Skip to main content
likewomangr pos na ypodexteis thn anoixi 1 221d505b

7 λέξεις «κλειδιά» για να υποδεχτείτε θετικά την άνοιξη

Η άνοιξη έχει ημερολογιακά μπει, αλλά δυστυχώς ο καιρός δεν μας αφήνει να την απολαύσουμε.

Κάθε εποχή είναι ξεχωριστή και απαραίτητο τμήμα του κύκλου της ζωής. Κάθε εποχή αντιπροσωπεύει το όλο και είναι αναπόσπαστη από το όλο. Μπορεί εμείς στον χρόνο που έχει περάσει να νοιώθουμε ότι μείναμε στάσιμοι και εγκλωβισμένοι, όμως οι εποχές συνεχίζουν να αλλάζουν. Η φύση συνεχίζει να χορεύει στο ρυθμό του τραγουδιού της. Κάθε νέα αρχή εποχής είναι μια συμβολική νέα εκκίνηση και για εμάς.

Κατά τη διάρκεια του χειμώνα οι σπόροι της φύσης έμειναν κρυμμένοι μέσα στο σκοτάδι της γης, κάτω από το χώμα. Τα δέντρα στέκονταν σιωπηλά και με απογυμνωμένα κλαδιά, περιμένοντας την άφιξη της νέας αρχής.

48f67e1765df3525c63538077509bee1

Ήρθε η Άνοιξη.

Οι σπόροι δεν έχουν αμφιβολία για την ανάγκη να βλαστήσουν, εκδηλώνονται ξεκάθαρα και παραδίνονται στη φύση της ύπαρξής τους. Με θάρρος και σκοπό για ζωή τα βλαστάρια αρχίζουν να τρυπάνε το χώμα και να τεντώνονται προς το φως το ηλίου. Μπουμπούκια ξεπετάγονται γρήγορα, τα πούλια κελαηδούν, τα κλαδιά του δέντρου με ευλυγισία αγκαλιάζουν τον άνεμο.

Αυτό που μας μαθαίνει η άνοιξη είναι όταν βρίσκεται μπροστά σε ένα εμπόδιο, θα κάνει τα πάντα να βρει μια λύση και να ξεπεράσει αυτό το εμπόδιο, για να ζήσει. Όλα στη φύση έχουν πλάνο και μια ομαλή κίνηση.

Η φύση ανακλάται και στον άνθρωπο. Όπως ακριβώς το χειμώνα τα δέντρα μένουν αδρανή και με τον ερχομό της άνοιξης μεγαλώνουν μπουμπούκια και ανθίζουν, έτσι και εμείς πρέπει να ακολουθήσουμε το ρυθμό της φύσης. Μπορούμε να εκμεταλλευτούμε τη δύναμη της άνοιξης για να ξεφύγουμε από το παλιό και να προσφέρουμε μια όμορφη, νέα εμπειρία υγείας, ψυχικής σαφήνειας και συναισθηματικής ευεξίας.

Χρειάζεται πολλή δύναμη, θέληση και θάρρος για να μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε το άγνωστο, να αναπτυχθούμε και να ακολουθήσει ο καθένας το όραμά του για τη ζωή του.

d5cc015168364838717472576b5f2cff

Αναγέννηση, ανανέωση, ανάπτυξη, δημιουργία, καθαρισμός, δραστηριότητα και κίνηση είναι λέξεις κλειδιά για την άνοιξη.

Για αυτό το λόγο οι άνθρωποι εμπνέονται συχνά από αυτή την εποχή του χρόνου για να ξεκινήσουν κάτι καινούργιο και να κάνουν αλλαγές.

Το πράσινο χρώμα κυριαρχεί στην άνοιξη και η γεύση της άνοιξης είναι ξινή – αυτά είναι ιδανικά μέρη για να εστιάσετε τη διατροφική σας επίγνωση.

