Skip to main content
images easyblog articles 10645 687754 scaled ac7fa69b

Με μηνύματα αισιοδοξίας και ελπίδας τα εγκαίνια της 66ης Ανθοκομικής Έκθεσης Κηφισιάς

Μήνυμα επανεκκίνησης της χώρας μετά την υγειονομική κρίση αλλά και μήνυμα αισιοδοξίας για το μέλλον έστειλε η Κηφισιά. Στο καταπράσινο κι ολάνθιστο Άλσος Κηφισιάς «Δημήτριος Ζωμόπουλος» πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 4 Ιουνίου 2020 η λιτή τελετή εγκαινίων της 66ης Ανθοκομικής Έκθεσης της πρώτης μεγάλης εκδήλωσης μετά τον covid-19. Πρόκειται για μια διαφορετική έκθεση που σηματοδοτεί την ελπίδα και τη νίκη της ζωής.

Τη λιτή τελετή εγκαινίων ευλόγησε ο Μητροπολίτης Κηφισίας, Αμαρουσίου και Ωρωπού κ. Κύριλλος. Ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στις μνήμες των παιδικών του χρόνων από την Ανθοκομική Κηφισιάς και έδωσε τις ευχές του για τη συνέχεια του ιστορικού θεσμού της Κηφισιάς.

Ο Δήμαρχος Κηφισιάς Γιώργος Θωμάκος στην ομιλία του, ευχαρίστησε όσες και όσους εργάστηκαν σκληρά για την Ανθοκομική Έκθεση, και ιδιαίτερα όλους εκείνους που επέτρεψαν να διεξαχθεί η έκθεση όπως η Επιτροπή Αντιμετώπισης Εκτάκτων Συμβάντων Δημόσιας Υγείας και η Ηγεσία του Υπουργείου Υγείας. Μιλώντας για την έκθεση επεσήμανε: «εφέτος η γιορτή των λουλουδιών στην κηπούπολη της Αττικής νικά τον φόβο. Έτσι περνά στην ιστορία, ως αντάξια της ιστορίας της, συμβολίζοντας και την επανέναρξη των δραστηριοτήτων. Aυτό που βλέπετε ολόγυρα σας, είναι το προϊόν της πόλης μας. Εδώ μετατρέπουμε την παράδοση των παππούδων κηπουρών στα παλιά αρχοντικά, σε δυναμική τεχνογνωσία και σύγχρονη επιχειρηματικότητα. Eίναι η μικρή συμβολή στον εθνικό στόχο της πρωτογενούς παραγωγής».

Ο κ. Θωμάκος αναφέρθηκε επίσης στους υψηλούς περιβαλλοντικούς στόχους του Δήμου μας (επέκταση της ανακύκλωσης, σχέδιο δράσης αειφόρου ενέργειας, ενεργειακές κοινότητες κ.α). Δεν παρέλειψενα τονίσει για μια ακόμη φοράτην αντίθεση του Δήμου σε κάθε μορφής διόδια. « Ο Δήμος μας και οι πόλεις μας πρέπει να μείνουν ελεύθεροι και καθαροί από διόδια κάθε τύπου. Τα διόδια θα πνίξουν τις γειτονιές μας με αυτοκίνητα λόγω των παρακάμψεων. Ζητάμε τη συμπαράσταση από τους εκπροσώπους μας σε Κοινοβούλιο και Κυβέρνηση ώστε να μην υλοποιηθούν».

Ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Μάκης Βορίδης, ο οποίος εγκαινίασε την έκθεση, αναφέρθηκε όχι μόνο στη δύσκολη φετινή χρονιά για την παραγωγή λόγω της υγειονομικής κρίσης αλλά και στα μέτρα που έλαβε το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης προκειμένου να στηρίξει τους παραγωγικούς τομείς της πατρίδας μας που επλήγησαν. «Η οικονομική στήριξη των ανθοπαραγωγών έφτασε τα 10.000.000 ευρώ» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Συνεχάρη τον Δήμαρχο Κηφισιάς Γιώργο Θωμάκο για την επιμονή να λειτουργήσει φέτος η Ανθοκομική Έκθεση Κηφισιάς, θεσμός που στηρίζει την πρωτογενή παραγωγή της ανθοκομίας. Αναφέρθηκε επίσης στην ιδιαίτερη σημασία την οποία επιδεικνύει η Κυβέρνηση στην ανάπτυξη του πρωτογενούς τομέα αλλά και στην εθνική στρατηγική που θα ακολουθηθεί προκειμένου να παράγονται και να εξάγονται προϊόντα υψηλής ποιότητας.

Με αναφορές στην υγειονομική κρίση και τα διόδια ήταν οι χαιρετισμοί Υπουργών και του Περιφερειάρχη Αττικής.

