Skip to main content
likewomangr skincare 586fbd04

Beauty οδηγός για τα ταξίδια σας-Σούπερ tips περιποίησης!

Είσαστε από αυτές που εκδράμετε τo weekend? Εάν ναι, τότε τότε ήρθε η ώρα να δημιουργήσετε την δική σας beauty ρουτίνα!

Μπορεί το καλοκαιράκι και οι διακοπές να ειναι μπροστά, όμως τα σαββατοκύρια μοιάζουν ιδανικά για εξορμήσεις. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να «κουβαλάμε» μαζί και την ρουτίνα περιποίησης. Μια ξαφνική αλλαγή του καιρού μπορεί να προκαλέσει τον όλεθρο στο δέρμα. Παρακάτω, ειδικοί μοιράζονται τις κορυφαίες συμβουλές τους για την περιποίηση της επιδερμίδας σας κατά την διάρκεια των μικρών ή μεγάλων διακοπών.

1 | Καλός Καθαρισμός της Επιδερμίδας

«Όταν ταξιδεύετε από ψυχρά σε ζεστά κλίματα, η πιο άμεση διαφορά είναι ότι το δέρμα σας είναι πιθανό να ιδρώνει περισσότερο», λέει η σύμβουλος δερματολόγος Δρ Anjali Mahto.

«Για όσους έχουν δέρμα με τάση ακμής, αυτό μπορεί να είναι ένα έναυσμα για ξέσπασμα.». Γι’ αυτό το λόγο η Mahto επιμένει στον ενδελεχή καθαρισμό δύο φορές την ημέρα, για να απομακρύνει την εφίδρωση, το αντηλιακό και τη ρύπανση από το δέρμα. Και όχι μόνο στο πρόσωπο. «Αυτό επεκτείνεται σε ολόκληρο το σώμα σου», λέει. «Ο λαιμός, το στήθος και η πλάτη είναι επίσης επιρρεπείς σε ξεσπάσματα».

2 | Διατήρηση του σωστού pΗ

Καθώς ταξιδεύετε, το pH του δέρματος μπορεί να αλλάξει, γι’ αυτό η προσωπολόγος και αισθητικός της A-list Joanna Czech συνιστά πάντα τη χρήση γραφίτη που εξισορροπεί το pH. «Το δέρμα μας είναι φυσικά όξινο», λέει. «Τυπικά υπάρχει ισορροπία pH μεταξύ πέντε και έξι». Όταν το pH του δέρματός μας αυξάνεται προς τα αλκαλικά επίπεδα, πυροδοτεί μια αλυσιδωτή αντίδραση που οδηγεί σε δια-επιδερμική απώλεια νερού, αφυδάτωση και τελικά φλεγμονή. Ένα τονωτικό που εξισορροπεί το pH επαναφέρει το δέρμα στην ιδανική του κατάσταση είναι απαραίτητο.

3 | Επενδύστε σε ένα καλό lip balm

Εάν ταξίδευετε με αεροπλάνο, «η χαμηλή υγρασία που σχετίζεται με τον αέρα της καμπίνας μπορεί να στεγνώσει αρκετά το δέρμα», λέει η Mahto. Οποιαδήποτε πτήση διαρκεί περισσότερο από τέσσερις ώρες το δέρμα σας θα το νιώσει – ιδιαίτερα στα χείλη, τα οποία είναι απίστευτα ευάλωτα. Ένα lip balm που εφαρμόζεται τακτικά είναι απολύτως απαραίτητο.

likewomangr the body shop lipbalm 1

4 | Μείνετε ενυδατωμένες

Ακόμη και πριν φτάσετε στον προορισμό σας, έχετε να αντιμετωπίσετε το ταξίδι και όλα τα μικρόβια, καθώς και τον ξηρό, κρύο αέρα που το συνοδεύει. Είναι μια συνταγή για την αφυδάτωση. «Η επιπλέον ενυδάτωση είναι το επίκεντρό μου όταν πρόκειται να αντιμετωπίσω την ξηρότητα του ταξιδιού», λέει η Δρ Barbara Sturm. «Κατά τη διάρκεια της πτήσης, χρησιμοποιώ σταγόνες κατά της ρύπανσης και ορό υαλουρονικού οξέος και σφραγίζω με μια κρέμα για να αποφύγω την δια-επιδερμική απώλεια νερού».

Όσο με πτήσεις μεγάλων αποστάσεων, η Sturm βάζει ξανά και ξανά την κρέμα προσώπου της για να διατηρεί το δέρμα της φρέσκο και ενυδατωμένο. «Ταξιδεύω πάντα με το Hydrating Face Mist μου και συχνά βάζω τη μάσκα προσώπου μου και την αφήνω ενώ κοιμάμαι επίσης».

Τι λέτε είσαστε έτοιμες και σωστά ενυδατωμένες;

Ειρήνη Ρισσάκη

Μου αρέσουν τα ταξίδια και η μόδα. Στο μέλλον θα ήθελα να δουλέψω σε κάποιο οίκο μόδας, στο κομμάτι του marketing. Είμαι τελειομανής και μου αρέσουν οι αυθόρμητες αποφάσεις καθώς έτσι ζεις τις ωραιότερες περιπέτειες.  

RECENT

RELATED