Skip to main content
images easyblog images 927 a2429d666fe7ce4e9cc4add5ad02bfd0 XL d82d30e5

Aναστασία Σιδηρά: Η “δύναμη” που κρύβεται πίσω από ένα χαμόγελο!

Συνέντευξη στην Τάνια Νικολοπούλου

Aναστασία Σιδηρά, ένα τεράστιο χαμόγελο, μια “μεγάλη” δύναμη. Θα μπορούσα να αρχίσω να μιλάω να μην τελειώσω ποτέ. Πάνω από όλα φίλη και μετά συνεργάτιδα που έχουμε την τύχη και την χαρά να την φιλοξενούμε στο likewoman.gr και να μοιράζεται μαζί μας πρωτοποριακές ιδέες γύρω από την δύναμη της γυναίκας, των παιδιών και την προστασία τους. 

Μας μαθαίνει πράγματα που στους καιρούς που διανύουμε είναι αναγκαία να τα ξέρουμε εμείς οι γυναίκες αλλά και για τα παιδιά μας.

Πάμε όμως  να δούμε τι μας λέει στην δεύτερη συνέντευξη της και τι μοιράζεται με όλες εσάς!

Πως ξεκίνησε η ιδέα για κάτι τόσο πρωτοπωριακό, τμήματα, σεμινάρια και εκπαιδεύσεις που απευθύνονται αποκλειστικά σε Γυναίκες από όλους τους χώρους και τους κλάδους?
– Τα πρώτα χρόνια της επαγγελματικής μου πορείας εκπαιδεύτηκα και δούλεψα σε τελείως διαφορετικούς τομείς της Αυτοάμυνας. Από απλά τμήματα για καθημερινούς πολίτες, σώματα ασφαλείας, στρατιωτικό και ιδιωτικής ασφάλειας. Τον τελευταίο χρόνο γεννήθηκε η ιδέα μιας τελείως διαφορετικής προσέγγισης για την Ελλάδα και αυτή ήταν τμήματα, σεμινάρια και εντατικές εκπαιδεύσεις αποκλειστικά για Γυναίκες. Από καθημερινά άτομα που έρχονται να μάθουν πράγματα για τον εαυτό τους, μέχρι και Γυναίκες που το επάγγελμά τους έχει να κάνει με τα σώματα ασφαλείας, το στρατό ή την ιδιωτική ασφάλεια. Οπως γνωρίζουμε και επιστημονικά, οι γυναίκες διαφέρουν σε πολλά πράγματα από τους άντρες, από θέμα επικινδυνότητας, αντίληψης, ψυχολογίας και πολλά άλλα που στην εκπαίδευσή τους πολλά από τα μαθήματα διδάσκονται με έναν τελείως διαφορετικό τρόπο, προσαρμοσμένο στις δικές τους ανάγκες και τρόπο ζωής.  

Ποιες είναι οι γυναίκες που έχουν περισσότερο ανάγκη να μάθουν Αυτοάμυνα?
– Ολες οι Γυναίκες έχουν ανάγκη να μάθουν Αυτοάμυνα. Δε χρειάζεται κάποιο άτομο να φτάσει στην ανάγκη πλέον για να μάθει να προστατεύεται και μετά να το αποφασίσει. Ορθόν είναι να προλαβαίνουμε μια κατάσταση πριν αυτή συμβεί. Οπως επίσης να μην αφήσουμε κάτι στενάχωρο να συμβεί και για 2η φορά. 

Τι θα πρέπει να γνωρίζει κάποιος/α όταν θα έρθει για πρώτη φορά στο Krav Maga Protonotarios for Women?
– Το πρώτο πράγμα που θα πρέπει να γνωρίζει είναι ότι μπαίνει σε ένα χώρο πολύ διαφορετικό από αυτούς που έχει συνηθίσει. Από την πρώτη κιόλας μέρας της προπόνησης, καλείσαι να αποδείξεις το πόσο ώριμος και έτοιμος είσαι να πάρεις κάποιες γνώσεις για τις οποίες από ‘δω και στο εξής θα είσαι υπεύθυνος για τον εαυτό σου και τους γύρω σου. Το κάθε συμβάν θα έχεις την ικανότητα να το χειριστείς διαφορετικά και εκεί θα φανεί το πόσο μακρυά μπορείς να φτάσεις σε ένα χώρο όπως η Αυτοάμυνα.

