Skip to main content
anna kontoleon sinedefxi 1 2b54bede

Άννα Κοντολέων: The art of life

Η Άννα Κοντολέων είναι μια όμορφη δυναμική γυναίκα με στυλ, ευγένεια,  υπέροχο ζεστό χαμόγελο, είναι γεμάτη θετική ενέργεια, αγάπη και ευγνωμοσύνη για την ζωή.
Βάζει συνεχώς καινούργιους στόχους και τους πετυχαίνει, σέβεται και αξιοποιεί τον χρόνο της, είναι πάντα δίπλα στους ανθρώπους που εκτιμάει και αγαπάει.
Με την ευκαιρία της φωτογράφιση της για το likewoman.gr την ρώτησα για θέματα  που απασχολούν όλους μας.
Ελπίζω να ευχαριστηθείτε τις απαντήσεις της όσο κι εγώ.
3U6A4422 scaled

Τι είναι το “life coaching” και πότε μπήκε στη ζωή σου?

Ο καθένας από εμάς καθημερινά καλείται να διαχειριστεί τις αλλαγές που συντελούνται στη ζωή του και τον βγάζουν από την ρουτίνα του, μερικές φορές τον φοβίζουν και τον αποπροσανατολίζουν από την πορεία του προς την επίτευξη των στόχων του.
Το Life Coaching είναι μια δημιουργική διαδικασία που εμπνέει «τον πελάτη» ή «coachee» όπως ονομάζεται, να αναγνωρίσει τις δυνατότητες του, να τις μεγιστοποιήσει και να εξελιχθεί οδηγώντας τον στο πολυπόθητο όνειρο.
Στην ζωή μου μπήκε το 2011 όταν άρχισα σαν coachee να παρακολουθώ ομαδικά σεμινάρια αλλά και ατομικές συνεδρίες. Με ενθουσίασε και με συνεπήρε. Εκείνη την εποχή αντιμετώπιζα κάποια σοβαρά προσωπικά προβλήματα. Όχι μόνο με βοήθησε να τα ξεπεράσω, αλλά μου έδωσε και το έναυσμα να αλλάξω πορεία, να βρω το πραγματικό νόημα της δικής μου ζωής και να εξελιχθώ. Τότε λοιπόν έδωσα μια υπόσχεση στον εαυτό μου: δεν θα αφήσω καμία άλλη γυναίκα να βρεθεί στην θέση μου και θα δείχνω σε όποιον μπορώ ότι όλη η δύναμη είναι στο χέρι μας, όλοι μπορούμε να καθορίσουμε το μέλλον μας, να πετυχαίνουμε τους στόχους μας όσο μεγάλοι κι αν είναι, φθάνει να πιστεύουμε στον εαυτό μας και να έχουμε στόχους και στρατηγική.

Γνωρίζω ότι ασχολείσαι με το “Theta Healing”. Πες μας, τι είναι η μέθοδος αυτή και πως μας βοηθάει; Σε ποιους απευθύνεται και έχει άμεσα αποτελέσματα;

Το όνομα της μεθόδου Θήτα προέρχεται από τα εγκεφαλικά κύματα Θήτα. Είναι η κατάσταση που βρισκόμαστε ελάχιστα δευτερόλεπτα πριν να μας πάρει ο ύπνος. Εκείνη την συγκεκριμένη στιγμή μπορούμε να επηρεάσουμε το ασυνείδητο μας περισσότερο από κάθε άλλη στιγμή.
Η μέθοδος Θήτα είναι ένας υπέροχος τρόπος να φέρνουμε τα κύματα του εγκεφάλου μας σε συχνότητα Θήτα. Για να το πω πιο απλά είναι μια μορφή διαλογισμού, μια δυνατή προσευχή που μας βοηθά να υλοποιήσουμε ευκολότερα τα σχέδια μας.
Απευθύνεται σε όλο τον κόσμο, όμως υπάρχουν δυο βασικές προϋποθέσεις:
Πρώτον, ο καθένας από εμάς μπορεί να εφαρμόσει την μέθοδο αυτή ζητώντας κάτι καλό αποκλειστικά για  τον εαυτό του. Δεν γίνεται με τον δικό σου οραματισμό να παρακαλέσεις να μπει για παράδειγμα το παιδί σου στο Πανεπιστήμιο ή να βρει ο σύντροφος σου δουλειά!
Δεύτερον, χρειάζεται να υπάρχει πίστη σε μια ανώτερη μεγάλη δύναμη όπως και να την ονομάζει ο καθένας από εμάς, Θεό, Σύμπαν, Βούδα κλπ.
Το δε αποτέλεσμα του Theta Healing μπορεί να φανεί από την πρώτη συνεδρία, κάτι που μου έχει συμβεί. Εξαρτάται πάντα από το πόσο ανοιχτός είναι ο καθένας.

