Νταϊάνα: Το σύμβολο αλτρουισμού του 20ου αιώνα!


17 Δεκ 2020

Το ανθρώπινο είδος έχει την έμφυτη ανάγκη να αναζητάει κοινωνικά πρότυπα που να μπορεί να θαυμάσει και να ταυτιστεί μαζί τους. Συγκεκριμένα, είναι αυτό που η κοινωνιολογία αποκαλεί ως μίμηση, μια από τις βασικότερες ενστικτώδεις κοινωνικές αντιδράσεις που αποσκοπεί στην εξέλιξη και την πραγμάτωση ενός καλύτερου εαυτού.

Η επιρροή που άσκησε η Νταϊάνα σε παγκόσμιο επίπεδο επιβεβαιώνει αυτήν την κοινωνιολογική προσέγγιση.

Διέθετε αυθεντικό ενδιαφέρον για τους ανθρώπους, ομολογούν όσοι την γνώρισαν. Μια γυναίκα με περιεχόμενο και ξεχωριστή ταυτότητα, μια «επαναστάτρια»  που κατάφερε να διαλύσει τις ρίζες της βρετανικής μοναρχίας και επηρέασε σημαντικά την αντίληψη και την στάση των ανθρώπων.

Το διαζύγιο με τον πρίγκιπα Κάρολο, το «κυνηγητό» με τους παπαράτσι, η σχέση της με τον Ντόντι Αλ Φαγιέντ , η απογύμνωση της από τους τίτλους και το τροχαίο δυστύχημα που κόστισε τη ζωή της , επισκίασαν την υστεροφημία της Νταϊάνα και άφησαν κενά στη μνήμη μας για το ποια πραγματικά υπήρξε.

Αγαπήθηκε από τις γυναίκες ολόκληρου του κόσμου και έγινε το επίκεντρο της προσοχής, όχι μόνο για το ξεχωριστό στυλ και το μεγαλοπρεπή βίο αλλά κυρίως για την απλότητά της. Η πριγκίπισσα Νταϊάνα θα μπορούσε κανείς να πει πως αποτελεί σύμβολο για το γυναικείο φύλο, καθώς απέδειξε πως  μια γυναίκα με θέληση μπορεί να καταρρίψει κάθε είδους στερεότυπα.

Η Νταϊάνα όχι μόνο έγινε μέλος της βασιλικής οικογένειας , χωρίς να έχει «γαλαζοαίματη» καταγωγή αλλά ήταν και η πρώτη βασιλική νύφη που εργαζόταν.

Στον γάμο τους με τον Πρίγκιπα Κάρολο που κάλυπταν media από όλον τον κόσμο, η Νταϊάνα «έσπασε» την παράδοση του παλατιού και αρνήθηκε να δηλώσει υποταγή στους γαμήλιους όρκους, αντ’ αυτού , υποσχέθηκε να τον αγαπά, να τον παρηγορεί και να τον τιμά, σε ασθένεια και σε υγεία.

Το φιλανθρωπικό και ακτιβιστικό έργο της, ήταν ο λόγος που η Νταϊάνα δεν έγινε αγαπητή μόνο από τις γυναίκες, καθώς πολλοί την αποκάλεσαν πριγκίπισσα του λαού.

Τον Απρίλιο του 1987 κυκλοφόρησε μια φωτογραφία που αποτύπωσε το θάρρος και τον ατρόμητο χαρακτήρα της, ο φακός την απαθανάτισε να κάνει χειραψία με άτομα που είχαν διαγνωσθεί με τον ιό HIV.

Η φωτογραφία συγκλόνισε, έγραψε ιστορία και ήταν άλλη μια κίνησή της που χαρακτηρίστηκε επαναστατική σε μια εποχή που οι απόψεις και η ανησυχίες για τον ιό ήταν αμφιλεγόμενες. Η Νταϊάνα  κατάφερε να μεταδώσει για άλλη μια φορά ένα μήνυμα  ευαισθητοποίησης  και αλληλεγγύης με σκοπό την μεταστροφή της  αντίληψης και των προκαταλήψεων των ανθρώπων.

Ρίξτε μια ματιά σε αγαπημένες φωτογραφίες της Νταϊάνα

photos google & pinterest

RELATED

Absolute Feminine Stories

© , LIKEWOMAN
All rights reserved
Created by Advalue