Skip to main content
eklipsinoemvriou 536f7bd8

Άση Μπήλιου: Τι σηματοδοτεί η Σεληνιακή έκλειψη στις 30 Νοεμβρίου 2020

author likewoman

26 Νοέ 2020

Γράφει η Άση Μπίλιου

Το 2020 δεν θα σταματήσει να μας εκπλήσσει μέχρι το τέλος του και έτσι λίγο πριν μπούμε και επίσημα στον τελευταίο μήνα αυτής της τόσο δύσκολης χρονιάς, πραγματοποιείται η προτελευταία έκλειψη του έτους, που θα φέρει σύγχυση, αλλαγές και πιέσεις σε πολλούς τομείς.

Η πέμπτη έκλειψη της χρονιάς είναι Σεληνιακή και πραγματοποιείται στις 30 Νοεμβρίου στον άξονα Διδύμων – Τοξότη, επηρεάζοντας περισσότερο τα μεταβλητά ζώδια (Διδύμους, Παρθένους, Τοξότες, Ιχθύες) του πρώτου δεκαημέρου. Ταυτόχρονα, ενεργοποιείται και η αντίθεση Αφροδίτης στον Σκορπιό και Ουρανού στον Ταύρο και παίρνουν «φωτιά» τα δυο βασιλικά αστέρια των Περσών ο Αλντεμπαράν και ο Αντάρης, δημιουργώντας κλίμα έντονης πόλωσης. Δημιουργείται  μια πολύ φορτισμένη περίοδος που θα μας κάνει πιο αντιδραστικούς, χωρίς την ανάλογη ψυχραιμία να χειριστούμε σωστά τις καταστάσεις, ενώ μπορεί να προκαλέσει νευρικά ξεσπάσματα, διακοπές σχέσεων και οικονομικές απώλειες. Επίσης, ίσως υπάρξουν ταραχές, χαοτικές καταστάσεις αλλά και έντονα γεωφυσικά και καιρικά φαινόμενα.

Η περίοδος της Σεληνιακής έκλειψης
Οι Σεληνιακές εκλείψεις γίνονται κατά τη διάρκεια της Πανσελήνου, που θεωρείται η εποχή της αποκορύφωσης και της εκπλήρωσης όσων ξεκίνησαν στη Νέα Σελήνη. Ενώ η έκλειψη Ηλίου συμβαίνει όταν έχουμε Νέα Σελήνη και σηματοδοτεί νέα ξεκινήματα.

Οι Πανσέληνοι και οι Σεληνιακές εκλείψεις φέρνουν στο προσκήνιο ζητήματα που προϋπάρχουν στη ζωή μας, αλλά δεν τα έχουμε αντιμετωπίσει και καλούμαστε να τα δούμε κατάματα. Σηματοδοτούν καταλήξεις ή αποκορυφώσεις και φέρνουν αναμνήσεις, όνειρα και συναισθήματα με μορφή… χιονοστιβάδας. Είναι μια περίοδος που είμαστε έντονα συναισθηματικοί και ευερέθιστοι και συχνά δραματοποιούμε τις καταστάσεις που προκύπτουν και αφορούν σε θέματα που άπτονται στους πλανήτες που έχουμε στον γενέθλιο χάρτη μας και τους οποίους «ακουμπά» η Πανσέληνος – έκλειψη.

Στην προκειμένη περίπτωση, η Σεληνιακή έκλειψη πραγματοποιείται στον άξονα Διδύμων – Τοξότη και είναι η δεύτερη φορά για το 2020. Η πρώτη ήταν τον Ιούνιο και οι εκλείψεις σε αυτόν τον άξονα θα συνεχίσουν μέχρι τον Δεκέμβριο του 2021. Η έκλειψη αφορά στις 8-9 μοίρες Δίδυμων – Τοξότη, οπότε αν έχετε στο δικό σας γενέθλιο χάρτη πλανήτες, ωροσκόπο, μεσουράνημα στα συγκεκριμένα ζώδια, κοντά σε αυτές τις μοίρες, θα καταλάβετε και σε ποιους τομείς θα επηρεαστείτε.

