Skip to main content
ellinikes tainies blue sky 96587a41

Απόλαυσε τις πιο αγαπημένες ελληνικές ταινίες

Υπέροχες, μοναδικές, αγαπημένες ελληνικές ταινίες!

Καθημερινά και ελληνικά, απολαμβάνουμε καλές ελληνικές ταινίες από το κανάλι του blue sky. Καθείστε αναπαυτικά και απολαύστε:

Κυριακή 13 /12 στις 18:30

Αντιγόνη

Σε σκηνοθεσία Γιώργου Τζαβέλλα

H “Αντιγόνη” είναι βραβευμένη μαυρόασπρη ταινία του Γ. Τζαβέλλα παραγωγής 1961, βασισμένη στο ομώνυμο αρχαίο δράμα του Σοφοκλή με πρωταγωνίστρια την Ειρήνη Παππά.

Η Αντιγόνη ζητάει από την αδελφή της Ισμήνη να θάψουν τον ετεροθαλή αδελφό τους Πολυνεικη. Η Ισμήνη αρνείται να παραβεί την απόφαση του νέου ηγεμόνα των Θηβών και θείου τους Κρέοντα, όμως η Αντιγόνη έχει πάρει την απόφαση της. Μερικές ώρες αργότερα ένας από τους φύλακες που φρουρούσαν το άταφο πτώμα, ανακοινώνει με τρεμάμενη φωνή στον Κρέοντα, ότι κάποιος έκανε σπονδές στον νεκρό και τον κάλυψε με σκόνη. Ο Βασιλιάς οργισμένος τον διώχνει. Ο φύλακας επιστρέφει μετά από μερικές ώρες έχοντας μαζί του την Αντιγόνη.

Με τους Ειρήνη Παππά, Μάνο Κατράκη, Μάρω Κοντού, Ίλυα Λιβικού

antigoni

Δευτέρα 14/12 στις 19:15

Ο Ιπποκράτης και η Δημοκρατία

Σκηνοθεσία Δαδήρας Δημήτρης

Κως, 430 π.Χ. Ο πατέρας της ιατρικής, ο Ιπποκράτης, συγκρούεται με το ιερατείο της νήσου, κατηγορείται για τις καινοφανείς μεθόδους θεραπείας που εφαρμόζει, και αναγκάζεται να αυτοεξορισθεί στην Αθήνα. Στο λίκνο της Δημοκρατίας προάγει συνεχώς την ιατρική, χαρίζοντας στους ανθρώπους ανακούφιση από τον πόνο και ίαση, στηριγμένη στην επιστημονική γνώση και όχι στις παντοειδείς δοξασίες. Γνωρίζεται με επιφανείς άντρες, όπως ο Σωκράτης, ο Φειδίας και ο Ευριπίδης, και επηρεάζεται βαθιά από τη φιλία του με τον Περικλή και την Ασπασία.

Πρωταγωνιστούν Δημήτρης Παπαμιχαήλ, Μαίρη Χρονοπούλου Αλέκος Αλεξανδράκης, Κάτια Δανδουλάκη

 

Τρίτη 15/12 στις 19:15

Ραντεβού με μια Άγνωστη

Μια νεαρή και όμορφη γυναίκα που έχει παντρευτεί έναν μεγαλύτερό της σε ηλικία εισαγγελέα, πλήττει με την ανιαρή συζυγική ζωή της, ως τη στιγμή που γνωρίζει έναν περιθωριακό άτομο που ζει μόνο του σε μια καλύβα. Η σχέση τους ωστόσο έχει άδοξο τέλος, όταν η κόρη του άνδρα της (από τον πρώτο του γάμο) αποκαλύπτει στο νεαρό ότι η ερωμένη του είναι παντρεμένη. Ανίχνευση της κρίσης των σχέσεων μέσα από μια ερωτικο-αστυνομική ιστορία.

Ελενα Ναθαναήλ, Γιάννης Βόγλης, Δημήτρης Μυράτ, Αν Λόμπεργκ, Λυκούργος Καλλέργης

rantevou me mia agnosti

Τετάρτη 16/12 στις 19:15

Αδελφός Άννα

Σκηνοθεσία Γρηγόρης Γρηγορίου

Ένας πολύτιμος βυζαντινός σταυρός, κρυμμένος σ’ ένα μοναστήρι γίνεται πόλος έλξης για μία σπείρα κλεφτών. Ένα παπαδοπαίδι όμως στέκεται εμπόδιο στα ύπουλα σχέδιά των μελών της.

Πρωταγωνιστούν :

Πέτρος Φυσσούν, Ξένια Καλογεροπούλου, Βύρων Πάλλης, Μάνος Κατράκης

 

Πέμπτη 17/12 στις 19:15

Από που Πάνε για τη Χαβούζα

Σκηνοθεσία Θεόδωρος Μαραγκός

Ένας οδηγός βυτιοφόρου, παλεύει για να διοριστεί η αδερφή του σε κάποιο νοσοκομείο ως γιατρός και έρχεται αντιμέτωπος με τη διαφθορά του νοσοκομειακού συστήματος, των τραπεζών και του κράτους.

Πρωταγωνιστούν : Θανάσης Βέγγος, Άννα Βαγενά, Τάκης Μηλιάδης

 

Παρασκευή 18/12 19:15

 Κρεββατομουρμούρα

Σκηνοθεσία Ορέστης Λάσκος

Ένα δώρο, δύο ξύλινα λιονταράκια, που δέχεται ένας δικηγόρος από μία πρώην φιλενάδα του, δημιουργούν μία σειρά από παρεξηγήσεις και θέτουν σε κίνδυνο τον γάμο του.

Πρωταγωνιστούν Μάρω Κοντού, Γάννης Γκιωνάκης, Σταύρος Ξενίδης

 

Κυριακή 20/12 στις 18:30

Μας Κλέψανε τη Γκόλφω

Ένα σκληρός άντρας απαγάγει την Γκόλφω (Ντίνα Τριάντη) για να την κάνει γυναίκα του. Εκείνη όμως αγαπά τον Κίτσο (Γιώργος Καμπανέλλης) ο οποίος και θα την ελευθερώσει. Η Γκόλφω θα αρνηθεί να πάρει χρήματα προκειμένου να φύγει από τη ζωή του Κίτσου. Τελικά, οι δύο ερωτευμένοι νέοι θα ξεπεράσουν τα οικονομικά κυρίως εμπόδια και θα ενωθούν με τα δεσμά του γάμου.

Πρωταγωνιστούν Λαυρέντης Διανέλος, Ντίνα Τριάντη, Γιώργος Καμπανέλλης.

 

 

 

 

 

 

 

RECENT

RELATED