Skip to main content
omorfi pragmatikotita 3bbef9c2

Ας δημιουργήσουμε την δική μας όμορφη πραγματικότητά!

Υπάρχει κάτι που είχε πει ο Δαρβίνος και με διάφορες μορφές και εκδοχές, το βρίσκω μπροστά μου τελευταίως: «Το είδος που επιβιώνει, δεν είναι το πιο έξυπνο ούτε το πιο ικανό. Είναι αυτό που προσαρμόζεται». Πιστεύω βέβαια πως το να προσαρμόζεσαι στις εκάστοτε καταστάσεις, είναι η υπέρτατη μορφή εξυπνάδας και ικανότητας, αλλά πολύ εύστοχα το έθεσε ο Δαρβίνος.

Τα τελευταία 10-12 χρόνια έχουν αλλάξει πολλά στην καθημερινότητά μας, κι ακόμα αλλάζουν.

Πραγματικά σε ορισμένους τομείς, κυρίως εργασίας και επικοινωνίας με τους άλλους, έχουμε επανεφεύρει τον εαυτό μας.

Αυτοί που προσαρμοζόμαστε και δεν προβάλλουμε σθεναρές αντιστάσεις, προχωράμε και εξελισσόμαστε στη ζωή μας. Βρίσκουμε τρόπους και το κάνουμε. Και εδώ θέλω να σταθώ και να μοιραστώ μαζί σου τις σκέψεις μου.

-Βρε αγάπη μου γλυκιά, τι ακριβώς σε ωφελεί να είσαι εστιασμένη στο πρόβλημα, παρά στη λύση;

-Τι ακριβώς σε ωφελεί να γκρινιάζεις κάθε μέρα, όλη μέρα για το τι κακό μας βρήκε και πώς η ζωή μας ήρθε τούμπα και πώς θα τα βγάλουμε πέρα ;

-Πώς θα σε κάνει να έχεις μια καλύτερη ζωή το να μετράς πόσοι απολύθηκαν, πόσοι νόσησαν, πόσοι πέθαναν και το ότι «όλος ο πλανήτης οδηγείται σε φτωχοποίηση» ;

-Και, το πιο «νόστιμο» που έχω ακούσει (δυστυχώς από πολλούς και πολλές) ότι όλα γίνονται για να εξαφανίσουν την Ελλάδα, τον Ελληνικό πολιτισμό και λαό.

Έχω υπάρξει στην κατάσταση του να ρίχνω το φταίξιμο για ότι άσχημο μου συμβαίνει σε εξωτερικούς παράγοντες. Σε άλλους ανθρώπους, στην άτιμη και άδικη κοινωνία, στο σύμπαν. Μέχρι που κάποια στιγμή, μετά από κάτι πολύ έντονο που μου συνέβη, ήρθα στα συγκαλά μου. Και με την πάροδο του χρόνου και πολύ δουλειά με τον εαυτό μου, κατάλαβα ότι υπεύθυνη για τη ζωή ΜΟΥ είμαι ΕΓΩ!

-Από εμένα προέρχεται ότι καλό ή λιγότερο καλό συμβαίνει στην καθημερινότητά μου.

-Από εμένα προσελκύεται η όποια κατάσταση ή άνθρωπος έρχεται στη ζωή μου.

-Εγώ και μόνο εγώ μπορώ (ΝΑΙ ΜΠΟΡΩ) να φτιάξω τη ζωή μου όπως θέλω !

Εμπέδωσα καλά-καλά ότι κάθε πρόβλημα έχει τουλάχιστον δύο λύσεις  Τουλάχιστον. Το θέμα είναι αν ΘΕΛΕΙΣ να τις βρεις, να τις δεις και να τις εφαρμόσεις. Δηλαδή, αν θέλεις να ξεβολευτείς για να πας στο επόμενο επίπεδο, να αλλάξεις πίστα !

Αγαπημένη μου, αυτό που θέλω να πω με αυτά που σου γράφω σήμερα, είναι ότι η εστίασή μας άριστο θα ήταν να πέφτει στη ΛΥΣΗ κάθε προβλήματος που μας παρουσιάζεται. Γιατί θα μας παρουσιάζονται συνεχώς. Και η δική μας η δουλειά είναι να τα λύνουμε, όχι να μένουμε κοκαλωμένες μπροστά τους. Είμαστε πιο δυνατές απ’ αυτά και πολύ πιο πάνω από το κάθε πρόβλημα!

Και ας έχουμε στο νου μας τη ρήση του Δαρβίνου. Η προσαρμογή άλλωστε δεν είναι παράδοση όπλων. Είναι δημιουργία μιας όμορφης πραγματικότητας για μας! Και την πραγματικότητά μας την φτιάχνουμε ΕΜΕΙΣ !

Το θέλεις αυτό για σένα;

Πάντα με πολύ-πολύ αγάπη

Αναστασία

Η ενασχόλησή μου με τον κόσμο της σωματικής και ψυχικής ευεξίας, ξεκινάει χρόνια πριν από την ανάγκη να θεραπεύσω το σώμα και να ηρεμήσω την ψυχή μου. Ένα ταξίδι σ’ έναν υπέροχο κόσμο αυτογνωσίας και αυτοβελτίωσης, που αγάπησα τόσο πολύ ώστε να γίνει η επαγγελματική μου ενασχόληση.

RECENT

RELATED