Skip to main content
Mixed Technique 140 x 90 cm e1688048116693 756d670b

Αντωνία Ηρωίδου: Ατομική έκθεση στην Γκαλερί Tsantilis Art

Η Γκαλερί Tsantilis Art εγκαινιάζει την ατομική έκθεση ‘Glorious Immortality’ της διακεκριμένης Ελληνίδας εικαστικού Αντωνίας Ηρωίδου.

Η πορεία της καλλιτέχνιδος είναι συνυφασμένη με την τέχνη σε όλες τις εκφάνσεις της. Έχει πραγματοποιήσει σπουδές στην Ελλάδα και το εξωτερικό, στο Hochschule für Musik, στο Theatre und Medien Hannover και στο Conservatorium Luzern της Ελβετίας.

Σύντομα έρχεται σε επαφή με την Digital Art, την Ψηφιακή Τέχνη, την οποία και ερωτεύεται. Η τέχνη της έχει ως σημεία αναφοράς την ιστορία, τον ελληνικό πολιτισμό, τους ήρωες και τα μνημεία.  Έχει λάβει μέρος σε πλήθος ομαδικών εκθέσεων (PROJECT 2 ATHENS, ATHENS DOGMA). Έργο της επιλέχτηκε από το περιοδικό Gala της εφημερίδας ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ για να κοσμήσει το επετειακό τεύχος των πέντε χρόνων κυκλοφορίας.

Οι δημιουργίες της Ηρωίδου δεν εντάσσονται αποκλειστικά στο Greek Revival αλλά αποτελούν μια ξεχωριστή περίπτωση και φέρουν την προσωπική της σφραγίδα εντάσσοντας τρεις κυρίως ρυθμούς, τον νεαρχαϊκό, τον βυζαντινό και τον λαϊκό. Η ίδια ρέπει εντέλει προς μια εξευγενισμένη έκφραση φιλτραρισμένη μέσα από την ευρωπαϊκή της παιδεία και την ευαισθησία.

Στην έκθεση ‘Glorious Immortality’, η καλλιτέχνις έχει εμπνευστεί από τη διαχρονικότητα του αρχαίου ελληνικού πολιτισμού και με μια τολμηρή προσέγγιση προσπάθησε να φέρει το αρχαίο στοιχείο στο σήμερα. Οι χρωματικές αντιθέσεις, οι απροσδόκητες φόρμες κι η αρμονική συνύπαρξη μορφών από το μυθολογικό και ιστορικό παρελθόν δίνουν στα δώδεκα έργα που παρουσιάζονται μια εκμοντερνισμένη εκδοχή της ελληνικής ιστορίας. Στη διαδικασία εκλεκτικού συγκριτισμού που προκύπτει, τα αρχαία σύμβολα αποκτούν νέο νόημα, οδηγώντας σε μια ανοιχτή συνομιλία του παρελθόντος με το παρόν.

Mixed Technique 60 x 80 cm e1688048046319

Η Γκαλερί ‘Tsantilis Art’

Η Γκαλερί ‘Tsantilis Art’, ιδρυθείσα το 1925, παρέχει σημαντικά ελληνικά και ευρωπαϊκά έργα τέχνης, στεγάζοντας συλλογές που περιλαμβάνουν ένα ευρύ φάσμα καλλιτεχνικών περιόδων και θεμάτων.

Bρίσκεται στην καρδιά της Αθήνας, στην περιοχή του Κολωνακίου, και είναι μια από τις παλαιότερες, πιο αξιόπιστες και αναγνωρισμένες γκαλερί έργων τέχνης στην Ελλάδα.

Η ομάδα της Γκαλερί Tsantilis Art, ειδικά καταρτισμένη, παρέχει υψηλού επιπέδου υπηρεσίες σχετικά με την αγορά, τη συλλογή και την εκτίμηση της εκάστοτε αξίας έργων τέχνης και εν γένει αντικειμένων αξίας. O πρόσφατα ανακαινισμένος χώρος φιλοξενεί ένα ευρύ φάσμα καλλιτεχνικών εκθέσεων και πολιτιστικών εκδηλώσεων.

Ταυτότητα εκδήλωσης

Εγκαίνια Έκθεσης: Τρίτη 4 Ιουλίου 2023, 19:00-22:00

Διάρκεια:  4 – 11 Ιουλίου

Ώρες Λειτουργίας: Δευτέρα και Τετάρτη: 10:30-15:00

Τρίτη, Πέμπτη, Παρασκευή: 10:30-19:00

Σάββατο: 10:30-16:00

Τοποθεσία:  Γκαλερί ‘Tsantilis Art’, Σέκερη 5, Κολωνάκι

Πληροφορίες: 210 3605337, info@tsantilisart.com

Είμαι παιδί της επικοινωνίας και του χαμόγελου και με αφορμή την μέχρι τώρα πορεία μου σε αυτή τη ζωή, θέλησα να «χρωματίσω» τον κόσμο με τη δική μου παλέτα. Έτσι δημιούργησα με πολύ αγάπη το δικό μου διαδικτυακό αποτύπωμα, το likewoman.gr, θέλοντας να γεμίσω τους ανθρώπους και ιδιαίτερα τις γυναίκες με τη δική μου αστερόσκονη. Πάντα λέω ότι «εκεί έξω βρίσκονται τα πιο μαγικά πράγματα…μη φοβάσαι λοιπόν να τα περπατήσεις».

RECENT

RELATED