Skip to main content
images easyblog articles 10502 ekleipsi a2e826ce

Έκλειψη Σελήνης…Βρισκόμαστε Σ’ Ένα Σημείο Ανάφλεξης

Γράφει ο Γιώργος Πανόπουλος

Έκλειψη Σελήνης στις 15ο34´Τοξότη
(5 Ιουνίου, 22:14´)

*Επηρεάζει τα μεταβλητά ζώδια (Τοξότες, Ιχθύες, Διδύμους, Παρθένους) που έχουν γεννηθεί στο δεύτερο δεκαήμερο όπως και ωροσκόπους και πλανήτες σε αυτά τα ζώδια από 12ο-18ο .

Η έκλειψη Σελήνης ξεκινάει την τριάδα των εκλείψεων του καλοκαιριού: έκλειψη Σελήνης στον Τοξότη, Έκλειψη Ηλίου στον Καρκίνο (21.6) και έκλειψη Σελήνης στον Αιγόκερω (5.7).

Βρισκόμαστε σ’ ένα σημείο ανάφλεξης. Οι λύσεις στα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε σε παγκόσμιο και εθνικό επίπεδο άλλα και τα προσωπικά διλήμματα και αδιέξοδα χρειάζονται μια (πνευματική) επανάσταση, την εξέλιξη της συνειδητότητας. Κάθε Πανσέληνος κλείνει έναν κύκλο για να μπούμε στον επόμενο. Είναι αναγκαστική η κατάρρευση για να δημιουργηθούν τα νέα επιτεύγματα. Οι σχέσεις, οι θεσμοί, οι δομές, οι συνήθειες και οι συμπεριφορές που δεν προσφέρουν στο κοινό καλό δοκιμάζονται – είτε αντέχουν και εξελίσσονται είτε διαλύονται. Τα τελευταία χρόνια βρισκόμαστε σε ένα συνεχές κρίσιμο σημείο στο οποίο δοκιμάζεται η Αλήθεια (μας) και η Δύναμή (μας).

Ποια είναι η λέξη κλειδί των Διδύμων; «Σύνδεση». Συνδέω και συνδέομαι με ιδέες, ανθρώπους και εμπειρίες. Επικοινωνία είναι το άλλο χαρακτηριστικό των Διδύμων. Αύξησε την επικοινωνιακή σου ικανότητα: μάθε, συζήτησε, ψάξε, άκου. Οι λέξεις έχουν δύναμη: η γλώσσα έγινε για να δημιουργεί γέφυρες κι όχι για να κρυβόμαστε πίσω της.

Η Πανσέληνος στον Τοξότη ενεργοποιεί το μυαλό. Ενδιαφερόμαστε για ιδέες και ανθρώπους που μπορούν να μας εμπνεύσουν, να μας προτείνουν μια διαφορετική θεώρηση των πραγμάτων και μια καινούργια οπτική γωνία, ή να μας ξεμπλοκάρουν με διαφορετικές σκέψεις και επιλογές, να διευρύνουν τους ορίζοντές μας, να μας προτείνουν νέες λεωφόρους. Δυσανασχετούμε με αυτούς που μάς καθηλώνουν στην επανάληψη, που συμφωνούν μαζί μας επειδή βαριούνται να εκθέσουν τη δική τους πλευρά, που μας βαλτώνουν.

Κάθε Έκλειψη Σελήνης/Πανσέληνος είναι μια σημαντική ή και κρίσιμη στιγμή. Με τις Πανσελήνους φτάνουμε στο σημείο εκείνο που οι συνέπειες των επιλογών μας γίνονται ξεκάθαρες ή φωτίζονται και χρειάζεται να αποφασίσουμε εάν θα συνεχίσουμε στον ίδιο δρόμο, ή θα τροποποιήσουμε στάση, συμπεριφορά, πορεία, ή οπτική. Οι Πανσέληνοι φωτίζουν ό,τι είναι κρυμμένο στη σκιά του ασυνείδητου. Αυτή η Πανσέληνος που στα δύο της άκρα βρίσκονται οι Δίδυμοι και ο Τοξότης δείχνει πού παραβλέψαμε ή δεν λάβαμε υπόψη μας τα δεδομένα, την λογική και την αλήθεια.

Τα τετράγωνα της Σελήνης με τον Άρη και τον Ποσειδώνα κατά τη διάρκεια της έκλειψης σημαίνουν ότι υπάρχει πολύς θυμός (Άρης) και όχι ρεαλιστικές επιδιώξεις (Ποσειδώνας). Επίσης Ήλιος (Δίδυμοι) Σελήνη (Τοξότης) και Αφροδίτη (Δίδυμοι) κάνουν Ταφ-τετράγωνο με τον Άρη στους Ιχθύς. Να θυμίσω ότι το Ταφ-τετράγωνο έχει ιδιότητες Κρόνου γεγονός που σημαίνει ότι ναι μεν ενεργοποιεί την αντοχή και την επιμονή αλλά μπορεί να δημιουργήσει και ένταση και διαμάχη όπως και εμπόδια που εμφανίζονται ώστε να τα υπερπηδήσουμε κινητοποιώντας όλη τη δύναμη που διαθέτουμε.

