath #itsinyourhands #faceyogabreathing #faceyogapractice

Ακολουθήστε με στα social  facebookinstagram | www.faceyoga.gr για να μάθετε ακόμη περισσότερα , να εημερώνεστε για τα online μαθήματα και να κάνετε την face yoga τρόπο ζωής!

 

RELATED

Absolute Feminine Stories

© 2020, LIKEWOMAN
All rights reserved
Created by Advalue