Skip to main content
likewomangr Burlington Arcade 2c958fde

Burlington Arcade: Το συνώνυμο του shopping in style

Η πιο διάσημη stylish στοά

Μεταξύ Piccadilly και Burlington Gardens στο Mayfair βρίσκεται το Burlington Arcade, μια από τις πρώτες εμπορικές στοές της Βρετανίας, που κατασκευάστηκε το 1819, με σκοπό την πώληση κοσμημάτων και ειδών πολυτελείας.

Αυτό που κάνει μοναδική αυτή τη στοά είναι ότι εδώ θα βρείτε την παλαιότερη και μικρότερη αστυνομική δύναμη στον κόσμο, που φορά μέχρι τώρα την χαρακτηριστική βικτωριανή στολή και περιπολεί, φροντίζοντας για την τήρηση ενός αυστηρού κώδικα συμπεριφοράς. Πρόκειται για τους περίφημους Beadles που αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι του Arcade.

Το τραγούδι και το σφύριγμα είναι δύο από τις δραστηριότητες που απαγορεύονται στο Burlington Arcade και επιβάλλονται αυστηρά από τους Beadles, ακόμη και σήμερα. Ωστόσο οι φήμες λένε ότι ο Sir Paul McCartney είναι το μόνο άτομο που εξαιρείται αυτή τη στιγμή από την απαγόρευση του σφυρίγματος.

Κατά τη διάρκεια της μακράς ιστορίας του το Arcade έχει υποστεί αρκετές ανακαινίσεις, παρόλα αυτά εξακολουθεί να φιλοξενεί καταστήματα πολυτελείας, παραμένοντας πιστό στην αρχική του δέσμευση.

Συνεχίζει να στεγάζει μερικά από τα διασημότερα brands του κόσμου και οι επισκέπτες του μπορούν να εξερευνήσουν μια σειρά από boutiques που προσφέρουν από πανάκριβα κοσμήματα και ρολόγια μέχρι πολυτελή αξεσουάρ και ρούχα.

Το Burlington Arcade παραμένει το διαχρονικό σύμβολο της διαρκούς αφοσίωσης του Λονδίνου στην κομψότητα και το στυλ, φιλοξενώντας έναν από τους πιο διάσημους οίκους αρωμάτων τα Roja Parfumes, καθώς και φημισμένα λονδρέζικα κοσμηματοπωλεία όπως τους Goldsmiths, Michael Rose, Bentley & Skinner, όπου γυρίστηκε και η διάσημη σκηνή με τον Antonio Banderas να αγοράζει ένα κόσμημα για τη γυναίκα του στην ταινία «You Will Meet a Tall Dark Stranger», αλλά και διεθνή brands όπως Manolo Blahnik, Vilebrequin, Globe Trotter,  Ladurée, Lalique, τις εκδόσεις Gagosian και πολλά άλλα.

Και φυσικά η πιο cool απόλαυση που προσφέρει είναι το πιο professional ever γυάλισμα των παπουτσιών σου, αφού ο Roger, o expert του είδους προσφέρει άψογα τις υπηρεσίες του.

Το Burlington Arcade αποτελεί για τους μυημένους έναν μικρόκοσμο απόλαυσης, που αποπνεέει μια διαρκή γοητεία γιατί συνδυάζει την κομψότητα του παρελθόντος με την πολυτέλεια του παρόντος και που σίγουρα δεν θα αφήσει ασυγκίνητους όσους το επισκεφτούν.

Ταξίδεψε μαζί μαζί μου στο υπέροχο Λονδίνο διαβάζοντας τα άρθρα μου εδώ.

cover photo burlingtonarcade.com

Μπέττυ Ηλιάδου

Ανήκω στην ομάδα των γυναικών που δίπλα από τον αριθμό 50 βάζουν ένα θετικό πρόσημο. Αυτό το πρόσημο είναι και ο τρόπος που προσεγγίζω τη ζωή. Ως πρότυπό μου έχω πάντα δυναμικές γυναίκες, που δεν διστάζουν να πειραματιστούν, να διεκδικήσουν τα όνειρά τους και να ζήσουν με πάθος την κάθε στιγμή. Ακολουθώντας αυτά τα στοιχεία και έχοντας πάντα ως αρχή το σεβασμό και την αγάπη στον άνθρωπο και κυρίως στη γυναίκα, υπηρέτησα πιστά κάθε ρόλο που κλήθηκα να παίξω, αυτόν της συζύγου, της μητέρας, της εργαζόμενης, αλλά και της θαυμάστριας της ομορφιάς όπου τη συναντώ. Αυτή την ομορφιά της ζωής που βρίσκεται ακόμη και σε μικροπράγματα γύρω μας θα ήθελα να την μοιραστώ μαζί σας.

RECENT

RELATED