Skip to main content
images easyblog articles 11406 CONFIDENCE 38219601

Είναι καιρός να μιλήσουμε για το θέμα «Αυτοπεποίθηση» ανοιχτά και καθαρά.

Το 85% του παγκόσμιου πληθυσμού, υποφέρει από χαμηλή αυτοπεποίθηση. Θέλεις να ανήκεις σε αυτό το ποσοστό;
Το συγκεκριμένο θέμα, είναι θέμα προσωπικό!
Και πιστεύω είναι καιρός να μιλήσουμε για το θέμα *Αυτοπεποίθηση* ανοιχτά και καθαρά.

ΥΠΟΒΑΘΡΟ:
Η χαμηλή αυτοπεποίθηση ΔΕΝ ξεκινάει από εσένα.
Ξεκινάει από τους μη-υποστηρικτικούς γονείς ή κηδεμόνες που πιθανότατα να είχες / φίλους οι οποίοι να ήταν κακή επιρροή / ένα παιδικό τραύμα ή κακοποίηση / ένα γεγονός του παρελθόντος που σε στιγμάτισε / χαμηλή απόδοση στο σχολείο και μη ρεαλιστικοί στόχοι ή μια αποτυχία [κάτι που δεν δούλεψε, μ’αρέσει να το λέω] που την έκλαβες ώς η “ανικανότητα” σου.
Ότι και να ήταν αυτό που συνέβαλε στην πεποίθηση σου αυτή, είναι σημαντικό να το αναγνωρίσεις. Η γνώση και η αναγνώριση, ότι κάποιοι άνθρωποι, κοινωνία, κουλτούρα κτλ. έπαιξαν ρόλο σε αυτή μας την ιδέα, είναι η ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΠΑΝΤΩΣ.
ΣΤΟΧΟΘΕΤΗΣΗ:
Ο μόνος τρόπος να ξεπεράσεις οποιαδήποτε ντροπή, φόβο ή ανασφάλεια έχεις, είναι να περάσεις μέσα από αυτήν.
Για παράδειγμα, αν αυτή την στιγμή ο τραπεζικός σου λογαριασμός ΔΕΝ έχει το υπόλοιπο που εσύ επιθυμείς να έχει, αυτό είναι γιατί μέχρι σήμερα, οι επιλογές και οι ενέργειες σου έφερναν αυτό ακριβώς το αποτέλεσμα. Για να καταφέρεις να αυξήσεις το εισόδημα σου, πιθανότητα να χρειαστεί να μιλήσεις με άτομα που νιώθεις ότι είναι πιο ισχυρά από εσένα, να παρουσιάσεις μια ιδέα σε ένα κοινό, να ανοίξεις την καρδιά σου και να πεις αυτά που νιώθεις, να θυσιάσεις κάτι για να κερδίσεις κάτι άλλο. Ότι και να είναι αυτό, ΤΩΡΑ είναι η στιγμή να ορίσεις ένα ξεκάθαρο στόχο! Τι είναι αυτό που θέλεις να πετύχεις; Και ποια αποτελέσματα θέλεις να έχεις, ακριβώς;
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Να θυμάσαι ότι ο χρόνος, πίσω δεν γυρνάει. Κάθε φορά που θέλεις πραγματικά να κάνεις κάτι και το αναβάλεις, ο πρώτος που χάνει το παιχνίδι, ΕΙΣΑΙ ΕΣΥ και μετά ο κόσμος που θα επωφεληθεί από την ιδέα σου. Όταν θέσεις τον στόχο σου, οσο μεγάλος και να φαίνεται, μείνε μαζί του. Μόνο εσύ μπορείς να τον πραγματοποιήσεις. Είναι ΔΙΚΟΣ ΣΟΥ!! Στην συνέχεια ξεκίνα να σκέφτεσαι το πιο μικρό [γελοίο] πράγμα που χρειάζεται να κάνεις για να ξεκινήσεις να δρας προς την πραγματοποιήση του.
Για παράδειγμα, θες να δημιουργήσεις την δική σου επιχείρηση; Τι χρειάζεται να μάθω για τις επιχειρήσεις; Ποιόν μπορώ να συμβουλευτώ; Από που μπορώ να λάβω περισσοτερα εργαλεία και πληροφορίες; Πόσο χρόνο βάζω στον εαυτό μου για να το πετύχει; [ σημαντικός παράγοντας ]!!
ΧΤΙΣΕ ΑΥΤΟΠΕΠΟΙΘΗΣΗ
Ξεκινώντας αυτές τις πολύ πολύ μικρές ενέργειες, που απαιτούνται για τον στόχο σου, θα βλέπεις ότι το momentum [κινητοποίηση] σου, θα είναι εκεί συνεχώς. Έτσι ακριβώς, χτίζεις την αυτοπεποίθηση σου και κάθε βίντεο που παρακολουθείς, κάθε τηλέφωνο που τελειώνεις με έναν Ειδικό ή Σύμβουλο, κάθε πράξη μικρή που κλείνει, κάθε ρίσκο που πέρνεις είναι αυτά που θα σε κάνουν να μην τα παρατήσεις ποτέ. Γιατί ΞΕΡΕΙΣ οτι εσύ είσαι ο μοναδικός που μπορεί να κάνει αυτό που μόνο εσύ σκέφτηκες.
– ΝΑΙ, Ο ΦΟΒΟΣ ΘΑ ΣΕ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ = Αγκάλιασε τον (αυτός θα σε φέρει στην επιτυχία)
– ΝΑΙ, Η ΑΝΑΣΦΑΛΕΙΑ ΘΑ ΣΟΥ ΛΕΕΙ “ΑΣΤΟ!” = Καλωσόρισε την και πέστεις “Έλα μαζί μου, να δεις!”
– ΝΑΙ, Η ΠΙΣΤΗ ΣΟΥ ΘΑ ΧΑΘΕΙ = Φώναξε στον Θεό / Σύμπαν να σε καθοδηγήσει (είναι πάντα εκεί και σου μιλάει)!

Σημείωση: Αν δώσεις σε τρια άτομα, τα ίδια υλικά για να φτιάξουν μια πίτσα, πιστεύεις ότι μπορούν να φτιάξουν την ίδια πίτσα και οι τρεις;
Με αγάπη και Αυτοπεποίθηση,

Μαρία 

***Εάν θέλεις να μαθαίνεις περισσότερα και να έρθεις στην παρέα μας ακολούθησέ με στα social Facebook | Instagram | Confidence Lounge

Είμαι Coach Aυτοπεποίθησης και καθημερινά δίνω συμβουλές, εργαλεία και μοιράζομαι φιλοσοφίες και ιδέες που μπορούν να σε βοηθήσουν να αποκτήσεις τα αποτελέσματα που θέλεις στην προσωπική και επαγγελματική σου ζωή. Yποστηρίζω ανθρώπους που θέλουν να πετύχουν τους στόχους τους, χτίζοντας μια ακλόνητη και διαχρονική αυτοπεποίθηση.

RECENT

RELATED