Είναι μια καλή εποχή να συγκεντρωθούμε στην απελευθέρωση των συναισθημάτων μας όπως αυτά που είναι ριζωμένα στο θυμό, δυσαρέσκεια, απογοήτευση και λήθαργο.

Αφήστε την επίγνωσή σας να είναι συναισθηματικά ευέλικτη.

c0b43b8dbb94690e9be39c8fdd1f862f

Πως μπορούμε να συγχρονιστούμε με την άνοιξη;

·       Η άνοιξη είναι η ώρα να ξεκινήσετε μια πιο υγιεινή διατροφή και αποτοξίνωση. Να αποφύγουμε όσο γίνεται τα πολλά τηγανητά και λιπαρά τρόφιμα που επιβαρύνουν το ήπαρ και τη χοληδόχο κύστη, ώστε να μπορούν να κάνουν τη δουλειά της αποτοξίνωσης πιο αποτελεσματικά. Απολαύστε την αφθονία φρέσκων τροφίμων της εποχής που αρχίζουν να κυκλοφορούν στην αγορά.

·       Προσθέστε παραπάνω χυμούς στην ημερήσια διατροφή σας. Παντζάρι, σέλινο, μαϊντανός, πράσινα μήλα, αγγούρια και λεμόνι είναι μερικές από τις πολλές επιλογές που είναι ιδανικές για αποτοξίνωση.

·       Αποτοξίνωση δε χρειάζεται μόνο το σώμα αλλά και το πνεύμα. Προσπαθήστε να κάνετε ένα διάλειμμα από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

·       Το σώμα θέλει κίνηση και ευλυγισία. Η άσκηση δε χρειάζεται να είναι αγγαρεία. Βρίσκοντας αυτό που σας ταιριάζει και σας κινητοποιεί θα γυμνάζεστε διασκεδάζοντας. Περπατήστε, τρέξτε, πάρτε το ποδήλατο, βάλτε μουσική και χορέψτε! Χρησιμοποιήστε τη φαντασία σας, δεν υπάρχουν όρια!

·       Μπορείτε να φτιάξετε και τις γλάστρες στα μπαλκόνια σας. Φυτέψτε καινούρια πολύχρωμα λουλούδια και φέρτε τα χρώματα της άνοιξης στη διάθεσή σας.

·       Περιποιηθείτε τον εαυτό σας. Κάντε στεγνό βούρτσισμα στο σώμα σας κάθε μέρα. Είναι ένας απαλός τρόπος να ανανεώσετε το δέρμα σας και τη διάθεσή σας.

·       Είναι η ευκαιρία να συγχωρέστε άτομα και καταστάσεις που σας βαραίνουν, να μπείτε στην καινούργια εποχή με ανανέωση. Προχωρήστε μπροστά και αφήστε χώρο για να δεχτείτε νέα πράγματα στη ζωή σας.

Η ζωή είναι μικρή και απρόβλεπτη. Πάρτε έναν ρίσκο και δοκιμάστε κάτι καινούργιο στη νέα εποχή που ήρθε.

Σκεφτείτε τι θα θέλατε να δημιουργήσετε στη ζωή σας, φτιάξτε το πλάνο σας και ακολουθήστε το.

Το μικρό ευαίσθητο βλαστάρι δεν θα ξέρει ποτέ τις δυνατότητές του εάν παρέμενε ασφαλές εντός του σπόρου του… αρχίστε να φυτρώνετε και να είστε παιχνιδιάρικοι και τολμηροί!

 

Βασική μου αρχή είναι ότι με υποστήριξη της φυσικής ισορροπίας του σώματος και της ροής της ενέργειάς του, δημιουργείται αρμονία και ευεξία. Το πιο σημαντικό για μένα είναι πως κάθε άνθρωπος είναι μοναδικός, έχει διαφορετικές ανάγκες και χρειάζεται διαφορετική προσέγγιση. Το σώμα, το συναίσθημα και το πνεύμα είναι αδιάσπαστα και ενιαία, οπότε και η θεραπεία είναι και αυτή ολιστική.

RECENT

RELATED