Skip to main content
ARGYRO LENTOUDI PHOTO COVER f6d2bb81

Αργυρώ Λεντούδη…η «Μεταξωτή» Ψυχή!

Τη γνώρισα το 2017, σε μία στιγμή της ζωής μου με πολλά γιατί. Μου είναι δύσκολο να την παρουσιάσω και να γράψω για αυτήν, γιατί απλά δεν υπάρχουν λόγια, που αποτυπώνουν ποια είναι πραγματικά. Η ψυχή αυτή μου «άνοιξε» τη πόρτα, προς το Φως.

Η Αργυρώ Λεντούδη, έχει μια μεγάλη αγκαλιά για όλους, μοιράζει αγάπη, μας μαθαίνει την ενσυναίσθηση, μας μαθαίνει ποιοι πραγματικά είμαστε στο εδώ και τώρα.

Σήμερα λοιπόν έχω την χαρά να σας την παρουσιάσω σε μία συνέντευξη όσο μπορούσα μέσα από αυτές τις λίγες γραμμές…που εάν με αφήνατε θα έγραφα εγώ τελικά βιβλίο και όχι εκείνη με αυτά που θα ήθελα ακόμη να ρωτήσω 🙂

Κάποιος που δεν σε ξέρει πως θα του σύστηνες την Αργυρώ Λεντούδη; 

Η αλήθεια είναι πως έχω συνηθίσει να περιγράφω στιγμές, σημεία μνημών, που αφορούν ανθρώπους που έρχονται για να μιλήσουμε για ό,τι τους απασχολεί. Δεν έχω σκεφτεί ποτέ πως θα με περιέγραφα σε έναν άνθρωπο ή σε ένα αναγνωστικό κοινό. Θα έλεγα πως είμαι ένας άνθρωπος που ενδιαφέρεται να βοηθά με τον δικό του τρόπο κάθε άλλο άνθρωπο που συναντά στο διάβα του. Δεν μπορώ να με περιγράψω αλλιώς. Θεωρώ δεν θα είμαι αντικειμενική.

Όλοι όσοι σε γνωρίζουμε, ξέρουμε ότι είσαι ένα ιδιαίτερα χαρισματικό άτομο όπου ασχολείσαι χρόνια με την μεταφυσική. Πως συνδέονται αυτά τα δύο μεταξύ τους;  Μπορούν να προσφέρουν την κατάλληλη βοήθεια σε ανθρώπους όταν την χρειάζονται; 

Καταρχάς ευχαριστώ για τα όμορφα λόγια. Με τιμούν. Η αλήθεια είναι ότι προτιμώ τον όρο «Εσωτερισμός». Είναι τόσο φυσιολογικό να θέλει κάποιος να στράφει μέσα του για απαντήσεις και βελτίωση, όσο να μιλούμε για έναν άνθρωπο που εύλογα θέλει να έχει υγεία και αφθονία στην ζωή του. Είναι λοιπόν απόλυτα συνυφασμένες έννοιες για εμένα, ο Εσωτερισμός και η έννοια της «κατάλληλης βοήθειας». Όταν κάποιος στρέφεται μέσα του και επιζητά να αποτινάξει την λήθη και την έννοια του φαύλου κύκλου επαναλαμβανόμενων μαθημάτων ζωής, ήδη τοποθετεί μέσα του ένα ντόμινο ηχηρών αλληλοεπιδράσεων και συνειδητοποιήσεων που τον καθοδηγούν σε μια επίλυση που σε πρώτο βαθμό μπορεί να μην φαντάζει «ιδανικός» αλλά πίστεψε με Τάνια είναι αυτό ακριβώς που χρειάζεται να επέλθει για να μιλούμε για την έννοια «αναλαμβάνω την ευθύνη του εαυτού μου». Αυτή είναι και η καταλληλότερη βοήθεια. Να αναλαμβάνουμε την ευθύνη του εαυτού μας και να μας θέτουμε όρια για να μπορούμε να επιλύουμε και να απελευθερώνουμε.

