Η σχεδιάστρια Θέμις Ζουγανέλη συνεργάζεται με την Atelier Swarovski και δημιουργεί μια συλλογή κοσμημάτων αποκλειστικά για την Ελλάδα

Η σχεδιάστρια Θέμις Ζουγανέλη συνεργάστηκε με την Atelier Swarovski για να δημιουργήσει μια συλλογή κοσμημάτων αποκλειστικά για την Ελλάδα εμπνευσμένη από το νησί της Μυκόνου. Με αυτή τη συνεργασία η Atelier Swarovski ξεκινά την πρώτη από τις φιλανθρωπικές συλλογές Resort Collections, αποκλειστικά σε προορισμούς ανά τον κόσμο.

Η κα. Ζουγανέλη έχει σχεδιάσει ένα εκλεπτυσμένο και πολυτελές γούρι με έμπνευση από το “Ματάκι” – το παραδοσιακό ελληνικό σύμβολο που διώχνει την κακοτυχία και την αρνητική ενέργεια.

Τα γεωμετρικά σχέδια, χαρακτηριστικά της επωνυμίας Themis Z, παίρνουν μορφή στη συλλογή μέσα από τα επιχρυσωμένα ελλειψοειδή μοτίβα και δημιουργούν μια σειρά από κομμάτια που αποπνέουν λάμψη της δεκαετίας ’60 .

Η συλλογή αυτή των 11 κομματιών περιλαμβάνει κολιέ, βραχιόλια, δαχτυλίδια και σκουλαρίκια. Σε κάθε κομμάτι τα κρύσταλλα είναι τοποθετημένα με το χέρι, χρησιμοποιώντας την τεχνική Pointiage της Swarovski. Η λάμψη των χρωμάτων του γαλαζοπράσινου ζαφειριού και του πράσινου της φτέρης είναι απόηχοι των όμορφων τοπίων της Μυκόνου.

Αυτή η συνεργασία είναι το έναυσμα της φιλανθρωπικής συλλογής Resort Collections της Atelier Swarovski, μια σειρά συλλογών σχεδιασμένη από γυναίκες με έμπνευση που αντανακλούν το πνεύμα διαφορετικών προορισμών σε όλη την υφήλιο. Σαν τμήμα αυτών των συνεργασιών, η Atelier Swarovski θα δωρίζει σε φιλανθρωπίες επιλεγμένες από την εκάστοτε σχεδιάστρια, που θα στηρίζουν την τοπική κοινωνία. Για την Atelier Swarovski από τη Themis Z Collection, θα δοθούν κέρδη στο HOPEgenesis, ένα φιλανθρωπικό οργανισμό που προσφέρει δωρεάν ιατρική υποστήριξη για την υγεία των εγκύων και νέων μητέρων στη Ελλάδα.

Η Θέμις Ζουγανέλη, ιδρύτρια της εταιρείας Themis Z, σχολίασε : «Ήταν ένα αξιοθαύμαστο ταξίδι το να συνεργάζομαι με την Atelier Swarovski για να δημιουργήσω συλλογή κοσμημάτων που δίνει ζωή στο πνεύμα της Μυκόνου. Τα σχέδια μου σκοπεύουν να συλλάβουν τα όμορφα χρώματα και τη ζωντάνια του νησιού μέσα από τη λάμψη των κρυστάλλων Swarovski, σε μοναδικά κομμάτια που συνδυάζονται εύκολα και είναι διαχρονικά στη μόδα. Αυτό που το κάνει ακόμη πιο σπουδαίο είναι ότι από αυτή τη συνεργασία θα επωφεληθεί το HOPEgenesis,ένας φιλανθρωπικός οργανισμός του οποίου είμαι ένθερμη οπαδός».

Η Nadja Swarovski, Μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Swarovski, σχολίασε: «Είμαστε χαρούμενοι με τη νέα συλλογή της Atelier Swarovski, Resort Collections και με την καινούρια συνεργασία μας με τη Θέμη Ζουγανέλη. Αυτά τα κομψά κομμάτια συλλαμβάνουν τη μαγεία του νησιού της Μυκόνου και στηρίζουν την εμπνευσμένη δουλειά του HOPE genesis για τις γυναίκες σε κατάσταση εγκυμοσύνης και τις μητέρες σε απομακρυσμένες περιοχές της Ελλάδας.”

Η συλλογή ‘Atelier Swarovski by Themis Z Collection‘ θα είναι διαθέσιμη από ανεξάρτητα καταστήματα λιανικής στην Ελλάδα από τον Ιούλιο 2018 και στο atelierswarovski.com από το Φθινόπωρο 2018.

 

Τάνια Νικολοπούλου

Είμαι παιδί της επικοινωνίας και του χαμόγελου και με αφορμή την μέχρι τώρα πορεία μου σε αυτή τη ζωή, θέλησα να «χρωματίσω» τον κόσμο με τη δική μου παλέτα. Έτσι δημιούργησα με πολύ αγάπη το δικό μου διαδικτυακό αποτύπωμα, το likewoman.gr, θέλοντας να γεμίσω τους ανθρώπους και ιδιαίτερα τις γυναίκες με τη δική μου αστερόσκονη. Πάντα λέω ότι «εκεί έξω βρίσκονται τα πιο μαγικά πράγματα…μη φοβάσαι λοιπόν να τα περπατήσεις».

RELATED

Absolute Feminine Stories

© , LIKEWOMAN
All rights reserved
Created by Advalue