Η ανάδρομη Αφροδίτη δεν διευκολύνει καθόλου αφού επιβαρύνουν μια σχέση που μας ενδιαφέρει ιδιαίτερα και δυσκολεύει τη συνεννόηση ενεργοποιώντας διαφωνίες, παράπονα και ό,τι χωρίζει και διχάζει. Στην οικονομική της διάσταση δημιουργεί απώλειες, δυσκολίες και προβλήματα. Ναι το αισθηματικό παρελθόν μπαίνει στο παρόν ως ανάμνηση, ως φυσική επιστροφή ή προσπάθεια κατανόησης του τι συνέβη τότε ενώ πιθανόν επανέρχονται σημαντικοί άνθρωποι από το παρελθόν ως αγγελιοφόροι ώστε να λυθούν ψυχικές εκκρεμότητες, ή να διαλευκανθούν καταστάσεις.

Με λίγα λόγια πρόκειται για μια έκλειψη ρευστότητας και απογοήτευσης που δοκιμάζει έντονα τις σημαντικές σχέσεις, ή μία σχέση και τη συντροφικότητα ώστε να αποδείξουν την αντοχή τους. Υπάρχει αγάπη και διάθεση συμφιλίωσης συνεχίζουμε, Δεν υπάρχει διάθεση επίλυσης και συμβιβασμού δημιουργείται κρίση.

Σημαντικό ρόλο παίζει επίσης ο Ερμής που είναι ο κυβερνήτης του Ήλιου της έκλειψης και βρίσκεται στον Καρκίνο. Ο Ερμής που συμβολίζει τη σκέψη, τον λόγο, την επικοινωνία και τη λογική δεν λειτουργεί καλά στον Καρκίνο που συμβολίζει τα βαθιά αισθήματα, την ανάγκη για συναισθηματική επαφή και την ευαισθησία. Ο ψυχρός, διεκπεραιωτής Ερμής βυθίζεται στα αισθηματικά νερά του Καρκίνου με αποτέλεσμα υποκειμενικότητα, ευκολία στη διαμόρφωση γνώμης που βασίζεται αποκλειστικά στο συναίσθημα και καθόλου στη λογική, παράβλεψη γεγονότων και πράξεων που δεν συνάδουν με το συναίσθημα και το ρεαλισμό. Προσοχή.

Επίσης χρειάζεται να θυμόμαστε ότι η ανυπομονησία, ο θυμός, οι εν θερμώ αντιδράσεις, η έλλειψη ανοχής στις διαφωνίες και οι υψηλές προσδοκίες δημιουργούν παρενέργειες με οδυνηρές συνέπειες. Και κάτι ακόμα σημαντικό: ό,τι βλέπουμε αυτή την περίοδο δεν αποτελεί ολόκληρη την πραγματικότητα- υπάρχουν κομμάτια που μας διαφεύγουν, που είναι κρυμμένα πίσω από ασάφεια και ρευστότητα, που χρειάζεται να περιμένουμε για να δούμε ολόκληρη την εικόνα. Έχουμε δηλαδή την τάση να παραποιούμε την πραγματικότητα είτε εξιδανικεύοντάς την είτε τρομάζοντας τον εαυτό μας με σκοτεινά σενάρια.

Και: ΝΑΙ στη διαίσθηση που βγαίνει κατευθείαν από τα σπλάχνα και δεν είναι αποτέλεσμα λογικής και ευσεβών πόθων. ΝΑΙ στη διαίσθηση που είναι αυθόρμητη κι όχι καθοδηγούμενη από το μυαλό μας και ό,τι θα θέλαμε να συμβεί. 

Είμαι παιδί της επικοινωνίας και του χαμόγελου και με αφορμή την μέχρι τώρα πορεία μου σε αυτή τη ζωή, θέλησα να «χρωματίσω» τον κόσμο με τη δική μου παλέτα. Έτσι δημιούργησα με πολύ αγάπη το δικό μου διαδικτυακό αποτύπωμα, το likewoman.gr, θέλοντας να γεμίσω τους ανθρώπους και ιδιαίτερα τις γυναίκες με τη δική μου αστερόσκονη. Πάντα λέω ότι «εκεί έξω βρίσκονται τα πιο μαγικά πράγματα…μη φοβάσαι λοιπόν να τα περπατήσεις».

RELATED