Skip to main content
likewomangr plirofories gia ta chakras 1 4d40513b

Τσάκρα – Οδηγός για αρχάριους και πώς να τα ξεμπλοκάρετε

Τα επτά τσάκρα είναι τα κύρια ενεργειακά κέντρα του σώματος.

Πιθανότατα έχετε ακούσει ανθρώπους να μιλούν για «ξεμπλοκάρισμα» των τσάκρα τους, κάτι που αναφέρεται στην ιδέα ότι όταν όλα τα τσάκρα μας είναι ανοιχτά, η ροή της ενέργεια μπορεί και «κυκλοφορεί» ελεύθερα και υπάρχει αρμονία μεταξύ του φυσικού σώματος, του νου και του πνεύματος.

Το τσάκρα μεταφράζεται ως “τροχός” στα σανσκριτικά και μπορείτε να τα φανταστείτε σαν τροχούς θετικής ενέργειας που ρέει ελεύθερα.

Σκέφτηκα λοιπόν να κάνω μια αναφορά στα ενεργειακά αυτά κέντρα για να δούμε παρέα την σημασία και τον σοβαρό ρόλο που παίζουν στη διατήρηση της καλής, πρωτίστως πνευματικής και μετά σωματικής, υγείας και ευεξίας.

Φανταστείτε λοιπόν τα τσάκρα σαν μεγάλους κόμβους, οδικές  διασταυρώσεις μέσα στο σώμα μας, που από κει αρχίζουν να διακλαδώνονται πολλές μικρότερες οδικές αρτηρίες.

Αν αυτοί οι κόμβοι είναι μπλοκαρισμένοι δεν μπορούν τα «οχήματα» να κινηθούν, άρα δεν μπορούν να διοχετευθούν και στις υπόλοιπες οδικές αρτηρίες και καταλαβαίνετε τι συμφόρηση προκαλεί αυτό.

Δηλαδή, εαν η ενέργεια είναι μπλοκαρισμένη, για κάποιον λόγο, και μείνει έτσι για αρκετό καιρό σε κάποιο ενεργειακό κέντρο, μοιραία και τα υπόλοιπα δεν θα τροφοδοτούνται σωστά. Και σαν όντα, είστε ενέργεια συμπυκνωμένη, που η φυσιολογική της κατάσταση είναι να κινείται αέναα, όχι να μένει ακίνητη!

Επίσης να επισημάνω ότι όλα τα ενεργειακά σας κέντρα, παρ΄ ότι επηρεάζουν συγκεκριμένα όργανα το καθένα, συνδέονται άρρηκτα και το ένα με το άλλο.

Μόνο ένα είναι πάρα πολύ δύσκολο να μπλοκαριστεί και να σταματήσει να «τροφοδοτεί» με ενέργεια όλα τα υπόλοιπα, αλλά θα ανακαλύψουμε στην πορεία ποιο είναι αυτό!

Σημαντικό είναι να ξέρετε, ότι αυτά που διαβάζετε για τα τσάκρα, σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν ή μπορεί να χρησιμοποιηθούν σαν διάγνωση για οποιαδήποτε πιθανό θέμα σωματικής ή πνευματικής υγείας. Είναι για μια καλύτερη και βαθύτερη κατανόηση του τι μπορεί να συμβεί ή συμβαίνει στον κάθε ένα.

Σήμερα θα εξερευνήσουμε το 1ο και 2ο που στην ουσία, είναι η γείωσή σας κι έχουν να κάνουν με το υλικό κομμάτι της υπόστασής σας.

1ο Chakra ή ρίζα, βάση, Mulandara.

Σχετίζεται με τα γεννητικά σας όργανα, τα οστά, τα δόντια, το αίμα.

Εντοπίζεται στο περίνεο, μεταξύ πρωκτού και κόκκυγα.

Το χρώμα του είναι το κόκκινο κατά βάση ή και το μαύρο.

Έχει να κάνει με την σταθερότητα, την θέληση για ζωή, την ενότητα.

Το κέντρο αυτό πλήττεται, μπλοκάρει, χάνει την ισορροπία του, όταν η θέλησή για ζωή αρχίζει να μειώνεται. Αυτό συμβαίνει γιατί είναι το κατεξοχήν κέντρο που σας κρατάει δεμένους, ριζωμένους, με την υλική σας υπόσταση, με την ενσάρκωσή σας.

