Skip to main content
likewomangr ZODIA 032c3e80

Αυτά είναι τα πιο σπάνια και πιο κοινά ζώδια, σύμφωνα με τους αστρολόγους

author likewoman

14 Μαρ 2024

Αυτό εξηγεί τόσα πολλά.

Εάν έχετε επενδύσει σε όλα τα πράγματα της αστρολογίας, μπορεί να νιώθετε ότι αντιμετωπίζετε πάντα Διδύμους ή κλείνετε προς τους Σκορπιούς, αλλά κατά κάποιο τρόπο, δεν έχετε γνωρίσει ποτέ έναν Αιγόκερω. Αν και αυτές οι συνεχείς συνδέσεις μπορεί να οφείλονται στη συμβατότητα του ζωδιακού κύκλου (απλώς αισθάνεστε καλύτερα με ορισμένα ζώδια περισσότερο από άλλα), όταν αφιερώσετε ένα λεπτό για να εξετάσετε τον ουράνιο κύκλο των φίλων σας, μπορεί φυσικά να αρχίσετε να αναρωτιέστε: Ποιο είναι το πιο σπάνιο ζώδιο ?

Λοιπόν, στατιστικά, μερικά ζώδια τείνουν να ανταγωνίζονται τους τίτλους των πιο σπάνιων και πιο κοινών, λόγω πολλών παραγόντων.

Πρώτον, «αυτά θα αλλάζουν από χρόνο σε χρόνο καθώς τα ποσοστά γεννήσεων επηρεάζονται από πολλά πράγματα, συμπεριλαμβανομένης της πανδημίας», λέει η αστρολόγος Lauren Ash. Άλλοι παράγοντες, όπως ο καιρός και οι διακοπές, παίζουν επίσης ρόλο στο πότε οι άνθρωποι αποφασίζουν να συλλάβουν, επηρεάζοντας τους περισσότερους και λιγότερο συνηθισμένους μήνες γέννησης.

Είστε έτοιμοι να μάθετε για τα πιο σπάνια και πιο κοινά ζώδια; Οι αστρολόγοι μοιράζονται τα γεγονότα.

Ποιο είναι το πιο σπάνιο ζώδιο;

Ο Υδροχόος είναι ο πιο σπάνιος από όλους. Τα μωρά που φέρουν νερό τείνουν να είναι λίγα και πιο μακρινά επειδή ο Φεβρουάριος είναι ο λιγότερο συνηθισμένος μήνας γέννησης, σύμφωνα με τους ειδικούς . Επιπλέον, η περίοδος μεταξύ Ιανουαρίου και Φεβρουαρίου είναι η μικρότερη αστρολογικά.

Ποια είναι τα χαρακτηριστικά του πιο σπάνιου ζωδίου;

Οι Υδροχόοι είναι γνωστοί ως επαναστάτες της αστρολογίας. «Συνκυβερνούμενοι από τον Κρόνο, τον πλανήτη του κάρμα, την πειθαρχία και τη δομή, καθώς και από τον Ουρανό, τον επαναστατικό παράγοντα αλλαγής, οι Υδροχόοι είναι γνωστό ότι αμφισβητούν το status quo», λέει η αστρολόγος Ash. Συχνά είναι προοδευτικοί και ανεξάρτητοι ανθρωπιστές που δεν διστάζουν να αμφισβητήσουν την εξουσία για να δημιουργήσουν ένα δίκαιο περιβάλλον, προσθέτει.

Οι Υδροχόοι μπορεί επίσης να εκτιμούν τις φιλίες περισσότερο από τις ρομαντικές τους σχέσεις, καθώς δεν τους αρέσει να βαραίνουν συναισθηματικά.

Ποια ζώδια είναι πιο συμβατά με τον Υδροχόο;

Οι Υδροχόοι είναι επιλεκτικοί όταν επιλέγουν πιθανούς συντρόφους, αλλά τα άλλα ζώδια του αέρα , όπως ο Ζυγός και οι Δίδυμοι, καθώς και τα ζώδια της φωτιάς, ο Κριός και ο Τοξότης μπορούν να δημιουργήσουν ένα δυνατό ζευγάρι. Αυτό οφείλεται κυρίως στο γεγονός ότι ο Υδροχόος αγαπά όσους είναι ενδιαφέροντες, περίεργοι και εξίσου επαναστατικοί, με την ικανότητα να τους απομακρύνει από τη ζώνη άνεσής τους.