Η έκλειψη στον άξονα Διδύμων – Τοξότη
Το ζητούμενο ουσιαστικά που θέτει η Σεληνιακή έκλειψη που πραγματοποιείται στον άξονα Διδύμων – Τοξότη στις 30/11 είναι να υπάρξει ισορροπία μεταξύ των τομέων της διακυβέρνησης των συγκεκριμένων ζωδίων. Αυτός είναι ένας διανοητικός άξονας, όπου οι Δίδυμοι αντιπροσωπεύουν το «κατώτερο μυαλό» και ο Τοξότης εκπροσωπεί το «ανώτερο μυαλό». Ο Τοξότης συμβολίζει τη φιλοσοφία και τη βαθιά αναζήτηση του νοήματος της ζωής, ενώ οι Δίδυμοι είναι πιο επιφανειακοί και φροντίζουν να επικοινωνούν, αλλά χωρίς να εμβαθύνουν. Αυτή την ισορροπία μεταξύ των συγκεκριμένων ενεργειών μας καλεί να βρούμε η Σεληνιακή Έκλειψη και να ψάξουμε βαθιά μέσα σας το πώς επικοινωνούμε, πώς εκφραζόμαστε, τι στάση κρατάμε σε ό,τι δεν μας αρέσει. Με αυτό το φεγγάρι θα έχουμε ξαφνικές συνειδητοποιήσεις των ελλείψεων στη ζωή μας και θα μας δώσει την ευκαιρία να διερευνήσουμε τις συναισθηματικές μας ανάγκες και να πούμε τα παράπονα μας. Σχέσεις μπορεί να αμφισβητηθούν, να τελειώσουν ή να ενισχυθούν, αλλά όλα θα γίνουν δραματικά, καθώς οι συνειδητοποιήσεις μας θα είναι συναισθηματικά φορτισμένες. Ενδεχομένως, να οδηγηθούμε σε δράσεις και αποφάσεις, που μπορεί αρχικά να φέρουν το χάος στη ζωή μας, αλλά μετά θα έρθει η λύτρωση. Αρκεί να μπορέσουμε να διατηρήσουμε ανοιχτό το μυαλό μας, διότι η εστίαση μας μπορεί να είναι λίγο θολή. Το κλειδί για να τα καταφέρουμε είναι να παραμείνουμε ψύχραιμοι και γειωμένοι και να μην παγιδευτούμε σε σκέψεις και εμμονές που μεγαλοποιούμε από μόνοι μας.

Αντιδράσεις και συνέπειες
Αυτή η Σεληνιακή έκλειψη μας δίνει την ώθηση να κάνουμε τις απαραίτητες αλλαγές στη ζωή μας, για να προχωρήσουμε παρακάτω όσο επίπονο και αν είναι. Τα προβλήματα που θα έρθουν στο προσκήνιο μάς είναι γνωστά. Αφορούν θέματα που έχουν προκύψει το τελευταίο εξάμηνο και δεν βρίσκαμε τη δύναμη να τα αντιμετωπίσουμε, τα είχαμε αφήσει στην άκρη του μυαλού μας να «σαπίζουν» και δεν τα είχαμε εκφράσει. Όμως τώρα, το φως της Σελήνης πέφτει πάνω τους και μας καλεί να τα βγάλουμε από μέσα μας, να τα επικοινωνήσουμε και να πάρουμε αποφάσεις για το τι πρέπει να αλλάξει ή τι πρέπει να τελειώσει. Και αν δεν γίνει τώρα θα επανέρχεται το πρόβλημα συνεχώς και επειδή η τελευταία έκλειψη σε αυτόν τον άξονα θα συμβεί τον Δεκέμβριο του 2021, προετοιμαστείτε αναλόγως.