Ο ΥπουργόςΠεριβάλλοντος και Ενέργειας Κωστής Χατζηδάκης τόνισε πως σε πείσμα των καιρών και του κορονοιού ξεκίνησε τη λειτουργία της η Ανθοκομική Έκθεση Κηφισιάς μια μέρα πριν την ημέρα του περιβάλλοντος. Απαντώντας στον Δήμαρχο Κηφισιάς, για το θέμα των διοδίων τόνισε πως σύντομα θα πραγματοποιηθεί η συνάντησή τους και πιστεύει πως θα βρεθεί λύση.

Η Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκη Κεραμέως προανήγγειλε την ενσωμάτωση στα σχολεία μας μιας νέας θεματικής για το περιβάλλον προκειμένου τα παιδιά να αποκτήσουν δεξιότητες ζωής.

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Γιώργος Κουμουτσάκος μίλησε για ανθισμένη αφετηρία μιας νέας περιόδου με τη βεβαιότητα ότι τα πήγαμε καλά και ευχήθηκε σε όλους ένα ανθισμένο καλοκαίρι.

Ο Περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης τόνισε πως βγήκαμε από την πανδημία με τα λιγότερα τραύματα, με τη χώρα μας να έχει τις δυνάμεις για ανάπτυξη και επανεκκίνηση. Αναφερόμενος στο θέμα των διοδίων, επεσήμανε πως η ομόφωνη απόρριψη του Περιφερειακού Συμβουλίου της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για τα διόδια, ήταν απόφαση που ελήφθη με κριτήριο τον σεβασμό στη βούληση των τοπικών κοινωνιών και των Διοικήσεών τους.

Ο πρόεδρος του ΝΠΔΔ Ανθοκομική Έκθεση Κηφισιάς Γιάννης Παντελεάκης τόνισε «Η προσέλευση του κοινού είναι εντυπωσιακή αυτές τις πρώτες μέρες λειτουργίας της έκθεσης, γεγονός που επιβραβεύει την προσπάθεια του Δημάρχου μας για να λάβουμε την άδεια διεξαγωγής της. Ήταν μια κοινή επιθυμία, όχι μόνο των δυο μας, αλλά όπως αποδεικνύεται κάθε μέρα και των πολιτών».

Ο κ. Παντελεάκης ευχαρίστησε θερμά τα μέλη του ΔΣ, τις υπηρεσίες του Δήμου Κηφισιάς, τους παραγωγούς, τους υπαλλήλους και συνεργάτες της Ανθοκομικής για την καθημερινή προσπάθειά τους καθώς και τους πολίτες που στηρίζουν την έκθεση.

Αμέσως μετά ο Υπουργός Ανάπτυξης και Τροφίμων Μάκης Βορίδης έκοψε την κορδέλα των εγκαινίων συνοδευμένος από τον Δήμαρχο Κηφισιάς και από τους επίσημους καλεσμένους. Ακολούθως πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη ξενάγηση των παρευρισκομένων στα περίπτερα της έκθεσης.

Στην τελετή των εγκαινίων παρευρέθηκαν επίσης ο ΥπουργόςΑνάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης, οι βουλευτές Θεόδωρος Ρουσόπουλος, Δημήτρης Καιρίδης, Κωνσταντίνος Ζαχαριάδης, και Αναστασία- Αικατερίνη Αλεξοπούλου, η Αντιπεριφερειάρχης Βορείου Τομέα Λουκία Κεφαλογιάννη, ο πρόεδρος του ΙΓΕΝικόλαος Θυμάκης, οι επικεφαλής των Δημοτικών Παρατάξεων, Αντιδήμαρχοι, Δημοτικοί και Κοινοτικοί σύμβουλοι, εκπρόσωποι της Εκκλησίας, πρόεδροι συλλόγων και τοπικών φορέων και πολίτες της Κηφισιάς, της Νέας Ερυθραίας και της Εκάλης.

Η εκδήλωση των εγκαινίων άνοιξε με την παρουσία δύο παραδοσιακών μόνιππων στην κεντρική είσοδο του Άλσους και έκλεισε με τα πυροτεχνήματα που φώτισαν τον Κηφισιώτικο ουρανό. Την παρουσίαση της εκδήλωσηςέκανε η δημοσιογράφος Τζένη Κρουσταλλακίδου. Αμέτρητα λουλούδια, μυρωδικά και φυτά στο Άλσος Κηφισιάς γέμισαν τους επισκέπτες με αισιοδοξία και χαμόγελα για το μέλλον. 

Είμαι παιδί της επικοινωνίας και του χαμόγελου και με αφορμή την μέχρι τώρα πορεία μου σε αυτή τη ζωή, θέλησα να «χρωματίσω» τον κόσμο με τη δική μου παλέτα. Έτσι δημιούργησα με πολύ αγάπη το δικό μου διαδικτυακό αποτύπωμα, το likewoman.gr, θέλοντας να γεμίσω τους ανθρώπους και ιδιαίτερα τις γυναίκες με τη δική μου αστερόσκονη. Πάντα λέω ότι «εκεί έξω βρίσκονται τα πιο μαγικά πράγματα…μη φοβάσαι λοιπόν να τα περπατήσεις».

RECENT

RELATED