3U6A4276 scaled

Πολλοί άνθρωποι μπερδεύουν την έννοια της αυτοπεποίθησης με αυτήν της αυτοεκτίμησης. Ποια είναι η διαφορά τους; Πιστεύεις πως ο άνθρωπος που έχει και τα δύο είναι ευτυχισμένος;

Πράγματι αυτές οι δύο έννοιες είναι πολλές φορές συγκεχυμένες και όχι ξεκάθαρες για πολλούς ανθρώπους.
Ας τις ξεκαθαρίσουμε, λοιπόν, όσο πιο απλοϊκά και κατανοητά γίνεται.
Αυτοπεποίθηση είναι ο τρόπος που συμπεριφέρομαι σε γνωστό ή άγνωστο περιβάλλον. Ο αέρας που έχω και η εντύπωση που αφήνω όταν εισέρχομαι σε έναν χώρο, όταν συνομιλώ επαγγελματικά ή ακόμα και όταν φλερτάρω. Αυτό που πρέπει να σημειώσουμε εδώ είναι ότι όλο αυτό μπορεί να είναι και επίπλαστο και ενώ εξωτερικά κάποιος δείχνει δυνατός σίγουρος και θαρραλέος στην πραγματικότητα να είναι γεμάτος φόβους και ανασφάλειες.
Αυτοεκτίμηση είναι η αγάπη που έχω στον εαυτό μου. Ο σεβασμός και η συμπεριφορά μου απέναντι μου. Το πως μιλάω για μένα, πόσο προσέχω τον εαυτό μου, τι τρώω, πώς κυκλοφορώ, πόσο επιμορφώνομαι, πόσα τοξικά συναισθήματα κουβαλώ, πόσο προσέχω το σώμα, το μυαλό και την υγεία μου, τις σκέψεις μου, τα λόγια και τις πράξεις μου.
Επειδή κατά τη γνώμη μου η ευτυχία είναι ένα είδος αρμονίας, θεωρώ ότι μια εσωτερική ηρεμία, η γνώση του εαυτού και το να βρω τον σκοπό της ζωής μου σε συνδυασμό με την εξωτερική μου εμφάνιση και με τις πράξεις μου, οδηγούν στην ευτυχία.  Να βρίσκεται σε αρμονία ο εσωτερικός και ο εξωτερικός μου κόσμος.

Ας περάσουμε σε μια ερώτηση που όλους μας απασχολεί, τι είναι τελικά η ευτυχία; Υπάρχουν κανόνες που πρέπει να ακολουθήσουμε για να βρούμε την ευτυχία μας;

Ευτυχία είναι αυτό το συναίσθημα πληρότητας που νιώθουμε όταν επιτύχουμε έναν στόχο, όταν αισθανθούμε αγάπη, σεβασμό, αναγνώριση.
Σύμφωνα με μια πρόσφατη μελέτη του Πανεπιστημίου Yale η έννοια της ευτυχίας είναι πολύ παρεξηγημένη και η απόκτηση του ιδανικού συντρόφου, της τέλειας εργασίας, του υπέροχου κολιέ ή ενός μεγάλου χρηματικού ποσού οδηγούν σε στιγμιαία ή μικρού διαστήματος χαρά και ενθουσιασμό. Και αυτό γιατί το μυαλό μας έχει μια πολύ κακή συνήθεια και μετά από πολύ σύντομο χρονικό διάστημα βαριέται και τα θεωρεί όλα δεδομένα!

3U6A4368 scaled

Φυσικά και υπάρχουν κανόνες που οδηγούν στην ευτυχία. Οι βασικότεροι είναι:

1- κάνω καθημερινά σωστές και υγιείς σκέψεις που οδηγούν σε σωστές ισορροπημένες πράξεις

2- σταματώ την κριτική και την ενασχόληση μου με το τι κάνουν οι άλλοι

3- σταματώ τη σύγκριση του εαυτού μου με γνωστούς και αγνώστους πιστεύοντας ότι οι ζωές τους είναι καλύτερες από τη δική μου.