Ο Υδροχόος έχει επίσης μια ισχυρή σχέση με τον Λέοντα —το αντίθετο ζώδιο του στον τροχό του ζωδιακού κύκλου—δείχνοντας ότι τα αντίθετα έλκονται. «Εάν αυτοί οι δύο χαρακτήρες μπορούν να καταλάβουν πώς να επικοινωνήσουν τα συναισθήματά τους και να δουλέψουν για να δουν τα πράγματα από τη σκοπιά του άλλου, η χημεία μεταξύ Υδροχόου και Λέοντα μπορεί να είναι για μια ζωή».

Ποιο είναι το πιο κοινό ζώδιο;

Πιστεύεται ότι το πιο κοινό ζώδιο βρίσκεται κάπου μεταξύ Λέοντα και Παρθένου. Οι Παρθένοι συλλαμβάνονται την εποχή του Τοξότη , επομένως είναι λογικό αστρολογικά ότι θα ήταν το πιο κοινό ζώδιο, δεδομένου ότι ο Τοξότης κυβερνάται από τον Δία, «έναν πλανήτη που σχετίζεται πολύ με την επέκταση της οικογένειας», λέει η επαγγελματίας αστρολόγος Narayana Montúfar και συγγραφέας του Moon Signs: Unlock Your Inner Luminary Power. Επιπλέον, «οι άνθρωποι είναι πιο χαλαροί την εποχή του Τοξότη», που θα μπορούσε να σημαίνει περισσότερη συμμετοχή σε μια συγκεκριμένη χαλαρωτική δραστηριότητα (πχ το σεξ).

Όμως τα τελευταία χρόνια, ο μεγαλύτερος αριθμός γεννήσεων σημειώθηκε μεταξύ Ιουλίου και Αυγούστου, σύμφωνα με τον δημογράφο Brady Hamilton από το Εθνικό Κέντρο Στατιστικών Υγείας.. Επειδή το εύρος ημερομηνίας γέννησης για τους Λέοντες εκτείνεται από τις 23 Ιουλίου έως τις 22 Αυγούστου περίπου, αυτό μπορεί να είναι το πιο κοινό σημάδι.

Ποιο είναι το δεύτερο πιο σπάνιο ζώδιο;

Δεν είναι άλλο από τον Κριό. Ο Κριός θα συλληφθεί κατά την περίοδο του Καρκίνου, μια εποχή που οι άνθρωποι τείνουν να «αισθάνονται λίγο κλειστοί και προτιμούν να μένουν σε ό,τι είναι οικείο, χωρίς να παίρνουν πολλά ρίσκα», «Η ενέργεια του καρκίνου είναι αυτοπροστατευτική και είναι γνωστό ότι φέρνει μια ντροπαλή ενέργεια στο τραπέζι». Έτσι, δεν θα ήταν έκπληξη αν αυτό μεταφραζόταν σε λιγότερους ανθρώπους που κάνουν σεξ κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου.

Τι γίνεται με τον Οφιούχο;

Ξέρετε που βασίζονται τα σημερινά 12 ζώδια στους αστερισμούς; Λοιπόν, πριν από μερικά χρόνια, η NASA φέρεται να έκανε μικρές αλλαγές στον αστερισμό του χάρτη λόγω του Γαλαξιακού Σμήνους Ophiuchus, με αποτέλεσμα πολλοί άνθρωποι να πιστεύουν ότι υπάρχει και ένα 13ο ζώδιο. Το ζώδιο, Οφιούχος, θα έπεφτε μεταξύ του Σκορπιού και του Τοξότη, από τις 30 Νοεμβρίου έως τις 18 Δεκεμβρίου. Ωστόσο, αυτό το ζώδιο δεν αναγνωρίζεται από επαγγελματίες αστρολόγους.

«Ο Οφιούχος δεν είναι μέρος του ζωδιακού κύκλου με τον τρόπο που δημιουργήθηκε πριν από χιλιάδες χρόνια», λένε οι αστρολόγοι. Ουσιαστικά, είναι ένας αστερισμός, αλλά όχι ένα ζώδιο, λένε οι ειδικοί. «Αυτή η αλλαγή σηματοδοτεί μια μετατόπιση στους ίδιους τους αστερισμούς, αλλά όχι κάποια από τις καθορισμένες ημερομηνίες, ζώδια ή συναφή χαρακτηριστικά του ζωδιακού κύκλου».

Ενώ οι ημερομηνίες του ζωδίου Ophiuchus είναι γνωστές, οι ειδικοί δεν έχουν καθορίσει τι είδους χαρακτηριστικά προσωπικότητας συνδέονται με τα άτομα που εμπίπτουν σε αυτό το ζώδιο. Έτσι, αν ανησυχείτε ότι έχετε ευθυγραμμιστεί με το λάθος ζώδιο, μπορείτε να είστε ήσυχοι γνωρίζοντας ότι είστε ακριβώς εκεί που έπρεπε να βρίσκεστε.

cover photo freepik

RECENT

RELATED