Ωστόσο θα πρέπει να προσέξουμε πολύ, διότι η Σεληνιακή έκλειψη στους Δίδυμους θα μας κάνει πιο απότομους και ευερέθιστους στην επικοινωνία μας. Τα παράπονα και τα λόγια μας θα είναι αιχμηρά και οι αποφάσεις μας θα λαμβάνονται υπό το καθεστώς συναισθηματικής φόρτισης. Η κρίση μας θα είναι υποκειμενική και θα βλέπουμε μόνο ό,τι εμείς θέλουμε. Τα προβλήματα στις σχέσεις, προσωπικές, επαγγελματικές και οικογενειακές θα γίνουν έντονα και θα δημιουργηθούν συγκρούσεις και κρίσεις που θα μας εξαντλούν και θα θέλουμε να δώσουμε ένα τέλος. Οι αντιδράσεις μας θα είναι υπερβολικές και θα νιώθουμε έτοιμοι να μιλήσουμε έξω από τα δόντια και να κλείσουμε κύκλους που μας έχουν κουράσει. Αυτή είναι η στιγμή όμως, που πρέπει να κοιτάξουμε βαθιά μέσα μας και να ξεκαθαρίσουμε στο μυαλό μας ποια παλαιότερα μοτίβα μας κρατούν πίσω από την εκπλήρωση των στόχων μας, αλλά πριν πάρουμε την όποια απόφαση θα πρέπει να γνωρίζουμε και τις συνέπειες. Να βρούμε και τα δικά μας ελαττώματα, όχι μόνο των άλλων. Η Πανσέληνος μεγεθύνει τα προϋπάρχοντα προβλήματα, τις ελλείψεις και τις επιθυμίες μας και πρέπει να βρούμε τη χρυσή τομή, ώστε να επαναφέρουμε την ισορροπία στη ζωή μας.

Τι πρέπει να προσέξουμε:
Τη νευρική ένταση που θα είναι έντονη
Τις πληροφορίες που θα λαμβάνουμε, καθώς θα είναι πολλές και χρειάζονται προσεκτική σταχυολόγηση
Τη σύγχυση και την υποκειμενική άποψη και θα πρέπει να προσέχουμε τι λέμε
Τα συναισθήματα μας θα είναι μπερδεμένα και θα διασκορπίζουμε την ενέργεια μας
Τις αντιδράσεις μας που θα είναι έντονες και τα λόγια μας που θα είναι σκληρά
Τις αποφάσεις που λαμβάνουμε γιατί θα είμαστε υπό καθεστώς πίεσης και αντιδραστικότητας

Τι πρέπει να κάνουμε:
Να δούμε με ψυχραιμία τη ζωή μας και να φιλοσοφήσουμε τις ανάγκες μας
Να μιλήσουμε, να επικοινωνήσουμε
Να κάνουμε ένα διάλειμμα από τις σκοτούρες
Να γράψουμε σε ένα ημερολόγιο τα συναισθήματα μας
Να ανακτήσουμε την αθωότητά μας και να πιστέψουμε στα θαύματα
Να διαβάσουμε, να ξεκινήσουμε μια ξένη γλώσσα, να μάθουμε κάτι νέο, να λύσουμε παζλ
Να κάνουμε τις λίστες με τα δώρα των Χριστουγέννων, να στολίσουμε το σπίτι
Να χορέψουμε και να τραγουδήσουμε
Να κάνουμε διασκεδαστικές ασκήσεις τόνωσης του εγκεφάλου. Όπως να δοκιμάσουμε να γράψουμε με το άλλο μας χέρι, από αυτό που συνήθως χρησιμοποιούμε ή να κάνουμε ασκήσεις με τα δύο χέρια να κάνουν κάτι διαφορετικό ταυτόχρονα, για να ενεργοποιήσουμε και τις δύο πλευρές του εγκεφάλου
Επίσης ευνοείται η επιχειρηματική δραστηριότητα, ιδίως μέσου Διαδικτύου, η ομορφιά, η μόδα, τα κοσμήματα και η τέχνη

Οι όψεις που εμπλέκονται στην έκλειψη
Η Σεληνιακή έκλειψη εκτός από τα νοητικά και πνευματικά θέματα που φέρνει στο προσκήνιο, λόγω του άξονα στον οποίο πραγματοποιείται, σχετίζεται και με την αλλαγή και την αβεβαιότητα στις ερωτικές σχέσεις και με τα χρήματα, καθώς ενεργοποιεί και την Αφροδίτη που βρίσκεται απέναντι από τον Ουρανό. Στη «συνάρτηση» εμπλέκονται και οι απλανείς αστέρες Άλντεμπαραν και Αντάρες και αυτές οι όψεις δημιουργούν έντονη φόρτιση, μεγάλη ένταση, άγχος, αβεβαιότητα και ανασφάλεια. Όμως με ευελιξία, μπορούμε να προσαρμοστούμε στις μεταβαλλόμενες συνθήκες και να επωφεληθούμε από ευκαιρίες που θα προκύψουν για να βελτιώσουμε την ερωτική μας ζωή και τα οικονομικά μας. Υπό το φως αυτού του φεγγαριού, όλα θα είναι θέμα επιλογών. Αν επιλέξουμε τη σύγκρουση θα υποστούμε τις ανάλογες συνέπειες, αν πάρουμε ανεξέλεγκτα ρίσκα αυξάνεται και η πιθανότητα της χασούρας, ενώ αν ρίξουμε τους τόνους θα ξεπεράσουμε τυχόν προκλήσεις που θα δημιουργηθούν.