Ξέρω ότι λατρεύεις τους κρυστάλλους. Είχα την χαρά και την τύχη να βρεθώ πριν τρία χρόνια σε αυτό το μαγικό διήμερο ταξίδι με το εκκρεμές και όλα αυτά που μας έμαθες να δουλεύουμε μέσα από αυτό και να διαβάσω και τα 2 βιβλία σου που έχεις γράψει ( Γνώρισε τον εαυτό σου με το εκκρεμές, Ενίσχυσε τον εαυτό σου με το εκκρεμές). Θέλεις να μας πεις που βοηθάει όλο αυτό; 

Για τους κρυστάλους μπορώ να μιλώ μέρες ατελείωτα. Είναι οντότητες, πλάσματα με δική τους δόνηση και κυρίως όπως πάντα τονίζω, μας επιλέγουν δεν τους επιλέγουμε. Έχουν και εκείνοι το δικό τους ταξίδι να ολοκληρώσουν και αυτό τελείται μέσα από την καλλιέργεια σχέσης μαζί μας. Μιας σχέσεως γεμάτη πληροφορίες και διδαχές.

Έχεις χιλιάδες κόσμο που σε ακολουθεί, που σε γνωρίζει και άλλους που θέλουν να έρθουν να σε γνωρίσουν. Προλαβαίνεις όλους να τους δεις ή να επικοινωνήσεις μαζί τους; Πως δίνεις προτεραιότητα και πως καταλαβαίνεις ποιος έχει μεγαλύτερη ανάγκη. 

Η αλήθεια είναι πως εδώ, πολλές φορές περιπλέκονται λίγο τα πράγματα, κυρίως όσον αφορά το τρόπο με τον οποίο και τελείται μια συνάντηση. Θα ήθελα να ικανοποιώ άμεσα το αίτημα συνάντησης όλων, μιας και κάθε άνθρωπος είναι τόσο ξεχωριστός από άποψη βιωμάτων και μνημών, που και για εμένα είναι ξεχωριστό ταξίδι η κάθε συνάντηση. Ωστόσο όταν κάποιος τοποθετεί το αίτημα συνάντησης  και ξεκινούν οι μνήμες από προηγούμενες ζωές να ξεδιπλώνονται και να εξωτερικεύονται (φανταστείτε φακέλους, χιλιάδες φακέλους στοιβαγμένους να ξεκινά κάποιος να θέλει να τους ερευνήσει, να τους ταξινομήσει και να τους τακτοποιήσει) τότε πυροδοτείται μια ιδιαίτερη χημεία και ηλεκτρισμός στο πεδίο του ανθρώπου. Ξεκινά λοιπόν η λεγόμενη ζύμωση και αντίσταση θα έλεγα μαζί. Μετακυλήσεις «καθυστερήσεις», έκτακτα περιστατικά που θα πρέπει να μπουν σε προτεραιότητα, αμφισβήτηση, ανασφάλεια και θυμός πολλές φορές από τους ανθρώπους που θέλουν απλά να γίνει το ραντεβού άμεσα. Ωστόσο η ενέργεια εδώ έχει ένα δικό της τρόπο να καθορίζει το ιδανικό σημείο και ώρα συνάντησης. Για αυτό και πάντα λέω,  καθετί στο χώρο και στο χρόνο του. Μπορεί να θέλουμε να γίνει το ραντεβού στην ώρα του αλλά αυτή η ώρα ακριβώς σε ζητήματα ακασικών αρχείων έχει δική της ζύμωση και ωρίμανση. Για αυτό και τα ραντεβού σχεδόν ΠΑΝΤΑ μεταφέρονται και μπορεί και η αναμονή για ένα ραντεβού να φτάσει και τους έξι μήνες ακόμα και τον ένα χρόνο. Δεν έχει να κάνει με την Αργυρώ αυτό, αλλά με τα αρχεία της ψυχής του ανθρώπου που έρχεται και θέλει να μάθει και να δουλέψει πάνω σε εκείνα τα αρχεία που συντηρούν τα ψυχοσωματικά τραύματα και το φαύλο κύκλο επαναλαμβανόμενων μαθημάτων ζωής.

ARGYRO LENTOUDI PHOTO

Τι σημαίνει πραγματικά διαλογισμός για εσένα και τι μεταφέρεις μέσα από τον διαλογισμό; 

Ο Διαλογισμός τουλάχιστον για εμένα σηματοδοτεί την πρόθεση κάποιου να εισέλθει σε στάδιο Στατικού και Ενεργού Παρατηρητή. Ώστε μετά να αρχίσει δυναμικά να επιτρέπει αλλαγές και διαφοροποιήσεις στο πεδίο του και να καθοδηγηθεί σε νέες αλληλοεπιδράσεις και μαθήματα ζωής που φέρουν χαρά και πληρότητα μέσα τους.

