Skip to main content
cachon falcon painting f31417f3

Cacho Falcon: Ο Ζωγράφος των προσωπικών εμπειριών…τρίτων

Ο Cacho Falcon γεννήθηκε το 1978 στο Asuncion της Παραγουάης και εργάζεται ως καλλιτέχνης στη Νέα Υόρκη τα τελευταία 17 χρόνια.

Το 2003, ο Cacho άρχισε να πουλάει αυτό που ονόμαζε “Θεραπευτικό denim”  με προσωπικές εικόνες.
Οι πελάτες έφερναν το τζιν τους στον Falcon και καθώς του εξιστορούσαν τη ζωή τους, αυτός απέδιδε τις ιστορίες και τις ομολογίες τους με ζωγραφική επάνω στο υλικό. Αυτά τα σχέδια ήταν η αρχή των ”αφηγήσεων ταυτότητας” του Falcon. Τα σχέδια σηματοδότησαν επίσης την αρχή του ονειρικού στιλ του, το οποίο συχνά βρίσκεται σε μια ”ψυχολογική ταπετσαρία” ιδιωτικών και δημόσιων χώρων.

d75cd75f6e3c60a9c873b1cda1f27927

Εκτός από το «Θεραπευτικό denim», o Falcon, άρχισε να κόβει και να δημιουργεί μπλουζάκια με παρόμοια καλλιτεχνική δημιουργία. Τα προσαρμοσμένα ενδύματα που εμφάνιζαν ατομικά σχέδια εμπειρίας ή ταυτότητας τράβηξαν την προσοχή του Perry Ellis, ο οποίος οδήγησε τον Falcon στην Εβδομάδα Μόδας το 2004. Το περιοδικό Elle Magazine περιελάμβανε ένα από τα τζιν – τζάκετ του Falcon στις σελίδες του τον Δεκέμβριο και λίγο αργότερα ο Falcon σχεδίασε ένα την εταιρία Guess.

5969b307d2a7e56953b245b6f741c2fd

Το 2005, η νικήτρια του American Idol, Carrie Underwood, φόρεσε ένα τζιν Falcon στον τελικό. Παρά την προσοχή που έλαβε
από τη βιομηχανία της μόδας, ο Falcon δούλεψε επίσης σε περίεργες δουλειές και έζησε σε μικρά διαμερίσματα στο Μπρούκλιν.  Συνέχισε να φτιάχνει προσαρμοσμένα ρούχα για συναυλίες, για διάφορα καταστήματα για τζιν, όπου σχεδίαζε ρούχα για μεμονωμένους πελάτες.
Ενώ ο Falcon βρήκε αυτό το έργο ενδιαφέρον και κάπως ζοφερό, εξακολουθούσε να έχει μεγάλο κίνητρο να κάνει δουλειά με βάση προσωπικές εμπειρίες.

original

Το 2006 επέστρεψε στη Νέα Υόρκη και αποφάσισε, για πρώτη φορά, να αφιερώσει το μεγαλύτερο μέρος  του έργου του στη ζωγραφική και στη ζωγραφική των εμπειριών της ζωής του και αυτή τη φορά, σε καμβά.
Στο σημείο αυτό ο Falcon αναγκάστηκε να επανεξετάσει επώδυνες εμπειρίες παιδικής ηλικίας και πρώιμων ενηλίκων. Όταν άρχισε να ζωγραφίζει τις δικές του ιστορίες μέσα από τη γεμάτη βασανιστήρια, κακοποίηση και εθισμό ζωή του καθώς και αποτυχίες των προηγούμενων σχέσεων – συγκλονίστηκε και ντρέπονταν από την έκθεση των δικών του ομολογιών και κράτησε τους καμβάδες κρυμμένους σε μια ντουλάπα μακριά από τους φίλους και τους συγκατοίκους του.

IMG 8844 2 org scaledΛίγο αργότερα άρχισε να επικεντρώνεται στις ιστορίες άλλων ανθρώπων.
Καθιέρωσε το www.cachofalcon.com ως τρόπο να δείξει το έργο του και ως μέσο για να συνεχίσει να συλλέγει ιστορίες από άλλους. Ο Falcon ανακάλυψε ότι ήταν πολύ πιο εύκολο για τους ανθρώπους να μοιραστούν  τις σκοτεινές τους εμπειρίες με έναν ξένο.

Έλαβε πολλά ανώνυμα email από άτομα που έλεγαν τις ιστορίες τους για απώλεια, ελπίδα, λύπη και αγάπη, τα οποία σε συνδυασμό με τις προσωπικές του ιστορίες,  έγιναν η βάση για μια τεράστια συλλογή σχεδίων και ζωγραφικών έργων.

d0926f39b547c1c79b2d4dc82890e68b

Οι Beyonce και Tina Knowles ”σκόνταψαν” στην εργασία του Falcon κατά λάθος όταν ένα από τα μέλη του προσωπικού τους έβλεπε τον ιστότοπο.
Με την κίνηση του Falcon και τη σχέση του με ανθρώπους, η οικογένεια Knowles άρχισε να συνεργάζεται με τον Falcon σε μια συλλογή μπλουζών.
Επιπλέον, η Tina Knowles βοήθησε τον Falcon να σχεδιάσει το T-Shirt για την εκστρατεία της Michelle Obama’s ”Let’s Move”.

ed6e0b0fd529c48b2e17d2ec08e0b4b2

Ενώ ο Falcon εξακολουθεί να απολαμβάνει τη δουλειά του στη μόδα, συνεχίζει να εργάζεται και να εμφανίζεται κυρίως ως ζωγράφος!

Όνειρό μου είναι να προσφέρω σε εκείνους που έχουν ανάγκη και για αυτό τον σκοπό επιστρατεύω όλα όσα έχω μάθει μέσα από την τηλεόραση, την τέχνη, τη γραφή και τον λόγο, πιστεύοντας πως η συσπείρωση των ανθρώπων θα μας οδηγήσει σε έναν καλύτερο κόσμο! #giaenankaliterokosmo

RELATED