Skip to main content
admin ajax.php?action=kernel&p=image&src=file%3Dwp content%252Fuploads%252F2016%252F07%252Fimages easyblog images 928 6fbba28d42cb122392c885ac9eb31b12 XL

Δημήτρης Κοσμόπουλος: Ένας “ονειροπόλος” από τον Καναδά που κέρδισε την καρδιά του το τραγούδι και η Ελλάδα!

Είμαι πολύ χαρούμενη που φιλοξενώ σε αυτό εδώ το site ένα υπέροχο παιδί, με μεγάλη καρδιά και υπέροχο χαμόγελο.

Τον έκλεψα για λίγη ώρα από τον αγαπημένο μου φίλο Νίκο Μουρατίδη και δείτε τι μου είπε: 

(Συνέντευξη του Δημήτρη Κοσμόπουλου στην Τάνια Νικολοπούλου)

 

  1. Πως σε ανακάλυψε ο Νίκος Μουρατίδης;

Ο Νίκος Μουρατίδης ήταν από τους ανθρώπους που θαύμαζα και παρακολουθούσα από μικρός στα FameStory και στα X-Factor. Μεγαλώνοντας και αρχίζοντας να ασχολούμαι με την μουσική, βρέθηκα σε αδιέξοδο. Έτσι αποφάσισα να του στείλω e-mail λέγοντας του ότι πρέπει με δει και να με ακούσει. Δεν περίμενα απάντηση. Όμως έκανα λάθος και μέσα στις επόμενες μέρες χτύπησε το τηλέφωνο μου. Ήταν ο Νίκος…Κλείσαμε ραντεβού στο οποίο καθυστέρησα 15 λεπτά..Εκεί ξεκίνησαν όλα… (γέλια)

2. Τι εννοείς όλα;

Εννοώ ότι μου έβαλε τις φωνές και ότι άκουσα τον εξάψαλμο της ζωής μου. Μου έβαλε μάλιστα το ρολόι μου μισή ώρα μπροστά για να μην ξανακαθυστερήσω ποτέ σε ραντεβού…..

3. Ενώ ήσουν αφιερωμένος στον αθλητισμό με μια πολύ καλή πορεία πως το γύρισες στο τραγούδι;

Σε αυτό ίσως συνέβαλε μάλλον ο χωρισμός των γονιών μου. Ενώ πραγματικά πήγαινα πάρα πολύ καλά με όσα αθλήματα καταπιανόμουν, ξαφνικά άλλαξαν όλα και ίσως παρασύρθηκα από την σε εισαγωγικά  «Αλητεία της ζωής». Κάπως έτσι μου ξαναμπήκε η ιδέα του τραγουδιστή που αγαπούσα από μικρός.. Αν και μικρός ντρεπόμουν απίστευτα… τραγουδούσα και γινόμουν κατακόκκινος.

4. Σου αρέσει καλύτερα εδώ ή στον Καναδά;

Στον Καναδά έζησα μέχρι τα επτά μου χρόνια. Οπότε δεν έχω πολλές αναμνήσεις. Αλλά κατά την άποψη μου ο Καναδάς είναι μία χώρα με άλλη ιδεολογία και τρόπο ζωής, που κάποιος μαθημένος στην νοοτροπία της Ελλάδας δεν θα αντέξει εκεί. Μόνο αν φύγει για οικονομικούς λόγους ή για ένα πιο οργανωμένο σύστημα.

5. Θα ήθελες να γυρίσεις πίσω στον Καναδά σαν φτασμένος πια τραγουδιστής;

Θα ήθελα να πηγαίνω να τραγουδάω εκεί κατά καιρούς, για να βλέπω τον παππού μου, την γιαγιά μου, τον νονό μου που είναι ακόμα εκεί, αλλά δεν νομίζω ότι θα πήγαινα να μείνω μόνιμα. Όχι, δεν θα ήθελα να γυρίσω στον Καναδά αν και τον αγαπώ πολύ. Μπορεί να γεννήθηκα εκεί, αλλά η Ελλάδα είναι η χώρα που με μεγάλωσε.