Θέλω να μας πεις την άποψή σου για αυτά που συμβαίνουν στον κόσμο και το ρόλο που παίζουμε εμείς οι άνθρωποι στο εδώ και τώρα. Μπορούμε να συμβάλλουμε στην αποτροπή όλου αυτού που έχει δημιουργεί; 

Η Αλήθεια είναι ότι όλο αυτό που συμβαίνει αποτελεί ένα κρίσιμο σημείο αφύπνισης. Να ξεπεράσουμε φοβίες, αντιστάσεις και άρνηση ανάληψης ευθύνης εαυτού. Η καλύτερη λοιπόν συμβολή μας είναι η ηρεμία, η θετική σκέψη και η δράση παράλληλα. Μια δράση που το κίνητρό της είναι «πως μπορώ να φανώ χρήσιμος.  Ποιος έχει ανάγκη την βοήθειά μου. Τι μπορώ σε συνάρτηση με άλλους ανθρώπους να κάνω για να επιφέρω αλλαγή και αλλαγή κυρίως μέσα από την εν συναίσθηση.»

24785126 1751398154873456 6325316400968193608 o

Έχεις ένα υπέροχο αγοράκι και ιδιαίτερα έξυπνο αν κρίνουμε από αυτά που λέει και διαβάζουμε όταν τα μοιράζεσαι μαζί μας, τον Γιώργο. Έχεις πει ότι τα καινούργια παιδιά είναι μια πολύ εξελιγμένη μορφή, καθώς καταλαβαίνουν και διαισθάνονται πράγματα από την πολύ μικρή τους ηλικία. Είναι έτσι πραγματικά; 

Μόνο έτσι είναι. Τα παιδιά είναι Δάσκαλοι αρκεί να τα εμπιστευόμαστε, να τους δίνουμε χώρο και χρόνο και να ακούμε. Για αυτό και πάντα όταν μου μιλά ο Γιώργος χαμηλώνω, σκύβω και θέλω να είμαστε ο ένας αντικρυστά στον άλλον. Θέλω να με κοιτά και να τον κοιτώ, όταν παραθέτουμε Λόγο και πρόθεση. Και πάντα προσπαθώ να μην «πιάνω χώρο» στο τρόπο με τον οποίο και εκφράζει τα κριτήρια και τα όρια του, δηλαδή την προσπάθεια του να ανακαλύψει την Προσωπικότητά του. Είναι Ελεύθερος Άνθρωπος και έχω υποχρέωση συνεχώς να ΜΟΥ ΤΟ ΘΥΜΙΖΩ ΑΥΤΟ. Γιατί ο Γιώργος αυτό το γνωρίζει ήδη από τα γενοφάσκια του.

Τι είναι τα ακασικά αρχεία και κατά πόσο επηρεάζουν τις ζωές μας στο εδώ και τώρα; 

Τα αρχεία είναι ουσιαστικά μνήμες από προηγούμενες ζωές. Βιώματα που μέχρι σήμερα μαγνητίζουν την λήψη εξελικτικών μαθημάτων ζωής. Μνήμες που κουβαλά η Ψυχή όταν κατέρχεται, είτε αυτές είναι θετικές είτε λίγο πιο απαιτητικές στην επίλυσή τους. Και από ζωή σε ζωή καλείται η Ψυχή να αντιληφθεί την ουσιαστική έννοια της ελευθερίας που είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την Αγάπη. Αγάπη και Ελευθερία είναι ταυτόσημες έννοιες με λεπτά όρια διάκρισης μεταξύ τους. 

Έχεις γράψει 4 βιβλία το «Γνώρισε τον εαυτό σου με το εκκρεμές», «Ενίσχυσε τον εαυτό σου με το εκκρεμές», «Αφύπνιση: Τα πρώιμα χρόνια», «Ο χορός των πεταλούδων» και τώρα κυκλοφορεί σε λίγες μέρες το 5ο που λέγεται “Σημείο Μνήμης”. Τι πραγματεύεται, τι θέλεις να πεις μέσα από αυτό το βιβλίο και γιατί το ονόμασες Το Σημείο Μνήμης; 

