Skip to main content
likewomangr burak hakkim sinedefxi d78131bc

Burak Hakki – «Let your soul free»

Ο Burak Hakki, είναι από τους καλύτερους Τούρκους ηθοποιούς με πολυετή εμπειρία στο χώρο και αξιοθαύμαστο ταλέντο.

Πρόσφατα, άλλωστε, κέρδισε το βραβείο του καλύτερου Τούρκου ηθοποιού για το 2022.

Ξεκινώντας ως μοντέλο, διαγράφοντας σπουδαία πορεία, απέδειξε ότι μια ωραία εμφάνιση έχει και βάθος, επιλέγοντας να ασχοληθεί πλέον επαγγελματικά με αυτό που έμελλε να γίνει η ζωή του – με την  υποκριτική.

Έκτοτε έχει πρωταγωνιστήσει σε αρκετές σειρές και ταινίες όλες με επιτυχία, με τη σειρά Kismet να τον κάνει γνωστό στο ευρύ κοινό. Ποιος μπορεί άλλωστε να ξεχάσει το καθηλωτικό βλέμμα του σε συνδυασμό με την ονειρική μουσική της σειράς?

Με τα γαλανά του μάτια κατάφερε να αιχμαλωτίσει το κοινό και να συγκινήσει με την ερμηνεία του, με τελευταία τη συμμετοχή του στη ταινία «Σμύρνη μου αγαπημένη» όπου ο ηθοποιός έδωσε ρεσιτάλ για ακόμη μια φορά.

Ένας άνθρωπος έξω καρδιά, χαμηλών τόνων, χαλαρός, ομολογουμένως με πολύ χιούμορ, παράλληλα δυναμικός και ψύχραιμος.

Με τη σοβαρότητα, τη σοφία και την αποφασιστικότητα ενός ώριμου άντρα που ξέρει καλά τι θέλει και  τι χρειάζεται για να το αποκτήσει.

Αυτός είναι ο Burak Hakki.

Από τη συνάντησή μου μαζί του κράτησα το σεβασμό με τον οποίο αντιμετώπισε κάθε ερώτηση, την ειλικρίνεια στις απαντήσεις του αλλά και την ταπεινότητα των λόγων του.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Burak Hakkı (@burak_hakki)

Μέχρι στιγμής ποιον ρόλο έχεις ξεχωρίσει και σε ποιον βρίσκεις τα πιο πολλά κοινά στοιχεία με τον ρόλο ως Burak ?

Όλες τις ταινίες και σειρές όπου έχω πρωταγωνιστήσει τις έχω αγαπήσει και τις έχω νιώσει. Ο ρόλος μου στο Κismet μπορώ να πω ότι ίσως είναι και ο αγαπημένος μου. Μου άρεσε σαν ρόλος και παρουσία.

Ήσουν ένα από τα καλύτερα μοντέλα, πώς πήρες την απόφαση να κάνεις στροφή στη καριέρα σου και να γίνεις ηθοποιός?

Πράγματι η καριέρα μου στο modeling είχε επιτυχία και ταξίδευα στο Milano, στο Παρίσι, στη Γερμανία. Κάπως έτσι προέκυψε και η υποκριτική,όταν με πρότειναν για μια ταινία. Εκεί ήταν που αποφάσισα να ασχοληθώ επαγγελματικά με αυτό, να κάνω μαθήματα υποκριτικής για να γίνω καλός και άξιος. Όπως καταλαβαίνεις αποφάσισα να αφήσω το modeling καθώς δε μπορούσα να ακολουθήσω και τα δυο. Από ό,τι φαίνεται, μάλλον δικαιώθηκα.

Βλέπεις ελληνικές σειρές ή ταινίες? Τι λάθη παρατηρείς?

