Skip to main content
admin ajax.php?action=kernel&p=image&src=%7B%22file%22%3A%22wp content%2Fuploads%2F2017%2F08%2Fimages easyblog images 928 dc2a1ae8ac60464700aa7be25ea2c408 XL

Μπατζίνα (εύκολη κολοκυθοτυρόπιτα χωρίς φύλλο)

Μία νόστιμη και εύκολη συνταγή από την Μαίρη Πατούλα. Την συνταγή την βρήκαμε στο AkisPetretzikis.com
 
Συστατικά

  • 800γρ κολοκύθι καθαρισμένο και τριμένο στο χοντρό του τρίφτη
  • 300γρ. + 100γρ. φέτα
  • 4 αβγά
  • 100γρ. ελαιόλαδο
  • 200γρ γιαούρτι στραγγιστό
  • 1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν
  • 300γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 80γρ. βούτηρο λιωμένο
  • λίγο καλαμποκάλευρο (για το πασπάλισμα του ταψιού)
Μέθοδος Εκτέλεσης
  • Βάζουμε σε ένα μεγάλο μπόλ το τριμένο καλοκύθι, τα αυγά, το ελαιόλαδο, το γιαούρτι, τα 300γρ. φέτα τριμένη με τα χέρια μας… το μπέικιν και το αλεύρι για όλες τις χρήσεις…. και ανακατεύουμε με το χέρι να ενωθούν τα υλικά και να γίνει ένας χυλός….
  • Ρίχνουμε στο ταψί της κουζίνας το μισό λιωμένο βούτηρο, το απλωνουμε σε όλο τον πάτο, και πασπασαλίζουμε με λίγο καλαμποκάλευρο….
  • Ρίχνουμε από πάνω το μείγμα από το μπόλ μας
  • Αφού απλώσουμε το μείγμα στο ταψί, τρίβουμε από πάνω με τα χέρια μας τα υπόλοιπα 100γρ. φέτας
  • Τελειώνουμε ραντίζοντας με το υπόλοιπο λιωμένο βούτηρο και ελάχιστο ακόμη ελαιόλαδο…
  • Ψήνουμε στους 190 βαθμούς με αντιστάσεις για περίπου 1 ώρα ή μέχρι να πάρει χρώμα… Η ΠΙΤΑ ΓΙΝΕΤΕ ΛΕΠΤΗ…. ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ….. ΚΑΙ ΣΑΝ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΘΑ ΤΗ ΒΡΕΙΤΕ ΜΕ ΠΟΛΛΕΣ ΠΑΡΑΛΑΓΕΣ(ανάλογα το χωριό και την κάθε νοικοκυρά που είχε τα δικά της μυστικά…. )

Τάνια Νικολοπούλου

Είμαι παιδί της επικοινωνίας και του χαμόγελου και με αφορμή την μέχρι τώρα πορεία μου σε αυτή τη ζωή, θέλησα να «χρωματίσω» τον κόσμο με τη δική μου παλέτα. Έτσι δημιούργησα με πολύ αγάπη το δικό μου διαδικτυακό αποτύπωμα, το likewoman.gr, θέλοντας να γεμίσω τους ανθρώπους και ιδιαίτερα τις γυναίκες με τη δική μου αστερόσκονη. Πάντα λέω ότι «εκεί έξω βρίσκονται τα πιο μαγικά πράγματα…μη φοβάσαι λοιπόν να τα περπατήσεις».

RECENT

RELATED