Skip to main content
admin ajax.php?action=kernel&p=image&src=%7B%22file%22%3A%22wp content%2Fuploads%2F2020%2F12%2Fanstasia gouva cover

Αναστασία Γκούβα: Προσδοκώ έναν καλύτερο κόσμο!

Είναι λαμπερή, είναι δυναμική, είναι άξια, είναι ικανή, είναι επαγγελματίας, έχει όνειρα και τα κάνει πράξη!

Δραστηριοποιείται στο χώρο των διοργανώσεων – εκδηλώσεων Πολιτισμού και Μόδας, οραματίζεται έναν καλύτερο κόσμο, λατρεύει τα παιδιά και τα ζώα, αναζητά το Φως και την Αλήθεια!

Η Αναστασία Γκούβα, Αντιπρόεδρος του Πολιτιστικού Φορέα DREAMTEAM, μας ανοίγει τη καρδιά της σε μία απολαυστική και ζεστή συνέντευξη!

Αναστασία μου, σε γνωρίσαμε πριν χρόνια μέσα από τον εθελοντισμό σε φιλανθρωπικό Φορέα για παιδιά. Τι σε οδήγησε τότε σε αυτή τη κίνηση δημιουργίας ενός τέτοιου Φορέα?

Αγαπημένη μου Τάνια, σε ευχαριστώ πολύ για την φιλοξενία στο  Like Woman. Το έχω ζήσει από τα πρώτα του βήματα και είμαι πολύ χαρούμενη, για το πόσο όμορφα έχει εξελιχθεί και πόσο έχει μεγαλώσει, με την φροντίδα την δική σου και των συνεργατών σου! Θαυμάζω τους ανθρώπους που βάζουν στόχους και τα καταφέρνουν! Τιμή μου σήμερα, να με έχετε στην παρέα σας.

Για να απαντήσω στην ερώτηση σου, ο εθελοντισμός είναι ένα αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής μου από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου, και από το 2009, ασχολούμαι αποκλειστικά σε αυτόν τον χώρο μέσα από διαφορετικά πόστα και θέσεις και νομίζω ότι η λέξη κλειδί, για αυτήν την ενασχόληση, είναι μια: η προσφορά! Η χαρά της προσφοράς, δίνει πληρότητα στην ύπαρξή μου! Όταν έχεις εργαστεί εντατικά σε έναν φιλανθρωπικό φορέα δύσκολα, γυρίζεις πισω! Για εμένα, άνοιξε νέας θαυμαστός κόσμος, οπότε η δημιουργία ενός τέτοιου φορέα δεν ήταν απλά όνειρο, ήταν μονόδρομος. Η Dreamteam, ήρθε τόσο αβίαστα και σε συνέχεια των δράσεων που έκανα με τον αγαπημένο μου συνεργάτη Χρήστο Πετρίδη, που νιώθω, πως γεννήθηκε αυτοβούλως! Το ευχάριστο ήταν, ότι εκτός από το Χρήστο Πετρίδη το όραμα της Dreamteam αγκάλιασαν και η Ελευθέρια Δαρζέντα, η Μαρίλη Γουλάκου, ο Γιώργος Ζούβελος και ο Γιώργος Σκολαρίκος που αποτελούν και όλη την ιδρυτική ομάδα.

3H Dream Fashion Charity Gala 6974a scaled

Θεωρείς πως για να λειτουργήσει κάποιος έναν Φορέα τέτοιου είδους, θα πρέπει να διακατέχεται από πλήθος χαρακτηριστικών?

Για να λειτουργήσει ένας κοινωνικός φορέας προσφοράς, χρειάζεται να έχεις αρχικά, ενσυναίσθηση, να νιώθεις την «ανάγκη» σε όποιον τομέα αυτή ορίζεται, να μην μετράς την προσφορά αλλά την χαρά που προσφέρεται και την αλλαγή που προκαλείται, να μην ορίζεις τον εθελοντισμό με το αποτέλεσμα, γιατί αυτό, τον κάνει ελεημοσύνη. Άρα να ορίζεις ξεκάθαρα την διαφάνεια, να οραματίζεσαι έναν καλύτερο κόσμο για όλους και τέλος, να δίνεις απλόχερα αγάπη από το περίσσευμα της ψυχής σου! Νομίζω, ότι όλοι οι άνθρωποι, έχουν αυτά τα χαρακτηριστικά και εν δυνάμει έχουν, την ικανότητα. Ίσως, μερικές φορές, χρειάζεται κάποιος, να τους το θυμίσει! Οπότε αν έβαζα ένα χαρακτηριστικό ακόμη, θα ήταν να μπορείς να εμπνεύσεις τους ανθρώπους να πράξουν στο ύψιστο δυναμικό της καρδιάς τους!

