Skip to main content
admin ajax.php?action=kernel&p=image&src=%7B%22file%22%3A%22wp content%2Fuploads%2F2018%2F09%2Fimages easyblog articles 6618 NGFL5 SYNEDEFXI XRISTOS PETRIDIS

Χρήστος Πετρίδης: Ο άνθρωπος που δημιούργησε και “χρωμάτισε” το εικαστικό μέρος στο NGFL5!

Συνέντευξη στην Τζένη Οικονόμου για το likewoman.gr

Συνάντησα τον Χρήστο Πετρίδη στο ιστορικό κτήριο της Διπλαρείου Σχολής στην Πλατεία Θεάτρου και μιλήσαμε για το New Generations Fashion Lines την διοργάνωση ανερχόμενων δημιουργών στο σχέδιο μόδας, στο κόσμημα, την ζωγραφική, την γλυπτική, το graffiti, την φωτογραφία και άλλα δημιουργικά πεδία λίγες μέρες πριν την έναρξη της στις 22 Σεπτεμβρίου .

Χρήστο είσαι ένας άνθρωπος που κινείσαι σε πολλά επίπεδα και οι δραστηριότητές σου ποικίλουν μεταξύ τους. Αυτό τον καιρό σε βρίσκουμε στην επιμέλεια έκθεσης τέχνης Art is Fashion στο NGFL 5 της Stalexpo στη Διπλάρειο Σχολή. Μίλησέ μας σχετικά για αυτό τον νέο θεσμό.

Όλα ξεκίνησαν πριν από δύο χρόνια ακριβώς όταν στο πρώτο New Generation Fashion Lines που πραγματοποιήθηκε στο Ωδείο Αθηνών, μου έγινε η πρόταση από τη διοργανώτρια εταιρία να παρουσιάσω τιμής ένεκεν 2 γλυπτά μου. Έτσι και έγινε και ουσιαστικά ήταν η εισαγωγή της εικαστικής τέχνης στο χώρο της μόδας. Κίνηση πρωτοποριακή μιας και μέχρι τότε δεν είχαμε ξαναδεί κάτι παρόμοιο σε επιδείξεις. Το κοινό αγκάλιασε το γεγονός και έτσι φτάσαμε στο NGFL 5 όπου για δεύτερη φορά είμαι ο υπεύθυνος του εικαστικού μέρους της διοργάνωσης με μία έκθεση όπου συμμετέχουν 40 καλλιτέχνες με έργα που έχουν θέμα τη Μόδα.

Θεωρείς ότι η Τέχνη είναι μόδα και το αντίστροφο ?

Η Τέχνη είναι μόδα μιας και είναι απαραίτητη στη ζωή των ανθρώπων ώστε να τους την κάνει πιο όμορφη. Παρατηρούμε καθημερινά πως όλο και περισσότεροι άνθρωποι έρχονται πιο κοντά στη Τέχνη και αυτό αποδεικνύει ότι υπάρχει μία τάση και ένα ρεύμα προς τη τέχνη. Από την άλλη πλευρά η Μόδα είναι οπωσδήποτε Τέχνη με τη ευρεία έννοια της δημιουργίας αλλά κυρίως διότι η Μόδα συνδέεται με τη καλαισθησία, το σχέδιο, τα χρώματα, την ομορφιά, τον άνθρωπο, την αρμονία, τη φαντασία !

Τι έργα θα δούμε στο Art is Fashion ?

Σε ένα vintage περιβάλλον θα παρουσιαστούν έργα ζωγραφικής, γλυπτικής, mixed media και φωτογραφίας όπου όλα τους θα έχουν βάση τη Μόδα σε όλες τις προεκτάσεις της. Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος από την συμμετοχή των 40 εικαστικών και τους οποίους ευχαριστώ θερμά για τη σύμπραξή τους στο NGFL 5. Πρόκειται πραγματικά για εξαιρετικές δημιουργίες όπως είναι αυταπόδεικτο εξάλλου, που παντρεύουν την Τέχνη με τη Μόδα απόλυτα αρμονικά.

Μέσα από τη μέχρι τώρα πορεία και εμπειρία σου, ποια συμβουλή θα έδινες σε έναν ζωγράφο της νέας γενιάς ?

Το πρώτο πράγμα που θα τον συμβούλευα θα ήταν να μην σταματήσει ποτέ να εισπράττει εικόνες και συναισθήματα διότι μέσα από αυτά γεννιέται η Τέχνη. Για να έχει όμως εξέλιξη η Τέχνη ενός δημιουργού πρέπει αυστηρά αυτή να εκτίθεται στο κοινό ώστε ο ίδιος να εισπράττει τις γνώμες – όποιες και αν είναι αυτές – ώστε να μπορέσει να εξελιχθεί δημιουργικά σε συνδυασμό πάντα με τη γνώση και τη τριβή με το αντικείμενο.

Τι άλλο περιμένουμε από το NGFL και τους καλλιτέχνες του ?

Το NGFL είναι θεσμός που συνεχώς εξελίσσεται. Συνδυάζει τη Μόδα και τη Τέχνη μέσα από το θέαμα, την επικοινωνία, τη δημιουργικότητα, τη χαρά και την συνύπαρξη πλήθους καλλιτεχνών κάθε κατεύθυνσης. Στη συνέχεια και συγκεκριμένα τον Ιανουάριο του 2019 η έκθεση Art is Fashion θα μεταφερθεί στη Δημοτική Πινακοθήκη Πειραιά ενδεχομένως και με τη συμμετοχή περισσότερων καλλιτεχνών αλλά και στο μεσοδιάστημα ίσως και σε κάποιο άλλο εξαιρετικό χώρο.Το NGFL για εμένα είναι μία πρόκληση όπου ως υπεύθυνος εικαστικού αλλά και ως συμμετέχων θεωρώ ότι δίνει την ένταση και τη προοπτική ώστε να δούμε μία έκθεση Τέχνης διαφορετική και καθόλου συνηθισμένη !

Τζένη Οικονόμου

Από το μόντελινγκ, στη διοργάνωση επιδείξεων και τις δημόσιες σχέσεις, όλη μου η ζωή περιστρέφεται γύρω από το χώρο της μόδας, που αποτελεί και τη μεγάλη μου αγάπη! Επιλέγω να βλέπω τη θετική πλευρά της ζωής και πιστεύω πως ενωμένοι καταφέρνουμε περισσότερα, γι’ αυτό και είναι μεγάλη μου χαρά που αποτελώ κομμάτι της ομάδας του Likewoman!

RECENT

RELATED