6. Ποια είναι τα όνειρα σου;

Πολλά και ετερόκλητα. Γενικά είμαι ονειροπόλος και θεωρώ πως είναι θετικό να ονειρεύεσαι και να βάζεις στόχους. Εμένα το όνειρο μου όσον αφορά το τραγούδι, είναι να καταφέρω να βελτιώνομαι συνέχεια, να λέω ωραία τραγούδια και να προσφέρω κάτι το διαφορετικό. Ελπίζω να καταφέρω να το πραγματοποιήσω αν και γνωρίζω τον βαθμό δυσκολίας στον συγκεκριμένο χώρο. Ώρες- ώρες σκέφτομαι ότι πιο εύκολο θα ήταν αν γινόμουν πυρηνικός φυσικός… παρά τραγουδιστής (γέλια)

7. Τι συμβουλή έχεις να δώσει σε όλα τα νέα παιδιά που βιώνουν την κρίση στην Ελλάδα;

Είμαι και εγώ νέο παιδί – μόλις έγινα 21- και μάλιστα παιδί της κρίσης. Δεν ξέρω αν είμαι σε θέση να δίνω συμβουλές. Θέλω όμως να πω ότι είναι πολύ δύσκολο να αντιμετωπίσεις όλη αυτήν την κατάσταση. Σου στερεί την δυνατότητα να δημιουργήσεις, να προσφέρεις, μέχρι και να ζήσεις αξιοπρεπώς. Όλοι εμείς που είμαστε νέοι πρέπει να προσπαθήσουμε και παλέψουμε διπλά.

8. Μόλις κυκλοφόρησες το πρώτο σου τραγούδι με τίτλο «Δεν ξέρω τι να κάνω». Πες μας δυο λόγια.

Όταν μου είπε ό Νίκος ότι «παρήγγειλε» σε ένα φίλο του που γράφει τραγούδια, να μου φτιάξει ένα κομμάτι με τέτοιο θέμα, έμεινα στήλη άλατος. Ήταν σαν να ήταν μέσα στο μυαλό μου. Ήθελα να πω ένα κομμάτι για όλη την πίεση που υφιστάμεθα οι νέοι από γονείς και κοινωνικό περίγυρο. Ήταν σαν να είχε διαβάσει το μυαλό μου.

9. Τι εισπράττεις μέχρι στιγμής από τον κόσμο;

Εισπράττω πολύ αγάπη υποστήριξη ….και όχι μόνο από τον κόσμο αλλά και από καλούς δημοσιογράφους, bloggers, φωτογράφους… Γενικά ο χώρος με έχει στηρίξει και τους ευχαριστώ όλους μέσα απ την καρδιά μου. Όλοι χρειαζόμαστε βοήθεια στην ζωή μας. Εντάξει δεν λείπουν σίγουρα και τα αρνητικά σχόλια, άλλωστε ήταν αναμενόμενα, γιατί όταν είσαι νέος σε αντιμετωπίζουν με επιφυλακτικότητα. Και σίγουρα δεν μπορείς να αρέσεις σε όλους, αλλά όπως μου λέει ο Νίκος, δεν πρέπει να στεναχωριέμαι που σε κάποιους δεν αρέσω. Αρκεί που δεν περνάω απαρατήρητος (γέλια)

10. Ποια ευχή θα έδινες σε όλους τους Έλληνες;

Ααα.. δύσκολα μου βάζετε. Μα ποιος είμαι εγώ που θα δίνω συμβουλές και ευχές; Εγώ είμαι σε φάση που θέλω να με συμβουλεύουν και να εύχονται για μένα…. (γέλια). Πέρα από την πλάκα θα ήθελα να ζήσουμε την Ελλάδα που μας αξίζει. Δεν θέλω να ζω σε μία χώρα που θα καταργηθεί η μεσαία τάξη. Εύχομαι να μπορούμε να κάνουμε εφικτά όνειρα !!

173577887 10224764341840464 61677497733566526 n 1

Τάνια Νικολοπούλου

Είμαι παιδί της επικοινωνίας και του χαμόγελου και με αφορμή την μέχρι τώρα πορεία μου σε αυτή τη ζωή, θέλησα να «χρωματίσω» τον κόσμο με τη δική μου παλέτα. Έτσι δημιούργησα με πολύ αγάπη το δικό μου διαδικτυακό αποτύπωμα, το likewoman.gr, θέλοντας να γεμίσω τους ανθρώπους και ιδιαίτερα τις γυναίκες με τη δική μου αστερόσκονη. Πάντα λέω ότι «εκεί έξω βρίσκονται τα πιο μαγικά πράγματα…μη φοβάσαι λοιπόν να τα περπατήσεις».

RELATED