1H Anastasia 198af

Είναι δύσκολος ο χώρος των διοργανώσεων Πολιτισμού και Μόδας και ποιες οι απαιτήσεις τους?

Η διοργάνωση εκδηλώσεων, το event management, καθ’ αυτό, είναι κάτι που αγαπώ πολύ, το χαίρομαι και μου βγαίνει αβίαστα. Ειδικά στο οργανωτικό του μέρος, η προετοιμασία, η οργάνωση και ο συντονισμός μέχρι να ανάψουν τα φωτά, αλλά και όλα όσα μπορούν να χρειαστούν μετά, είναι μια πρόκληση που θα έλεγα, ότι με ενθουσιάζει. Χρειάζεται προσήλωση, πρόγραμμα, αρκετή προνοητικότητα και φυσικά ευρηματικότητα για τα πιθανά που ενίοτε προκύπτουν, ειδικά κατά την διάρκεια μια εκδήλωσης.

Η αλήθεια είναι, ότι η εμπειρία μου πια, μου δίνει την δυνατότητα να το απολαμβάνω ακόμη πιο πολύ! Στο επικοινωνιακό κομμάτι της διοργάνωσης, υπάρχει ο guru του είδους, ο Χρήστος Πετρίδης, οπότε πάλι, όλο είναι εύκολο! Αναφορικά με τον χώρο του Πολιτισμού & της Μόδας, θα έλεγα ότι έχω την τύχη, να έχω συμπράξει με ανθρώπους, πολύ ωραίους. Στον χώρο της Μόδας, έχω συνεργαστεί με πολλούς καταξιωμένους αλλά και νέους σχεδιαστές, γνωστά μοντέλα, φωτογράφους, make-up artists και όλοι τους είναι ταλαντούχοι, υπέροχοι άνθρωποι και πάντα πολύ διαθέσιμοι να μας υποστηρίξουν. Στον χώρο του Πολιτισμού, εκτιμώ πολύ τους καλλιτέχνες, που επιλέγουν να εκφράζουν την αλήθεια τους μέσα από την δημιουργία και είναι φάροι πολιτισμού, ειδικά σε περιόδους συλλογικής πρόκλησης! Σε κάθε «χώρο» όλοι είμαστε άνθρωποι με τα καλά και τα λιγότερα καλά μας, αν όμως εστιάζεις στην καλύτερη πλευρά του άλλου, τότε αυτήν την πλευρά του θα σου δώσει.

Στη καθημερινότητά σου και ειδικότερα στη περίοδο που διανύουμε, ο εθελοντισμός και η προσφορά μπορούν να συνυπάρξουν με τη κοινωνική κρίση ?

Στη περίοδο που διανύουμε, όπως και σε κάθε περίοδο η προσφορά δεν σταματά! Αλλάζει ο τρόπος αλλά δεν σταματά ποτέ! Μπορώ να πω ότι το συναίσθημα του κόσμου για προσφορά, αυτήν την περίοδο είναι ιδιαίτερα αυξημένο. Άλλωστε, πάρα πολλές δράσεις δεν σταμάτησαν να λειτουργούν, και πολλές εντάθηκαν μάλιστα. Αλλάζει λίγο ο τρόπος, αλλά μόνο αυτό! Αν προσέφερες σε ένα παιδί, αν φρόντιζες για ένα αδέσποτο ή πρόσεχες το περιβάλλον, αυτό δεν πρόκειται κανένας «εγκλεισμός» να το σταματήσει!

Πως ένας άνθρωπος θα μπορέσει να βρει και να φτάσει στην Αλήθεια και στο Φως που θα τον οδηγήσουν σε ένα καλύτερο «εγώ»?

