Skip to main content
admin ajax.php?action=kernel&p=image&src=%7B%22file%22%3A%22wp content%2Fuploads%2F2015%2F11%2Fimages easyblog images 928 790d0007c4ea0f8beb5c4b5565a1d2d8 XL

Μπάρες με βρώμη και ξηρούς καρπούς από τον Άκη Πετρετζίκη

Επειδή όλες ακολουθούμε τώρα τελευταία μία σωστή διατροφή και οι μπάρες είναι ότι πιο εύκολο και αγαπημένο που μπορούμε να πάρουμε μαζί μας, σας βρήκαμε συνταγή πως να τις φτιάξετε μόνες σας εύκολα και γρήγορα 🙂
 
Συστατικά
 
150 γρ χουρμάδες (χωρίς κουκούτσι)
50 γρ. καρύδια, χοντροκομμένα
50 γρ. φυστίκια Αιγίνης, χοντροκομμένα
100 γρ. αμύγδαλα, χοντροκομμένα
50 γρ. ηλιόσπορους, χοντροκομμένους
120 ml φρέσκο χυμό πορτοκάλι και το ξύσμα του
1 κ.γ. κανέλα σκόνη
¼ κ.γ. γαρύφαλλο
160 γρ. νιφάδες βρώμης σε σκόνη (περασμένη από το μπλέντερ)
50 γρ. δάκρυα σοκολάτας κουβερτούρα μαύρη
2 κ.γ. παπαρουνόσπορο
2 κ.σ. φυστικοβούτυρο
 
Μέθοδος Εκτέλεσης
 
Ευχαριστούμε το μέλος μας Evangelia Vlassopoulou για αυτή την πολύ ωραία συνταγή!
 
Κόβουμε σε κομμάτια τους χουρμάδες και τους περνάμε από το μπλέντερ μέχρι να λιώσουν. Σας προτείνω να το κάνετε σε 2 δόσεις. Τοποθετούμε το μείγμα σε ένα μεγάλο μπολ.
Στίβουμε τα πορτοκάλια και τοποθετούμε τον χυμό στο μπολ με τους χουρμάδες.
Ανακατεύουμε και πατάμε με ένα πιρούνι ώστε να μαλακώσουν οι λιωμένοι χουρμάδες και να ανακατευτούν με το χυμό.
Περνάμε τους ξηρούς καρπούς από το μπλέντερ μέχρι να τους χοντροκόψουμε. Σας προτείνω να το κάνετε σε 2-3 δόσεις.
Τοποθετούμε τους ξηρούς καρπούς στο μπολ και ανακατευουμε καλά με το πιρούνι.
Προσθέτουμε το ξύσμα πορτοκαλιού, την κανέλα, το γαρύφαλλο και τον παπαρουνόσπορο.
Ανακατεύουμε καλά και προσθέτουμε τη βρώμη την οποία έχουμε περάσει από το μπλέντερ ώστε να γίνει αλεύρι. Προσθέτουμε το φυστικοβούτυρο και τα δάκρυα σοκολάτας. Ανακατεύουμε καλά με το πηρούνι, στο τέλος όμως θα χρειαστεί να βάλουμε τα χέρια μας ώστε να ενσωματωθεί πλήρως η βρώμη στο μείγμα μας.
Στρώνουμε λαδόκολλα σε ένα ταψάκι 20×20 εκ, τοποθετούμε μέσα το μείγμα και απλώνουμε καλά με το χέρι μας. Αν δυσκολευτούμε να το κάνουμε αυτό, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε έναν πλάστη.
Σκεπάζουμε το μείγμα με τη λαδόκολλα και το βάζουμε στο ψυγείο. Μετά από λίγες ωρες είναι έτοιμο. Κόβουμε και διατηρούμε στο ψυγείο.
 
Από το site του αγαπημένου μας Άκη Πετρετζίκη

SHARE

Τάνια Νικολοπούλου

Είμαι παιδί της επικοινωνίας και του χαμόγελου και με αφορμή την μέχρι τώρα πορεία μου σε αυτή τη ζωή, θέλησα να «χρωματίσω» τον κόσμο με τη δική μου παλέτα. Έτσι δημιούργησα με πολύ αγάπη το δικό μου διαδικτυακό αποτύπωμα, το likewoman.gr, θέλοντας να γεμίσω τους ανθρώπους και ιδιαίτερα τις γυναίκες με τη δική μου αστερόσκονη. Πάντα λέω ότι «εκεί έξω βρίσκονται τα πιο μαγικά πράγματα…μη φοβάσαι λοιπόν να τα περπατήσεις».

RECENT

RELATED