Το «Σημείο Μνήμης» αποτελεί την πρώτη συγγραφική απόπειρα να δώσω το τρόπο με τον οποίο κάποιος που φυσικά έχει ροπή και ενδιαφέρεται, να εντρυφήσει στα ακασικά του αρχεία. Να μάθει με την χρήση εκκρεμούς να ερευνά εκείνα τα αρχεία που φέρουν δισεπίλυτα μαθήματα σε συνάρτηση με άλλους εμπλεκόμενους σε εκείνες τις ζωές, που και σήμερα όμως αλληλοεπιδρά μαζί τους. Φυσικά αποτελεί μια πρώτη προσέγγιση. Εν καιρώ θα δημοσιευθούν άλλα δύο βιβλία με υποστηρικτική καθοδήγηση, στο πως να ερευνά κάποιος ένα αρχείο προηγούμενης ζωής και να κατανοεί φυσικά και το αίτιο για το οποίο εξωτερικεύεται αυτή η γνώση.

simeio mnimis cover

Θέλω πάρα πολύ καιρό να σου κάνω αυτή την ερώτηση…γιατί όσα χρόνια σε ξέρω είσαι ακούραστη και πάντα στις επάλξεις, χωρίς διάλειμμα και χωρίς προσωπικό χρόνο. Πότε ξεκουράζεσαι; Πότε κοιμάσαι; Πότε αφιερώνεις έστω και μια ώρα στον εαυτό σου; 

Χαμογελώ τώρα γιατί ήμουν σίγουρη, ότι θα τεθεί αυτή η ερώτηση. Είναι βλέπεις και μια ερώτηση που συχνά μου τίθεται στην διάρκεια προσωπικών συναντήσεων. Πιστεύω πως όταν αποφασίζεις να συντονιστείς με το ευρύτερο και ανώτερο καλό και θέτεις στην Ύπαρξή σου το κρίσιμο ερώτημα: «Πως μπορώ να είμαι χρήσιμος;» τότε όλα αλλάζουν.

Ακόμα και ο χρόνος παύει να έχει πειθώ επάνω σου, ότι χρειάζεσαι ξεκούραση. Μάλλον αρχίζει και συμβαίνει το αντίθετο. Πείθεις αυτή την έννοια να σε αφήσει ήσυχο στο έργο σου και στο σκοπό σου. Ο χρόνος είναι σχετικός λοιπόν και για αυτό και δεν του επιτρέπω να κάνει κουμάντο σε αυτό που θεωρώ σκοπό μου και προτεραιότητά μου. Οφείλει να με υπακούει και να με εξυπηρετεί. Για αυτό και δεν κρίνω απαραίτητο να κοιμάμαι πολλές ώρες ή να θεωρώ ότι χρειάζομαι ξεκούραση.  Οι συναντήσεις και οι διάλογοι που αναπτύσσονται στις συνεδρίες είναι πραγματικά βάλσαμο για την ψυχή μου και ταπεινά πιστεύω και για τον εκάστοτε άνθρωπο που μιλώ μαζί του και με σεβασμό ξεδιπλώνουμε τις μνήμες του.

Αν και θα ήθελα να σε ρωτήσω χιλιάδες πράγματα ακόμη, θα κλείσω με το να σου ζητήσω μια ευχή σου για το 2021 και για όλο τον κόσμο που είναι εκεί έξω και περνάει/περνάμε πρωτόγνωρες καταστάσεις. 

Η Ιστορία έχει περάσει πολλές πρωτόγνωρες καταστάσεις. Ας έχουμε αγάπη, αλληλεγγύη και ενσυναίθηση και λίαν συντόμως όλα θα ηρεμήσουν! Υγεία και Αγάπη!

Την Αργυρώ Λεντούδη θα την βρείτε:

Facebook & Facebook page

Το καινούργιο της βιβλίο ΣΗΜΕΙΟ ΜΝΗΜΗΣ-ΑΝΑΔΡΟΜΕΣ ΜΕ ΤΟ ΕΚΚΡΕΜΕΣ ΡΑΔΙΑΙΣΘΗΣΙΑΣ θα το βρείτε ΕΔΩ

Είμαι παιδί της επικοινωνίας και του χαμόγελου και με αφορμή την μέχρι τώρα πορεία μου σε αυτή τη ζωή, θέλησα να «χρωματίσω» τον κόσμο με τη δική μου παλέτα. Έτσι δημιούργησα με πολύ αγάπη το δικό μου διαδικτυακό αποτύπωμα, το likewoman.gr, θέλοντας να γεμίσω τους ανθρώπους και ιδιαίτερα τις γυναίκες με τη δική μου αστερόσκονη. Πάντα λέω ότι «εκεί έξω βρίσκονται τα πιο μαγικά πράγματα…μη φοβάσαι λοιπόν να τα περπατήσεις».

RECENT

RELATED