Skip to main content
admin ajax.php?action=kernel&p=image&src=%7B%22file%22%3A%22wp content%2Fuploads%2F2019%2F07%2Fimages easyblog articles 4868 botox filer

Botox & Fillers – ΄Όλα Όσα Πρέπει Να Γνωρίζετε

Σήμερα θα κάνουμε μιά εισαγωγή όσον αφορά τα Botox και τα Fillers και θα δωθούν απαντήσεις σε βασικές ερωτήσεις όπως το πού τοποθετούνται, πώς λειτουργούν, ποιές είναι οι πιθανές ανεπιθύμητες ενέργειες και πώς μπορεί κάποιος  να ξεκινήσει αυτές τις θεραπείες.

botox filler 1

Ποιά είναι η διαφορά μεταξύ Botox και Fillers?

To Botox μπορεί να θεωρηθεί ώς μία θεραπεία ρυτίδων. Μειώνει τις ρυτίδες με την ελλάτωση τις κινήσεως των μυών του προσώπου. Το Botoxλειτουργεί με το να επιτυγχάνει χαλάρωση αυτών των μυών και εμποδίζει την εμφάνιση των ρυτίδων για τουλάχιστον 6 μήνες, στις περιοχές ανάμεσα στα μάτια (τις ρυτίδες συνοφρύωσης), στομέτωπο καθώς καιγύρω από τα μάτια (πόδι χήνας).

 

Τα Fillers από την άλλη, χρησιμοποιούνται για τη διόρθωση και για τη δημιουργία σωστού περιγράμματος προσώπου. Χρησιμεύουν στη διόρθωση των μαύρων κύκλων και της χαλάρωσης δέρματος κάτω από τα μάτια, το έλλειμα όγκου στα ζυγωματικά και τις ρυτίδες γέλιου.Επίσης χρησιμοποιούνται για τη διόρθωση του κάτω τμήματος του προσώπου, που δημιουργεί και ελλείψη όγκου στα χείλη. Με την διόρθωση αυτών των σημείων, το πρόσωπο αποκτά φρεσκάδα και υγεία και βελτιώνεται σημαντικά.Τα Fillersείναι καταπληκτικά και για τη δημιουργία περιγράμματος στο πρόσωπο. Χρησιμοποιούνται για την ¨ενδυνάμωση¨ του πηγουνιού, για να δώσουν έμφαση στα ζυγωματικά,για την βελτιώση της εμφάνισης της μύτης, (μη-χειρουργική ρινοπλαστική).

Σχετική εικόνα

Τι είναι ταFillers?

Fillers είναι ενέσιμες θεραπείες που χρησιμοποιούνται για τον σχηματισμό και την γλυπτική του προσώπου. Το πρώτο ενέσιμο δημιουργήθηκε το 1980 και ήταν από κολλαγόνο βοοειδών. Χρησιμοποιήθηκε για την αναπλήρωση λεπτών ρυτίδων και την αύξηση χειλιών. Τώρα πλέον τα περισσότερα ενέσιμα αποτελούνται από υαλουρονικό οξύ. Το υαλουρονικό οξύ βρίσκεται μέσα στο σώμα μας, στα μάτια, στις αρθρώσεις και στο δέρμα. Λειτουργεί σα λιπαντικό ενώ απορροφά τους κραδασμούς.

Σχετική εικόνα

Ποιό Filler είναι το πιο κατάλληλο για εσάς?

Εξαρτάται απο ποιά περιοχή του προσώπου θεραπεύουμε. Εαν θέλουμε να διορθώσουμε τους μαύρους κύκλους κάτω απο τα μάτια ή τα χείλια ή να κάνουμε μή-χειρουργική ρινοπλαστική το καλύτερο fillerείναι το Restylane.

Τί είναι το Restylane?

Tο Restylane είναι ένα απο τα πρώτα ενέσιμα και κυκλοφορεί στην αγορά 20 χρόνια. Είναι καθαρή γέλη και έχει την πυκνότητα ζελέ. Είναι σφιχτό και εύπλαστο και μπορεί να εξαπλωθεί και να γίνει επίπεδο. Βοηθά πολύ στις  περιοχές κάτω από τα μάτια, τα χείλη, και τη μύτη. Επίσης είναι αναστρέψιμο.

Τι ειναι το Juvederm Voluma?

Επίσης είναι ενέσιμο, που δημιουργήθηκε  το 2005.Είναι καθαρή γέλη, με σύσταση σα σφουγγαριού. Είναι ιδανικό για τη χρήση της  μεσότητας  του προσώπου, των ζυγωματικων, του πηγουνιού και γύρω από αυτό. Διαρκεί για 2 χρόνια και είναι αναστρέψιμο.

Ποιά είναι η διαφορά του Juverderm και του Juvederm Voluma?

ToJuverderm είναι παλαιότερο ενέσιμο. Είναι μαλακό προιόν με πολύ κολλώδη σύσταση. Δεν είναι κατάλληλο για γλυπτική προσώπου και για θεραπεία κάτω από τα μάτια. Είναι αναστρέψιμο.

