Skip to main content
likewomangr fraoules ygeia diatrofi 64bbb929

Αυτό είναι το καλοκαιρινό φρούτο με τα αμέτρητα οφέλη για την υγεία

Το πιο διάσημο και πολύ παραδοσιακό βρετανικό φρούτο είναι οι φράουλες.

Προτού προετοιμαστούμε για να απολαύσουμε ένα ακόμη καλοκαίρι γεμάτα μπολ φρούτα ενώ καθόμαστε στον ήλιο, υπάρχει ένας άλλος λόγος που πρέπει να τα απολαμβάνουμε, για τα άφθονα οφέλη τους για την υγεία.

Γιατί οι φράουλες κάνουν καλό στην υγεία σας;

Η πανίσχυρη φράουλα θα μπορούσε να θεωρηθεί ως το πιο πρόσφατο σούπερ φρούτο με τα φυσικά αντιοξειδωτικά και τα οφέλη της βιταμίνης C που συναγωνίζονται τα πορτοκάλια. Με μέταλλα, όπως το κάλιο και το μαγγάνιο, ανάμεσα σε μερικά από αυτά τα οφέλη, υπάρχουν πολλοί λόγοι για να απολαύσετε τις φράουλες αυτό το καλοκαίρι.

Οι φράουλες είναι μέλη της οικογένειας των τριαντάφυλλων (Rosaceae) και υπάρχουν πάνω από 10 ποικιλίες συνολικά, και παρόλο που υπάρχουν πολλά είδη εκεί έξω, έχουν όλες τις ίδιες θρεπτικές αξίες. Ακόμη και το έντονο κόκκινο χρώμα τους είναι σημάδι της καλοσύνης που κρατούν. «Είναι κυριολεκτικά φορτωμένα με θρεπτικά συστατικά και αντιοξειδωτικά, ειδικά αυτά που ονομάζονται ανθοκυανιδίνες, που είναι υπεύθυνα για το χαρακτηριστικό, ζωηρό κόκκινο χρώμα τους».

Επίσης επειδή είναι γεμάτες με μέταλλα, (κάλιο και μαγγάνιο), μπορούν να βοηθήσουν στην τόνωση της παραγωγής κολλαγόνου, στην καταπολέμηση της ακμής, στην προστασία της καρδιάς και στη ρύθμιση του σακχάρου στο αίμα. «Οι φράουλες πιστεύεται ότι έχουν πολλά οφέλη για την υγεία, συμπεριλαμβανομένης της πρόληψης φλεγμονωδών καταστάσεων και καρδιακών παθήσεων και έρευνες έχουν δείξει επίσης ότι θα μπορούσαν να βοηθήσουν στην επιβράδυνση της πέψης της γλυκόζης και στη μείωση των αιχμών της ινσουλίνης, καθιστώντας τις μια υγιή επιλογή εάν έχετε διαβήτη τύπου 2» εξηγούν οι ειδικοί.

Δεν είναι μόνο αυτό. Έχουν επίσης κάποια οφέλη για την ενίσχυση της υγείας από μέσα προς τα έξω. «Είναι μια καταπληκτική τροφή για το έντερο λόγω της περιεκτικότητάς τους σε πολυφαινόλες και φυτικές ίνες, καθώς και τα δύο περιέχουν πρεβιοτικά, που σημαίνει ότι παρέχουν μια πηγή καυσίμου για τη διατροφή των ευεργετικών βακτηρίων στο έντερο σας βοηθώντας τα να πολλαπλασιαστούν και να ευδοκιμήσουν», ενώ επισημαίνουν οι ειδικοί ότι δεν είναι μόνο το έντερο που ωφελείται από την κατανάλωση φράουλας, αλλά έχουν και πλεονεκτήματα στο κομμάτι της ομορφιάς. Φυσικά υψηλή σε βιταμίνη C, γνωστή για τις αντιφλεγμονώδεις ιδιότητές της, κάνει τις φράουλες μια υπέροχη υπερτροφή για το δέρμα, καθώς μπορούν να βοηθήσουν στη μείωση της φλεγμονής που σχετίζεται με ορμονικά παθήσεις του δέρματος, όπως η ακμή.

Τα οφέλη για την υγεία και την ομορφιά των φραουλών με μια ματιά

-Οι φράουλες είναι πλούσιες σε βιταμίνη C και αντιοξειδωτικά, όπως το ελλαγικό οξύ, που βοηθούν στην προστασία των ινών ελαστίνης και υποστηρίζουν την παραγωγή κολλαγόνου, συμβάλλοντας στη διατήρηση της υγείας του δέρματος
-Οι πολυφαινόλες αντιοξειδωτικά, όπως οι αντιοκυανίνες, οι ελλαγιταννίνες και οι προκυανιδίνες, μειώνουν το οξειδωτικό στρες και είναι ευεργετικές για την υγεία της καρδιάς
-Οι φράουλες έχουν αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες, όπως η βιταμίνη C
-Μπορούν να βοηθήσουν στη ρύθμιση των επιπέδων σακχάρου στο αίμα
-Περιέχουν φολικό οξύ (ή βιταμίνη Β9), το οποίο είναι απαραίτητο κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης
-Περιέχουν κάλιο, το οποίο βοηθά στη ρύθμιση της αρτηριακής πίεσης
-Εάν έχετε διαβήτη τύπου 2, οι φράουλες μπορούν να βοηθήσουν στην επιβράδυνση της πέψης της γλυκόζης, μειώνοντας τις αιχμές της ινσουλίνης
-Οι φράουλες είναι γνωστές ως καλό φρούτο του εντέρου, τροφοδοτώντας καλά βακτήρια ώστε να ευδοκιμήσουν
-Μπορούν να βοηθήσουν στην εξισορρόπηση της χοληστερόλης

Στο επόμενο σας έχουμε τέλεις συνταγές με φράουλες…

Τάνια Νικολοπούλου

Είμαι παιδί της επικοινωνίας και του χαμόγελου και με αφορμή την μέχρι τώρα πορεία μου σε αυτή τη ζωή, θέλησα να «χρωματίσω» τον κόσμο με τη δική μου παλέτα. Έτσι δημιούργησα με πολύ αγάπη το δικό μου διαδικτυακό αποτύπωμα, το likewoman.gr, θέλοντας να γεμίσω τους ανθρώπους και ιδιαίτερα τις γυναίκες με τη δική μου αστερόσκονη. Πάντα λέω ότι «εκεί έξω βρίσκονται τα πιο μαγικά πράγματα…μη φοβάσαι λοιπόν να τα περπατήσεις».

RECENT

RELATED