Γενικά όταν είμαι στην Αθήνα μ’ αρέσει να βλέπω ελληνικές ταινίες και σειρές. Αυτό που νομίζω ότι λείπει είναι τα σκηνικά, οι φωτισμοί, η παραγωγή. Οι ηθοποιοί όσο καλά και αν παίζουν πρέπει να στηρίζονται από ολη τη παραγωγή. Πρέπει το σενάριο να είναι δυνατό. Αν δεις για παράδειγμα τις τουρκικές σειρές θα καταλάβεις τι εννοώ. Επενδύουν στα σκηνικά και σε όλο το τεχνικό κομμάτι. Είναι πολύ βασικό αυτό και δεν πρέπει να το υποτιμάμε. Επίσης το «overacting» είναι καλό μόνο στις κωμωδίες.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Burak Hakkı (@burak_hakki)

Σε ποια ταινία θα ήθελες να πρωταγωνιστήσεις?

Αυτή είναι μια πολύ καλή ερώτηση. Θα ήθελα να παίξω έναν ήρωα, υπαρκτό. Μπορώ να πω ότι έχω κάνει πολλούς ρόλους οπότε κάτι τέτοιο θα ήταν πρόκληση για μένα.

Η πιο πρόσφατη δουλειά σου ήταν η συμμετοχή σου στη ταινία «Σμύρνη μου, αγαπημένη» πως ένιωσες για αυτό?

Ναι σωστά. Ήταν μια από τις αγαπημένες μου ταινίες που έχω παίξει. Ήταν μεγάλη μου τιμή και χαρά. Το ευχαριστήθηκα πολύ. Αγαπώ την Ελλάδα και το να παίζω σε ελληνική παραγωγή ήταν κάτι σπουδαίο για μένα. Η Μιμή Ντενιση με τίμησε πολύ και την ευχαριστώ.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Burak Hakkı (@burak_hakki)

Ποιο είναι το πιο δύσκολο σημείο στην δουλειά σου που καλείσαι να αντιμετωπίσεις?

Η δυσκολία που βρίσκω έντονα στο επάγγελμα μου είναι αυτό της έλλειψης χημείας. Ξέρεις η χημεία δεν είναι μόνο θέμα φλερτ αλλά και ανθρώπινης επικοινωνίας. Αν αυτό εκλείπει φαίνεται και δεν είναι αληθινό. Είμαι άνθρωπος της συζήτησης στις σχέσεις μου οπότε και αυτό το αντιμετωπίζω με συζήτηση. Να νιώσουμε οικειότητα και έπειτα όλα κυλάνε πιο ομαλά.

Τι θα έλεγες σε κάποιον που θέλει να γίνει ηθοποιός?

Αυτό που θα του έλεγα είναι σαφώς να το θέλει πολύ, να είναι αφοσιωμένος σε αυτό και να δουλεύει σκληρά. Είναι δύσκολο επάγγελμα και θέλει «γερό στομάχι», πρέπει να είναι προετοιμασμενος για αυτό. Επίσης θέλω να το τονισω πως οφείλει να είναι «open-minded» και να εξελίσσεται συνεχώς. Δεν αρκεί να έχεις τελειώσει μια σχολή, πρέπει και μόνος σου να ενημερώνεσαι και να γίνεσαι συνεχώς καλύτερος. Σαφώς να αντιληφθείς ότι «παίζεις» ομαδικά και όχι με σκοπό να αναδειχθείς εσύ. Σκοπός είναι το ωραίο, άρτιο αποτέλεσμα. Τα νέα παιδιά θα πρέπει να γνωρίζουν ότι ίσως έχουν ταλέντο στην υποκριτική αλλά να έχουν 10 φορές ταλέντο κάπου αλλού. Ο χρόνος, η τύχη και η εμπειρία θα τους δείξουν το σωστό δρόμο. Μόνο η ψυχή σου θα στο πει αυτό, κανείς άλλο. Let your soul free

Burak, σε ευχαριστώ πολύ!

Διαβάστε περισσότερες συνεντεύξεις εδώ!

RECENT

RELATED