Μπορεί σε μια μεγάλη απώλεια αγαπημένου προσώπου από τη ζωή (όχι απαραίτητα θανάτου), σε μια μεγάλη οικονομική καταστροφή, μια απογοήτευση δυνατή, σε μια κατάσταση γενικά που θεωρείτε ότι δεν μπορείτε να ανταπεξέλθετε συναισθηματικά, πνευματικά και υλικά, ενδόμυχα ή και συνειδητά. Το σώμα απλά παίρνει αυτή την εντολή και αρχίζει να αποσυνδέει τις ρίζες του από την γη. Δηλαδή πλήττονται (αρχίζουν να μην είναι υγιή) το αίμα και τα οστά κυρίως, που αποτελούν τον σκελετό της ύπαρξής σας. Ανάλογα πόσο έντονη είναι η επιθυμία σας να «φύγετε», τόσο έντονο θα είναι και το πλήγμα στα ανάλογα όργανα.

Επειδή η διαδικασία «αποδόμησης» συνήθως είναι αργή, υπάρχει ελπίδα να αντιστραφεί. Μην ξεχνάτε ότι το σώμα σας εκτελεί εντολές!

Τα άτομα με μπλοκαρισμένο το 1ο τσκρα, που εκδηλώνουν συμπτώματα θέλησης αποσύνδεσης με την υλική τους υπόσταση, σαν βοήθεια (εφόσον μας ζητηθεί) μπορούμε να τα παροτρύνουμε να ασχοληθούν με κοινωφελείς σκοπούς, με εθελοντικές εργασίες, να προσπαθήσουν να κοινωνικοποιηθούν περισσότερο και να βρουν ένα δυνατό νόημα για να προσφέρουν και να νιώσουν χρήσιμοι και κομμάτι μιας κοινότητας. Με λίγα λόγια, να ξαναβρούν έναν καλό λόγο να ζήσουν. Γιατί στο 1ο τσάκρα βρίσκεται και η αρχή της Kundalini , της αρχέγονης δύναμης της ζωής, που χρειάζεται να «ξυπνήσει».

likewomangr 1 chakra muladhara 1 1

2ο τσάκρα ή ιερό Svadhisthana.

Το χρώμα του είναι το πορτοκαλί.

Εντοπίζεται τρία δάχτυλα κάτω από τον αφαλό.

Σχετίζεται με την ουροδόχο κύστη, τα νεφρά, την σπλήνα και στις γυναίκες με ότι έχει να κάνει με γυναικολογικά.

Έχει να κάνει με την δυαδικότητα, την αλλαγή, την κίνηση, το «αισθάνομαι».

Το τσάκρα αυτό φιλοξενεί τα βασικά ένστικτα της αυτοσυντήρησης, της αναπαραγωγής και το ένστικτο της κοινωνικότητας.

Μπορεί να μπλοκάρει όταν το άτομο έχει υπερβολικές φοβίες και τα ένστικτά του έχουν απορρυθμιστεί όπως:

-Όταν υπάρχει έντονος φόβο θανάτου ή άλλες ισχυρές φοβίες.

-Όταν υπάρχουν θέματα σεξουαλικής φύσεως, όπως αποδοχή της σεξουαλικότητάς, όχι καλή σεξουαλική ζωή, κίνδυνο να μην μπορεί κάποιος να κάνει παιδιά.

– Όταν κάποιος αποκόπτεται, κυριολεκτικά ή μεταφορικά, από την οικογένειά του.

Όλα αυτά, ανάλογα την ένταση που έχουν σαν σκέψεις και συναισθήματα, μπορεί να προκαλέσουν δυσλειτουργίες στα όργανα που σχετίζονται με το 2ο τσάκρα

Σε τέτοιες περιπτώσεις καλό είναι να υπάρχει μια ψυχολογική υποστήριξη, γιατί οι φοβίες και μάλιστα αυτές που αφορούν τα βασικά ένστικτα, δεν είναι εύκολο να αναχαιτιστούν χωρίς βοήθεια.

likewomangr 2 chakra Svadhisthana 1

Αυτά προς το παρόν και στο επόμενο θα αναλύσουμε το 3ο και 4ο τσάκρα, που έχουν πολύ ενδιαφέρον.

*παρόν κείμενο έχει καθαρά πληροφοριακό χαρακτήρα!

Πολλή-πολλή αγάπη,

Αναστασία.

Εδώ θα βρείτε όλα μου τα άρθρα και μια όμορφη και ισσοροπημένη ζωή και μην ξεχνάτε σας περιμένω στον καινούργιο χώρο στην Αθήνα!

Αναστασία Ριζοκώστα, Ενεργειακή Θεραπεύτρια

Η ενασχόλησή μου με τον κόσμο της σωματικής και ψυχικής ευεξίας, ξεκινάει χρόνια πριν από την ανάγκη να θεραπεύσω το σώμα και να ηρεμήσω την ψυχή μου. Ένα ταξίδι σ’ έναν υπέροχο κόσμο αυτογνωσίας και αυτοβελτίωσης, που αγάπησα τόσο πολύ ώστε να γίνει η επαγγελματική μου ενασχόληση.

RECENT

RELATED