Σεληνιακή Έκλειψη και Αφροδίτη
Η Πανσέληνος – έκλειψη στους Διδύμους σε χιαστί όψη με την Αφροδίτη στον Σκορπιό αυξάνει την ανάγκη για αγάπη και στοργή, όμως αυτό γίνεται με έντονο τρόπο, διότι θα τονίσει τυχόν ανισορροπίες που υπάρχουν στις σχέσεις. Αν κάποιος θεωρεί ότι δίνει περισσότερα από αυτά που λαμβάνει, θα ξεσπάσει τα καταπιεσμένα συναισθήματα που έχει και θα απαιτήσει, ίσως με λάθος τρόπο, την αγάπη που χρειάζεται.

Επίσης, αυτή η όψη μπορεί να φέρει στο φως κρυμμένα συναισθήματα και να δημιουργηθεί μια κρυφή σχέση με έναν φίλο, συνάδελφο ή συγγενή από την πλευρά του συντρόφου. Ή μπορεί να αναζητήσουμε συναισθηματική θαλπωρή σε γλυκά και τρόφιμα, για να γεμίσουμε μέσω του στομαχιού μας το κενό της καρδιάς μας. Αυτή η Πανσέληνος μπορεί να φέρει στην κόψη του ξυραφιού και οικογενειακούς δεσμούς, ειδικά αν η σχέση με την μητέρα μας είναι συναισθηματικά απομακρυσμένη ή αν η ίδια είναι παρεμβατική ή υπερβολικά κτητική.

Όψεις με τον Ουρανό
Ο Ουρανός στον Ταύρο κάνει χιαστή όψη με τον Τοξότη -στον άξονα του οποίου γίνεται η έκλειψη- αυξάνοντας τη νευρική ένταση και το άγχος. Ένα απροσδόκητο συμβάν μπορεί να μας αναγκάσει να αλλάξουμε τη ρουτίνα μας, τη συμπεριφορά ή τα σχέδιά μας. Θα υπάρχει μια αίσθηση επικείμενης αλλαγής, που ναι μεν θα αυξάνει την αδρεναλίνη, αλλά ταυτόχρονα θα προκαλεί φόβο για το καινούριο. Οι ξαφνικές αλλαγές μπορεί να προκύψουν από άτομα που ασκούν εξουσία επάνω μας ή από εμάς τους ίδιους, αν κάποιος έχει βαρεθεί και επιδιώκει πλέον περισσότερη ελευθερία και δημιουργική αυτοέκφραση. Είναι σημαντικό να παραμείνουμε ευέλικτοι και να προσαρμοζόμαστε στις μεταβαλλόμενες συνθήκες. Εάν αντισταθούμε στην αλλαγή ή γίνουμε αλαζόνες, ενδέχεται να υποστούμε απώλεια ή να χάσουμε μια σημαντική ευκαιρία.

Αφροδίτη αντίθεση Ουρανό
Η Αφροδίτη, ο πλανήτης του έρωτα και του χρήματος απέναντι από τον Ουρανό, τον πλανήτη του ξαφνικού και της αλλαγής, δείχνει αβεβαιότητα και ανατροπές στις ερωτικές σχέσεις, αλλά και στα οικονομικά. Απροσδόκητα γεγονότα μπορεί να προκαλέσουν ένταση και άγχος, αλλά και κεραυνοβόλοι έρωτες μπορεί να ανατρέψουν τις ρουτίνες της καθημερινότητας. Η Αφροδίτη απέναντι από τον Ουρανό υπερβάλλει τις διαφορές και αυξάνει το χάσμα μεταξύ των συντρόφων. Αν είστε δεσμευμένοι μπορεί να έχετε αυξημένη ανάγκη για ελευθερία, αλλά ο τρόπος που θα το εκφράσετε ίσως φέρει απρόβλεπτες συνέπειες. Για αυτό σκεφτείτε καλά πριν εκφραστείτε. Οι αδέσμευτοι μπορεί να γνωρίσετε κάποιον που να σας συναρπάσει και μάλιστα αυτή η γνωριμία να γίνει μέσω του διαδικτύου ή μέσω ατόμων με διαφορετικό υπόβαθρο από το δικό σας. Αυτή η όψη επίσης δείχνει ξαφνικές μεταβολές σε οικονομικό επίπεδο, αλλά αυτό μπορεί να είναι για καλό ή για κακό. Και επειδή αυτή η όψη ενισχύει την τάση για ρίσκο στα τυχερά παιχνίδια, προσέχετε για να έχετε.