Στο ταξίδι εξέλιξης της ψυχής μας, θα έλεγα πως το κύριο, που επιθυμούμε να αποχωριστούμε, είναι το «εγώ» μας, για να ζήσουμε με την καρδιά μας, εκεί που υπάρχει η Αλήθεια και το Φως. Δεν υπάρχει χάρτης, για αυτό το «ταξίδι»! Είναι μοναδικό για τον καθένα μας! Υπάρχουν πολλοί δρόμοι και ο καθένας μας, κάθε στιγμή, θα βρει τους κατάλληλους «δασκάλους» για να εξελιχθεί ανάλογα, με το που βρίσκεται! Και σε κάθε επόμενο βήμα, θα έρθουν οι επόμενοι και οι επόμενοι «δάσκαλοι», μέχρι να μετουσιωθούμε σε αυτό που πραγματικά είμαστε, στο «είμαι» που επιθυμεί η ψυχής μας! Θέλει γενναιότητα και θάρρος να αναμετρηθεί με ειλικρίνεια κάποιος, με την αλήθεια του και να δει το φως που ο καθένας μας είναι! Γιατί όπως έλεγε και o Γκάντι, «η μεγαλειότητα των δυνατοτήτων μας είναι που μας φοβίζει και όχι το αντίθετο»!

Είμαστε πολύ τυχεροί, που ζούμε, αυτήν την μοναδική εποχή που οι συνθήκες, είναι τόσο ευνοϊκές και η εξέλιξή μας ταχύτατη! Υπάρχουν πολλοί φωτεινοί άνθρωποι, διδάσκαλοι, που απλόχερα μας καθοδηγούν, πλέον και διαδικτυακά, μοιράζοντας γνώση και προετοιμάζοντας μας, για την νέα εποχή που έρχεται! Έρχονται θαύματα! Ας κρατήσουμε την καρδιά μας ανοιχτή, την ψυχή μας φωτεινή και ας ευγνωμονούμε λίγο παραπάνω! Παίρνουμε πολλά πράγματα ως δεδομένα, ας ευχαριστήσουμε από καρδιάς, για αυτά, τα πραγματικά πολλά και υπέροχα που εχουμε!

2H Anastasia

Στη μέχρι τώρα πορεία σου τι θα άλλαζες– αν άλλαζες κάτι και γιατί ?

Όλα έχουν μια Θεϊκή συγχρονικότητα, και τα καλά και τα καλύτερα και τα λιγότερα καλά και τα δύσκολα και έχουν λόγο που γίνονται, την στιγμή που γίνονται! Δεν θα άλλαζα τίποτα! Ίσως τώρα, που έχω βιώσει και το μετά, αν άλλαζα κάτι θα ήταν, να ένιωθα πιο πολύ αυτήν την συγχρονικότητα και να τα βίωνα ακόμη πιο μοναδικά, αλλά και αυτό, για κάποιο λόγο, ιδανικό είχε που συνέβει! Οπότε, όχι δεν θα άλλαζα κάτι! Η ζωή είναι μαγική, γιατί τα έχει όλα!

Οι προσδοκίες και τα όνειρά σου για έναν καλύτερο κόσμο, μέχρι που φτάνουν?

Οι προσδοκίες έχουν ανθρώπινα όρια και έχω αποφασίσει να μην έχω πια, καθώς στην επόμενη γωνιά, μπορεί να με περιμένει το ιδανικό, που ούτε να το είχα φανταστεί! Οι προσδοκίες επίσης, δεν χωρούν στα όνειρα, που είναι απεριόριστα. Όνειρα έχω! Πολλά! Ονειρεύομαι την ενσυναίσθηση να πλημμυρίζει τις καρδιές των ανθρώπων και να μοσχοβολά Αγάπη παντού! Ονειρεύομαι την Αλήθεια, την Δικαιοσύνη και την Ισότητα να «κυβερνούν» με αρμονία και ειρήνη όλο τον κόσμο! Την γνώση, να είναι προνόμιο όλων. Την καλλιέργεια του Πολιτισμού και την ευημερία! Ονειρεύομαι Ευτυχία, Υγειά, Αφθονία και το Ιδανικό καλό όλων των πλασμάτων, και όλα αυτά χωρίς να πηγάζουν από την προσφορά αλλά να είναι αναφαίρετο δικαίωμα και απλόχερα να συμβαίνει για όλους! Αυτά τα χαρακτηριστικά έχει ένας καλύτερος κόσμος για μένα και ελπίζω κάθε μέρα να καταφέρνω να βάζω ένα λιθαράκι και εγώ για να συμβεί!

