Μπορούν Άραγε Οι Συνθήκες Θεμοκρασίας Στον Εργασιακό Σας Χώρο Να Σας Αρρωστήσουν;

Κάθε μέρα έρχεται η στιγμή να πάτε στο γραφείο ή στη δουλειά σας γενικότερα, χωρίς να γνωρίζετε αν εκεί που εργάζεστε ή που πηγαίνετε, έχετε να αντιμετωπίσετε κάποια ακραία θερμοκρασιακή συνθήκη. Αυτό μπορεί να σημαίνει ότι είτε θα επικρατεί ασφυκτική ζέστη είτε πολύ κρύο, χωρίς να υπάρχει προσδοκία για μια ενδιάμεση κατάσταση. Φαντάζομαι ότι όλοι το αντιμετωπίζουμε αυτό. 

Ειλικρινά, αυτό θέτει πολλά ερωτήματα: Πώς πρέπει να ντυθείτε; Υπάρχουν κανόνες σχετικά με τα θερμαντικά σώματα; Αλλά, πέρα από όλα αυτά, προκύπτει κι ένα πολύ εύλογο ερώτημα: μπορούν αυτές οι διαρκώς μεταβαλλόμενες θερμοκρασίες να σας αρρωστήσουν;

«Η θερμοκρασία έχει ελάχιστη επίδραση στην περίπτωση που αρρωστήσετε στην εργασία σας», δήλωσε ο Keith Roach, MD, Παθολόγος στο NewYork-Presbyterian and Weill Cornell Medicine. «Αυτό που πραγματικά καθορίζει το εάν πρόκειται να αρρωστήσετε ή όχι είναι εάν οι άνθρωποι γύρω σας είναι άρρωστοι».

Αν το σκεφτείτε, θα διαπιστώσετε ότι στο γραφείο ή στο χώρο ο οποίος κινείστε, κυκλοφορούν πολλά μικρόβια, ειδικά κατά τη διάρκεια της εποχής που το κρυολόγημα και η γρίπη είναι σε έξαρση.«Αγγίζετε πράγματα που τα έχουν αγγίξει προηγουμένως και οι συνάδελφοί σας, είτε αυτό είναι η πόρτα του μπάνιου ή του ψυγείου, και στη συνέχεια, συνειδητά (ή και ασυνείδητα) αγγίζετε το πρόσωπό σας. Κάποια μικρόβια επίσης ταξιδεύουν μέσω του αέρα», δήλωσε ο Dr. Roach, «δημιουργώντας έναν ιό που είναι πολύ δύσκολο να αποφευχθεί».

Οπότε, πώς μπορείτε να παραμείνετε υγιείς, κινούμενοι καθημερινά σε τέτοιους χώρους; Ξεκινήστε υιοθετώντας αυτές τις απλές συμβουλές του Dr. Roach:

1.Κάντε πράξη τη σωστή υγιεινή. «Το πλύσιμο των χεριών ή η χρήση απολυμαντικού χεριών είναι ένας εύκολος, γρήγορος και αποτελεσματικός τρόπος να προστατευθείτε από το να αρρωστήσετε».

2.Προσοχή στο άγγιγμα του προσώπου σας. «Τα χέρια σας είναι γεμάτα από μικρόβια και βακτήρια». Κρατώντας τα μακριά από το πρόσωπό σας και μακριά από τα μάτια και τη μύτη σας είναι το κλειδί για να προστατευθείτε από τις ασθένειες».

3.Θωρακίστε το ανοσοποιητικό σας σύστημα. «Ο καλύτερος τρόπος για να αποφύγετε τις ασθένειες είναι να κοιμάστε επαρκώς, να διαχειρίζεστε το άγχος της καθημερινότητας, να τρώτε υγιεινές τροφές και να ασκείστε τακτικά».

Αν όμως δεν τα καταφέρετε και αρρωστήσετε τελικά, προσπαθήστε να αποφύγετε να πάτε στην εργασία σας. «Εάν είστε σε στενή επαφή, θα μολύνετε και τους συναδέλφους σας και κανένας δεν επιθυμεί να είναι υπεύθυνος για ένα κύμα επιδημίας στον εργασιακό του χώρο».

RELATED

Absolute Feminine Stories

© , LIKEWOMAN
All rights reserved
Created by Advalue