Εγώ Και Το…Gua Sha Μου

Αυτό το καρδιόσχημο εργαλείο, με το εξωτικό όνομα, που έχει μπει στη ζωή μου, εδώ και λίγο καιρό, έχει γίνει προέκταση του χεριού μου, καθώς με αυτό κάνω μασάζ στο πρόσωπό μου. Gua sha. Είναι φτιαγμένο από νεφρίτη (jade) ή ροζ χαλαζία (rose quartz), πέτρες με θεραπευτικές ιδιότητες διαφορετικές η κάθε μία. Πέτρα ισορροπίας, ειρήνης, γνώσης, γαλήνης, σοφίας και μακροζωίας ο νεφρίτης και πέτρα που απομακρύνει την αρνητική ενέργεια και την αντικαθιστά με δονήσεις της αγάπης, ευδιαθεσία και ζωτικότητα ο ροζ χαλαζίας.

Κάθε φορά που κάνω με αυτό μασάζ στο πρόσωπό μου το βλέπω να:

-κοκκινίζει ελαφρά, χάρη στην υπεραιμία που προκαλώ, και να αποκτά όψη υγείας, χάρη στην οξυγόνωση που συνεπάγεται η υπεραιμία

-να αποτοξινώνεται, καθώς ενεργοποιώ τη λεμφική ροή με αποτέλεσμα όταν το κάνω συστηματικά (και κάθε μέρα μπορώ) το πρόσωπό μου να δείχνει πιο λαμπερό

-να δείχνει πιο σφριγηλό (αχ αυτό μου αρέσει πιο πολύ απ΄ όλα) καθώς το gua sha μου μπαίνει μέσα στους μυς μου και τους ενεργοποιεί κι έτσι το πρόσωπό μου «ανεβαίνει»

-να χαλαρώνει από την ένταση και την κούραση της καθημερινότητας ώστε τα χαρακτηριστικά μου να δείχνουν στα καλύτερά τους

Οι κοίλες και κυρτές επιφάνειές του είναι πολύ φιλικές προς τις καμπύλες του προσώπου μου και όταν το χρησιμοποιώ δεν χρειάζεται καμία λιπαρή ουσία για να κάνει τη δουλειά του. Άλλο αν εγώ χρησιμοποιώ συνήθως ένα λάδι της αρεσκείας μου. Πάντως τις κρέμες μου τις βάζω αμέσως μετά.

Θρέψη-αποτοξίνωση-ανόρθωση-ξεκούραση! Όλα αυτά και κάτι ακόμα κάνει για μένα το gua sha μου: απαλύνει τις ρηχές μου ρυτίδες. Γι΄ αυτό το χρησιμοποιώ τακτικά, μπορώ και κάθε μέρα. Στη συνέχεια το αποθηκεύω προσεκτικά γιατί είναι εύθραστο, όπως όλα τα πολύτιμα, αφού πρώτα το καθαρίσω με τρεχούμενο νερό και προαιρετικά με το καθαριστικό μου σαπούνι.

Να επισημάνω εδώ ότι επειδή το gua sha είναι φτιαγμένο από πέτρα χρειάζεται και ενεργειακό καθαρισμό με νερό και αλάτι, αλλά και φόρτιση στο φως του ήλιου.

ΥΓ. Η θεραπεία με gua sha είναι εξαιρετικά δημοφιλής στην παραδοσιακή κινεζική ιατρική κι έχει εφαρμογή όχι μόνο στο πρόσωπο, αλλά και στο σώμα, όπου όμως δεν μπορεί να λειτουργήσει αυτοθεραπευτικά -για τεχνικούς λόγους, όπως καταλαβαίνετε. 

FOLLOW ME facebook | Instagram

Αλεξάνδρα Βεκιάρη, Face Yoga Specialist

Eίμαι Face Yoga Specialist, πιστοποιημένη από το International Holistic Medicine College και το Flow Center, ενώ έχω παρακολουθήσει webinars με την World Leading Face Yoga Expert, Fumiko Takatsu και σεμινάρια με την Danielle Collins. Μετά από μια μεγάλη διαδρομή σε Πολιτικές Επιστήμες, Δημοσιογραφία, Επικοινωνία, Περιοδικά και Βιβλία, που υπηρέτησα για πολλά χρόνια με συνέπεια, έχω κάνει τη Face Yoga τρόπο ζωής και έχω αφοσιωθεί στην διάδοσή της στην Ελλάδα.

RELATED

Absolute Feminine Stories

© , LIKEWOMAN
All rights reserved
Created by Advalue