Απλανείς αστέρες
Η Σεληνιακή έκλειψη που γίνεται στον άξονα Διδύμων – Τοξότη ευθυγραμμίζεται με δύο από τους πιο λαμπερούς απλανείς αστέρες. Τον Αλντεμπαράν, που βρίσκεται στις 10° 04′ Διδύμων και τον Αντάρη, που είναι ακριβώς απέναντι στις 10° 02 ′ Τοξότη και όπως είναι κατανοητό και αυτοί κάνουν τις ίδιες όψεις με την Αφροδίτη και τον Ουρανό.

Ο Άλντεμπαραν δείχνει πλούτη και τιμές, ευφυΐα, ευγλωττία, δημοτικότητα, θάρρος, αλλά και αγριότητα, τάση για καταστολή, κέρδος εξουσίας και πλούτου μέσω άλλων. Προκαλεί άγχος, κάνει τους ανθρώπους ανήσυχους και ταραχώδεις, φέροντας διαφωνίες και επαναστάσεις. Είναι ο εχθρός της ησυχίας και της ειρήνης.

Ο Αντάρες φέρνει και αυτός πλούτη, αλλά μέσω βίας, καταστροφής και προδοσίας. Κάνει τους ανθρώπους να επιζητούν μεν την ελευθερία, αλλά με σκληρό, φανατικό, σκληροπυρηνικό και αυτοκαταστροφικό τρόπο. Είναι ο απλανής αστέρας που μεταδίδει πνευματική εγρήγορση, στρατηγική ικανότητα, θάρρος και μας κάνει τολμηρούς.

Βουτιά στο παρελθόν
Και επειδή ο άξονας Διδύμων – Τοξότη θα δεχτεί όλες τις εκλείψεις μέχρι τον Δεκέμβριο του 2021, θα κάνουμε μια βουτιά στο παρελθόν και θα θυμηθούμε πότε είχε μπει ξανά στο… μάτι του κυκλώνα. Στις 28 Νοεμβρίου 2012 η Σεληνιακή Έκλειψη στους Δίδυμους ήταν σχεδόν στο ίδιο μοτίβο με αυτόν που περιγράφεται και τώρα. Αν μπορέσετε να επαναφέρετε στη μνήμη σας τα γεγονότα εκείνης της περιόδου, ίσως σας βοηθήσει να καταλάβετε τους τομείς που θα επηρεαστείτε. Άλλες παρόμοιες εκλείψεις συνέβησαν στις 30 Νοεμβρίου του 2001, στις  29 Νοεμβρίου 1993 και στις 29 Νοεμβρίου 1974.

Σε πιο γενικές γραμμές μπορείτε επίσης να κοιτάξετε πίσω σε περιόδους που συνέβησαν εκλείψεις στον ίδιο άξονα. Η τελευταία φορά που είχαμε μια σειρά από εκλείψεις στον άξονα Διδύμων – Τοξότη ήταν από τον Δεκέμβριο του 2010 έως τον Μάιο του 2013. Πριν από αυτό, συνέβη από τον Δεκέμβριο του 2001 έως τον Νοέμβριο του 2003 και από τον Δεκέμβριο του 1991 έως τον Μάιο του 1994. Αυτές είναι οι περίοδοι που είχαμε εκλείψεις σε αυτόν τον άξονα, αλλά άλλοι πλανήτες είχαν διαφορετικές θέσεις, οπότε τα ζητήματα δεν θα είναι πανομοιότυπα, αλλά μπορεί κάποια θέματα να εμφανιστούν ξανά.

Επισκεφτείτε το www.asibiliou.gr για να μαθαίνετε περισσότερα

 

RELATED