4- βελτιώνομαι και εξελίσσομαι καθημερινά

5- αποκτώ έναν σκοπό ζωής πέρα από τις καθημερινές μου ασχολίες

Είναι εύκολο να αλλάξουμε τρόπο σκέψης, συμπεριφοράς και συνήθειες; Μπορούμε να αλλάξουμε πραγματικά τη ζωή μας, ακόμη κι αν μερικές φορές μοιάζει αδύνατο;

Φυσικά και δεν είναι εύκολο! Πώς μπορώ να αλλάξω συνήθειες ή συμπεριφορές που ακολουθώ μια ζωή;
Πώς μπορώ να ξεριζώσω όλες τις περιοριστικές πεποιθήσεις που έχουν βαθειά χαραχτεί στο είναι μου από τότε που ήμουν τριών ετών;

Θέλει δουλειά, αυτογνωσία, παρατηρητικότητα και πάνω από όλα δέσμευση: να πάρω τη μεγάλη απόφαση ότι θέλω να αλλάξω. Έπειτα οι αλλαγές έρχονται σιγά σιγά, με υπομονή και με μικρά καθημερινά βήματα.

3U6A4126 scaled

Πρόσφατα δημιούργησες το κανάλι σου στο Youtube “The art of life by Anna Kontoleon”. Τι θα βρει κανείς μπαίνοντας εκεί.

Καταρχάς σε ευχαριστώ για την αναφορά σου στο κανάλι μου στο Youtube. Κάθε εβδομάδα ανεβάζω ένα μικρό περιεκτικό video όπου δίνω οδηγίες για αυτά τα καθημερινά βήματα που έλεγα προηγουμένως. Μικρές και εύκολες οδηγίες για να φτάσουμε σε μια καλύτερη εκδοχή του εαυτού μας. Αυτά το video περιλαμβάνουν συμβουλές συμπεριφοράς, τρόπους προσήλωσης και δέσμευσης στους στόχους μας, κανόνες καλής συμπεριφοράς, savoir vivre, etiquette αλλά και ασκήσεις αφθονίας, ευγνωμοσύνης, τοποθέτησης ορίων.

Κλείνοντας, στις δύσκολες μέρες που ζούμε τι έχεις να προτείνεις στους αναγνώστες μας για να ξεπεράσουν τα τυχόν άσχημα συναισθήματα που βιώνουν;

Η χρονιά που πέρασε καθώς και κάποιοι μήνες της νέας χρονιάς ήταν και είναι διαφορετικοί. Πέρα από τις συνήθειες μας και τη ζωή που είχαμε διαμορφώσει.
Για κάποιους πολύ πιο δύσκολη αφού έχασαν τις δουλειές τους και είδαν τους κόπους τους να χάνονται επίσης.
Για όλους τα προβλήματα ήταν περισσότερο προσαρμογής στο νέο τρόπο ζωής.
Βοηθά πολύ ο τρόπος που αντιλαμβανόμαστε την κατάσταση, πού εστιάζουμε και πως θέλουμε να βιώσουμε αυτή τη νέα συνθήκη.
Σίγουρα μας δόθηκε η ευκαιρία να ασχοληθούμε περισσότερο με τον εαυτό μας, με τα παιδιά μας, με το σπίτι μας. Βρήκαμε τρόπο να μελετήσουμε αυτά τα μισοδιαβασμένα βιβλία πάνω στο κομοδίνο μας, καθαρίσαμε, τακτοποιήσαμε, πετάξαμε άχρηστα πράγματα και ομορφύναμε τον χώρο μας. Μερικοί από εμάς μελετήσαμε και πήγαμε  τη γνώση μας ένα βήμα παρακάτω, φρεσκάραμε μια ξένη γλώσσα ή ξεκινήσαμε μια νέα. Μάθαμε να μαγειρεύουμε και γελάσαμε με την ψυχή μας ανταλλάσσοντας αστεία στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Οραματιστήκαμε και διαλογιστήκαμε. Πάντα υπάρχει τρόπος να απασχολήσεις το μυαλό και να πας ένα βήμα παρακάτω.

3U6A4211 scaled

 

Συντελεστές Φωτογράφησης:

Anna Kontoleon – Life Coach

Tania Nikolopoulou-Likewoman.gr

Jenny Oikonomou-Likewoman.gr

Κonstantinos Giannakis – Photographer

Marina Liberopoulou-Makeup artist using Zoeva Cosmetics

Lina Gavra-Outifits

Loga di Lusso jewels

 

 

 

Από το μόντελινγκ, στη διοργάνωση επιδείξεων και τις δημόσιες σχέσεις, όλη μου η ζωή περιστρέφεται γύρω από το χώρο της μόδας, που αποτελεί και τη μεγάλη μου αγάπη! Επιλέγω να βλέπω τη θετική πλευρά της ζωής και πιστεύω πως ενωμένοι καταφέρνουμε περισσότερα, γι’ αυτό και είναι μεγάλη μου χαρά που αποτελώ κομμάτι της ομάδας του Likewoman!

RELATED