 

Τί είναι το Radiesse?

Είναι διαφορετικό ενέσιμο και δεν είναι υαλουρονικό οξύ. Προέρχεται άπο το ασβέστιο που βρίσκεται στα οστά και στα δόντια. Είναι ένα προιόν κολλώδες και μοιάζει στη σύσταση με φυστικοβούτυρο, οπότε μπορεί να εξαπλωθεί εύκολα και να επιπεδωθεί. Είναι καταπληκτικό για να τονιστούν τα ζυγωματικά και το πιγούνι. Δεν χρησιμοποιείται κάτω απο τα μάτια η στα χείλια. Διαρκεί 12-15 μήνες και δεν είναι αναστρέψιμο που σημαίνει οτι διαλύεται από μόνο του.

 

Ποιά είναι τα πλεονεκτήματα των αναστρέψιμων fillers?

Hαναστρεψιμότητα των fillersείναι ένα πολύ δυνατό όπλο που επιτρέπει τη τροποποίηση των αποτελεσμάτων ανά πάσα στιγμή. Μπορεί να είναι μετά από μήνες ή χρόνια και επιτρέπει στον ασθενή και τον θεράπων, περισσότερες επιλογές και έλεγχο του αποτελέσματος. Ανατρέπουμε το αποτέλεσμα των fillersμε ένα προιόν που ονομάζουμε Hylenex. Είναι ένα υγρό που εμβάλλεται στο fillerκαι το διαλύει, το μετατρέπει σε νέρο, που απορροφάται από τον οργανισμό.

 

Λίγες πληροφορίες για τα μη-αναστρέψιμα fillers.

ToSculptra και το Radiesse έχουν διάρκεια 1,5-2 χρόνια, οπότε είναι περιορισμένης διάρκειας αλλά δεν είναι αναστρέψιμα και έχει αναμονή για να διαλυθούν.

Το Fat και το Αrtefill είναι δύο ενέσιμα που δεν είναι αναστρέψιμα αλλά είναι συγχρόνως και μόνιμα που σημαίνει ότι όταν εγχυηθούν, τα αποτελέσματα παραμένουν για μία ζωή.

Πόσο ασφαλή είναι τα ενέσιμα και ποίες οι ανεπιθύμητες ενέργειες τους?

Υπάρχει πιθανότητα να παρουσιαστούν μώλωπες σε ποσοστό 30% ειδικά όταν εγχύουμε κάτω από τα μάτια.

Η δημιουργία ογκιδίων απασχολεί πολλούς ασθενείς.

Και οι δύο αυτές ανεπιθύμητες ενέργειες μπορούν να ελαχιστοποιήθουν με τη χρήση μικροκάνουλας που χρησιμοποιώ στο ιατρείο μου.

Θα παρουσιαστεί οίδημα για 2-4 ημέρες.

Οι ασθενείς παρουσιάζουν ανησυχία ότι δεν θα μοιάζουν με τον εαυτό τους ή ότι θα έχουν ένα πολύ ψεύτικο αποτέλεσμα. Αυτά ελαττώνονται με την σωστή επιλογή του θεράποντος Δερματολόγου. Είμαι πολύ χαρούμενη για τη φυσικότητα των αποτελεσμάτων στην κλινική, με ασθενείς που εξακολουθούν να μοιάζουν φυσικοί αλλά είναι μιά καλύτερη εκδοχή του εαυτού τους.

Ας μιλησουμε λιγο για τον μεγαλύτερο κίνδυνο που μπορούμε να διατρέξουμε με τη χρήση των ενέσιμων.

Ο μεγαλύτερος κίνδυνος είναι η έγχυση σε αγγείο. Αυτό μπορεί να συμβεί όταν κατά τη διάρκεια που εγχύουμε τα ενέσιμα, κατά λάθος εγχύσουμε σε αρτηρία ή όταν υπάρξει πολύ μεγάλη πίεση γύρω από την αρτηρία προκαλώντας βλάβη τοπικά στο δέρμα και πολύ σπάνια βλάβη στην όραση.

Είναι πολύ σπάνια παρενέργεια,αλλά υπάρχουν κάποιες τεχνικές που ακολοθούμε για να ελαχιστοποίηθει. Είναι σημαντικό ο θεράπων ιατρός να έχει πολύ καλή γνώση της ανατομίας του προσώπου και να ακολουθεί πολύ προσεκτική τεχνική όταν εγχύει τα ενέσιμα. Η χρήση της μικροκάνουλας μειώνει κατά πολύ τον κίνδυνο τραυματισμού και αυτό γιατί το άκρο της δεν είναι αιχμηρό και δεν εισέρχεται σε αγγεία.

Θα ήθελα να τονίσω ότι υπάρχουν κάποιες περιοχές πιο δύσκολες απο άλλες, όπως η περιοχή κάτω απο τα μάτια και η μη-χειρουργική ρινοπλαστική καθώς και το οτι είναι σημαντική η σωστή επιλογή ιατρού.

 

RECENT

RELATED