Ποια είναι τα σχέδιά σου για την επόμενη ημέρα?

Σχέδια υπάρχουν πολλά, και συλλογικά και ατομικά αλλά αυτήν την μεταμορφωτική περίοδο θα τολμήσω την αναμονή γιατί πιστεύω πως οι εξελίξεις θα μας οδηγήσουν και σε καλύτερες ακόμη εκδοχές τους και νομίζω ότι θα ήταν άδικο να τα ορίσω σε στενότερα πλαίσια από τις δυνατότητες τους.

71569206 10157638158527402 6762040847769796608 o

Ποια είναι η Αναστασία Γκούβα?

Κάθε στιγμή, οι άνθρωποι εξελίσσονται και ανελίσσονται και είναι δύσκολο να βρεις λέξεις για να τους χαρακτηρίσεις. Στο τώρα και στο κάθε επόμενο τώρα, μπορεί να έχεις κάτι διαφορετικό να πεις και ένα διαφορετικό συναίσθημα να λάβεις. Έτσι και αλλιώς συνήθως χαρακτηρίζουμε, θαυμάζουμε αγαπάμε ή και όχι, τους ανθρώπους, πρώτα από το συναίσθημα που εισπράττουμε και από την ανάμνηση που μας φέρνει αυτό το συναίσθημα! Οι Άνθρωποι έχουν απεριόριστες δυνατότητες, έχουν μια Θεϊκή υπόσταση και μια μοναδικότητα μαγική, για αυτό μπορούν να είναι πολλά «πράγματα» ταυτόχρονα! Δεν ξέρω λοιπόν να πω, ποια είμαι, εγώ η Αναστασία, για τον καθένα σας. Στα σίγουρα, έχω σκοπό, αυτής της ζωής μου, με πολλή αγάπη, να βοηθώ παιδιά, να εμπνέω ανθρώπους, να προστατεύω τα ζώα και να βάζω το δικό μου λιθαράκι για έναν καλύτερο κόσμο και είμαι για τον καθένα από εσάς που δεν με γνωρίζουν, ότι συναίσθημα σας δίνουν όλα τα παραπάνω που διαβάσατε, και όσους με γνωρίζουν, ότι συναίσθημα σας δίνουν όλα, όσα εχουμε ζήσει μαζί!

anastasia gouva sinedefxi photo

Ποιο είναι το moto σου?

Ως πολυδιάστατο ον δεν θα μπορούσα να έχω μόνο ένα! Νομίζω ότι το πιο χαρακτηριστικό μου και που έμπρακτα εφαρμόζω είναι…Ας γίνουμε εμείς, η αλλαγή που επιθυμούμε να συμβεί στον κόσμο! Χρόνια όμως τώρα, στη υπογραφή μου, στο προσωπικό μου email, υπογράφω με ένα πολύ αισιόδοξο moto που αγαπώ πολύ και χαίρομαι να μοιράζω αυτήν την ενέργεια σε κάθε παραλήπτη και σε κάθε άνθρωπο! Δεν υπάρχει κλειδί για την Ευτυχία, η πόρτα είναι πάντα ανοιχτή!

Όσοι και όσες θέλετε να μάθετε περισσότερες πληροφορίες για την DREAMTEAM μπείτε ΕΔΩ!

Είμαι παιδί της επικοινωνίας και του χαμόγελου και με αφορμή την μέχρι τώρα πορεία μου σε αυτή τη ζωή, θέλησα να «χρωματίσω» τον κόσμο με τη δική μου παλέτα. Έτσι δημιούργησα με πολύ αγάπη το δικό μου διαδικτυακό αποτύπωμα, το likewoman.gr, θέλοντας να γεμίσω τους ανθρώπους και ιδιαίτερα τις γυναίκες με τη δική μου αστερόσκονη. Πάντα λέω ότι «εκεί έξω βρίσκονται τα πιο μαγικά πράγματα…μη φοβάσαι λοιπόν να τα περπατήσεις».

RECENT

RELATED