Τι είναι αυτό για το οποίο ξεχωρίζει το Krav Maga Protonotarios for Women?
– Η δύναμη της γνώσης του, η εμπειρία και ο τρόπος διδασκαλίας του. Το να μπορείς να διδάξεις σωστά απαιτεί άλλες τεχνοτροπίες και ικανότητες από το να είσαι ένα καλός “μαχητής”. Ο συνδιασμός των αυτών των 2 αποτελεί και αυτό που ονομάζουμε εμείς “ολοκληρωμένος” στο χώρο μας. 

Ποια είναι τα 3 χαρακτηριστικά που θα βοηθούσαν μια Γυναίκα να φτάσει γρηγορότερα στο επιθυμητό αποτέλεσμα?
– Η θέληση, η υπομονή και η αντίληψη. Είναι τα 3 βασικά χαρακτηριστικά που κάνουν τη διαφορά σε ένα άτομο που ξεκινάει ένα νέο είδος προπόνησης/εκπαίδευσης. 

  Τι είναι αυτό που θα πρέπει πάντα μια Γυναίκα να κουβαλάει μέσα στην τσάντα της?
– Τίποτα που να μην ξέρει να το χρησιμοποιεί και σίγουρα αυτό που ξέρει να το δουλεύει άριστα, σε περίπτωση που το χρειαστεί για την ασφάλειά της.  Ποτέ δεν πρέπει να μπαίνουμε στη διαδικασία να χρησιμοποιήσουμε τη “στιγμή εκείνη” κάτι το οποίο δεν το γνωρίζουμε. Σχεδόν πάντα υπάρχει ο κίνδυνος να τραυματιστεί η ίδια η γυναίκα.
Ενα από τα βασικά μαθήματα που διδάσκω, είναι τα Αυτοσχέδια Οπλα και πως κάποιο διαφορετικό αντικείμενο θα έρθει και θα “δέσει” σε κάθε γυναίκα ξεχωριστά. 

  Πόσο σημαντικά, πέρα από τα πρακτικά μαθήματα, είναι και τα θεωρητικά?
– Τα θεωρητικά είναι η αρχή του παντός. Αν δεν κατανοήσει πλήρως ο ανθρώπινος εγκέφαλος τι ακριβώς είναι αυτό που κάνει, τότε σε καμία περίπτωση δε θα ακολουθήσει και το σώμα. Χωρίς το θεωρητικό μέρος στην Αυτοάμυνα, όλα όσα μαθαίνεις είναι απλώς ένα τυχαίο γεγονός.. 
  Μέσα στην ύλη των θεωρητικών μας μαθημάτων, πάντα συμπαριλαμβάνονται θεματολογίες όπως Ψυχολογία, Νομοθεσία, Γλώσσα του Σώματος, Combat Mindset, Mind Control και πόλλες άλλες που είναι σημαντικές για τον καθένα.

Ευχαριστούμε πολύ Αναστασία μου για όλα αυτά τα σημαντικά που μοιράστηκες μαζί μας.

Την Αναστασία μπορείτε να την βρείτε και να επικοινωνήσετε μαζί της αλλά και να πάτε να πάρετε μία πρώτη εμπειρία για αυτό που κάνει. Να είσαστε σίγουρες ότι δεν μείνει στην πρώτη 🙂

Εδώ μπορείτε να διαβάσετε την πρώτη της συνέντευξη!

Αναστασία Σιδηρά

Εκπαιδεύτρια & Υπεύθυνη Τμημάτων Αυτοάμυνας

Διεύθυνση: Πόντου 10, Κορυδαλλός

Τηλ. 6940188122

facebook

Τάνια Νικολοπούλου

Είμαι παιδί της επικοινωνίας και του χαμόγελου και με αφορμή την μέχρι τώρα πορεία μου σε αυτή τη ζωή, θέλησα να «χρωματίσω» τον κόσμο με τη δική μου παλέτα. Έτσι δημιούργησα με πολύ αγάπη το δικό μου διαδικτυακό αποτύπωμα, το likewoman.gr, θέλοντας να γεμίσω τους ανθρώπους και ιδιαίτερα τις γυναίκες με τη δική μου αστερόσκονη. Πάντα λέω ότι «εκεί έξω βρίσκονται τα πιο μαγικά πράγματα…μη φοβάσαι λοιπόν να τα περπατήσεις».

RECENT

RELATED