Skip to main content
admin ajax.php?action=kernel&p=image&src=%7B%22file%22%3A%22wp content%2Fuploads%2F2020%2F06%2Fimages easyblog articles 10512 celebrities

Celebrities Δημιουργούν Εκστρατείες Για Να Σώσουν Τον Πλανήτη Μας

Bruce Willis: Ας σώσουμε τον κόσμο ξανά!

Τα τελευταία χρόνια, πολλοί celebrities σε όλο τον κόσμο έχουν εκφράσει την ευαισθητοποίησή τους και τις ανησυχίες τους σχετικά με την προστασία του περιβάλλοντος και τη βιωσιμότητα του πλανήτη μας. Πολλοί από αυτούς έχουν αλλάξει ριζικά τις καθημερινές τους συνήθειες, αποφεύγοντας την χρήση πλαστικών και δίνοντας μεγάλη προσοχή στην κατανάλωση του νερού. Μοιράζονται επίσης τις εμπειρίες τους στα social media με στόχο να ενθαρρύνουν τους followers τους να κάνουν το ίδιο.

Καθημερινά διαβάζουμε για πολλά ζητήματα που αφορούν τα απορρίμματα και τις τεράστιες ποσότητες των πλαστικών αποβλήτων. Μάλιστα η Ε.Ε. εφαρμόζει αυστηρούς κανονισμούς για να μειωθεί η χρήση των πλαστικών μιας χρήσης. Σύμφωνα βέβαια με το PlasticsEurope, το μεγαλύτερο πρόβλημα δεν προκαλείται από τις πλαστικές συσκευασίες αλλά από τα πλαστικά μπουκάλια, γνωστά ως PET, αφού μόνο το 17% από αυτά είναι ανακυκλώσιμα. Είναι πολύ πιθανό λοιπόν σε λίγο καιρό να «πνιγούμε» από μπουκάλια PET! Γι’ αυτό άλλωστε και οι ευαισθητοποιημένοι celebrities προσπαθούν να δώσουν το καλό παράδειγμα και να επιστήσουν την προσοχή των υποστηρικτών τους για τη σοβαρότητα του προβλήματος και την ανάγκη βιωσιμότητας του περιβάλλοντος.

Είναι ευρέως γνωστό εδώ και πολύ καιρό ότι ο Λεονάρντο ΝτιΚάπριο είναι αφοσιωμένος στην προστασία του περιβάλλοντος. Ο ίδιος έχει ιδρύσει έναν οργανισμό ο οποίος μάχεται για την προστασία του περιβάλλοντος, έχει γυρίσει ταινία με αντίστοιχο θέμα και συχνά εκφράζεται δημόσια για το σοβαρό πρόβλημα της κακής αποικοδόμησης του πλαστικού.

Ένας άλλος ηθοποιός του Χόλυγουντ, ο Άρνολντ Σβαρτσενέγκερ, που είναι γνωστός από τις ταινίες Terminator και από την πολιτική του καριέρα, έχει λάβει μέρος σε καμπάνια ευαισθητοποίησης για την τεράστια απειλή που αποτελούν τα πλαστικά απορρίμματα για το περιβάλλον.Πιστεύει λοιπόν, ότι τα πλαστικά απορρίμματα είναι μια από τις μεγαλύτερες απειλές παγκοσμίως και οφείλουμε να εκπαιδεύσουμε τον κόσμο να μάθει να ζει χωρίς αυτά.

Φυσικά δεν είναι μόνο άνδρες celebrities που έχουν μιλήσει ανοιχτά για το συγκεκριμένο θέμα. Στις αρχές του τρέχοντος έτους, η Έμμα Γουάτσον έκανε μια δημοσίευση στον λογαριασμό της στα social media σχετικά με το ρόλο που παίζει η βιομηχανία της μόδας στην μόλυνση του περιβάλλοντος. Συνιστά λοιπόν να κάνουμε κάποιες αλλαγές στην καθημερινότητά μας όπως για παράδειγμα να αγοράζουμε ρούχα από δεύτερο χέρι ή να υποστηρίζουμε brands που χρησιμοποιούν βιώσιμες πρακτικές παραγωγής. Επίσης, το 2016, η Έμμα εμφανίστηκε στο Met Gala φορώντας ένα φόρεμα φτιαγμένο από ανακυκλωμένα πλαστικά μπουκάλια.

Μπορεί να σας φανεί περίεργο αλλά ένας από τους πιο αφοσιωμένους ακτιβιστές για το περιβάλλον είναι ο Bruce Willis. Σε πολλούς από εμάς, η πρώτη ταινία του που μας έρχεται στο μυαλό είναι το Αρμαγεδδών, στην οποία ο ήρωας που υποδύεται σώζει τον πλανήτη με μια πράξη αυτοθυσίας. Και στην προσωπική του ζωή όμως είναι πολύ ευαισθητοποιημένος και πιστεύει ότι πρέπει να μεριμνήσουμε όλοι ώστε οι νεότερες γενιές να ζήσουν σε έναν βιώσιμο πλανήτη. Στην περίπτωση αυτή, η απειλή δεν είναι ένας αστεροειδής από το διάστημα, αλλά τα πλαστικά απόβλητα που παράγονται από εμάς τους ανθρώπους στη Γη.

Κατά την διάρκεια των γυρισμάτων του πρόσφατου διαφημιστικού της HELL ENERGY που πρωταγωνίστησε, ο σταρ του Χόλυγουντ απαγόρευσε την χρήση μπουκαλιών PET. Ο Bruce πιστεύει ότι η ελαχιστοποίηση της χρήσης μπουκαλιών PET βοηθά σημαντικά στη βιωσιμότητα του περιβάλλοντος και υποστηρίζει ότι μερικές μικρές αλλά σημαντικές αλλαγές στη καθημερινή μας ζωή θα μπορούσαν να σταματήσουν τη τεράστια ζημιά που προκαλούν αυτά τα υλικά. Θέλει λοιπόν να τονίσει τους περιβαλλοντικούς κινδύνους που κρύβουν τα μπουκάλια PET εξαιτίας της αναποτελεσματικής ανακύκλωσής τους.

Πολλοί Έλληνες celebrities, επίσης υποστηρίζουν δημόσια τη διατήρηση ενός βιώσιμου περιβάλλοντος. Εκτός από γνωστούς ανθρώπους της τηλεόρασης, υπάρχουν πολλοί νέοι μπλόγκερς που δημιουργούν εκστρατείες για να σώσουν τον πλανήτη μας. Είμαστε αισιόδοξοι ότι οι υποστηρικτές αυτών των ευαισθητοποιημένων celebrities δεν τους ακολουθούν μόνο στα social media, αλλά ακολουθούν και το παράδειγμά τους σχετικά με την καθημερινή ζωή και τις συνήθειες τους.

173577887 10224764341840464 61677497733566526 n 1

Τάνια Νικολοπούλου

Είμαι παιδί της επικοινωνίας και του χαμόγελου και με αφορμή την μέχρι τώρα πορεία μου σε αυτή τη ζωή, θέλησα να «χρωματίσω» τον κόσμο με τη δική μου παλέτα. Έτσι δημιούργησα με πολύ αγάπη το δικό μου διαδικτυακό αποτύπωμα, το likewoman.gr, θέλοντας να γεμίσω τους ανθρώπους και ιδιαίτερα τις γυναίκες με τη δική μου αστερόσκονη. Πάντα λέω ότι «εκεί έξω βρίσκονται τα πιο μαγικά πράγματα…μη φοβάσαι λοιπόν να τα περπατήσεις».

RECENT

RELATED